28 Μαΐου 2009

Στοίχημα μπάσκετ Α1: Θα γίνει το 3-0 ή...

Το ερώτημα είναι ένα και είναι απλό. Θα καταφέρει ο Παναθηναϊκός να κάνει το «σουίπ» (το 3-0 δηλαδή) και να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα μέσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ή θα πάει ο Ολυμπιακός τη σειρά και σε τέταρτο παιχνίδι;

Η λέξη «λίγος» είναι πολύ... λίγη για να περιγράψει τον Ολυμπιακό που έχει εμφανιστεί μέχρι στιγμής στη σειρά των τελικών της Α1. Κι αν για το πρώτο παιχνίδι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας δεχθούμε πως υπάρχει μια δικαιολογία (δεν δόθηκε φάουλ υπέρ του Θοδωρή Παπαλουκά που ενδεχομένως έστελνε το ματς στην παράταση), για το δεύτερο δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα. Αλλωστε, το τελικό 91-64 στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, τα λέει όλα. Γι' αυτό, άλλωστε και ο Παναγιώτης Γιαννάκης βγήκε στη συνέντευξη Τύπου και ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο του Ολυμπιακού, γι' αυτό και οπαδοί των «ερυθρολεύκων» μετά το τέλος του δευτεριάτικου παιχνιδιού πήγαν στου Ρέντη και περίμεναν την αποστολή για τα... συγχαρητήρια. Αλλά και γι' αυτό μόλις χθες το απόγευμα εξέδωσαν ανακοίνωση οι ιδιοκτήτες της ομάδας, Αφοι Αγγελόπουλοι, στην οποία στηρίζουν προπονητή και παίκτες και επισημαίνουν πως θα έρθει την Πέμπτη η πρώτη νίκη. Για ένα ακόμα παιχνίδι ο «Δράκος» δεν μπορεί να υπολογίζει στον Παναγιώτη Βασιλόπουλο.

«Εμείς, αυτό που σκεφτόμαστε είναι ότι δεν έχουμε καταφέρει ακόμη τίποτα. Χρειαζόμαστε μία ακόμη νίκη για να πετύχουμε τοn στόχο μας. Εμείς πάμε να νικήσουμε στο ΣΕΦ», δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης. «Όπως πήγαμε μέσα στο ΣΕΦ στο πρώτο παιχνίδι, έτσι πάμε και τώρα, για να πετύχουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και αν γίνεται, να τελειώσουμε εκεί μέσα», είπε από την πλευρά του ο Αντώνης Φώτσης. «Χρειαζόμαστε τρεις νίκες και αυτός παραμένει ο στόχος μας. Αυτό που περιμένουμε είναι ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό, ίσως το δυσκολότερο της σειράς και αυτό που θέλουμε είναι να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι για σαράντα λεπτά σε αυτό που έχουμε σχεδιάσει και καθαρά και μόνο στον αγώνα», η τοποθέτηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Μετά από όλα αυτά, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι περισσότερο. Απλά να αναφέρουμε πως ο Νίκολα Πέκοβιτς δεν προπονήθηκε - για λόγους ξεκούρασης - την Τετάρτη ενώ όλα δείχνουν πως ο Μιλένκο Τέπιτς της Παρτιζάν θα αγωνίζεται του χρόνου με τη φανέλα των «πρασίνων».

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Α1:

Θέσεις 3-4 Αρης - Μαρούσι 82-57 (2-1)
Θέσεις 1-2 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 28/05 22:30

Δεν υπάρχουν σχόλια: