1 Απριλίου 2009

Προκριματικά World Cup 2010 - 7ος Όμιλος: Η Γαλλία θέλει να πετύχει την δεύτερη συνεχόμενη νίκη

Η Γαλλία επέστρεψε στην διεκδίκηση της 1ης θέσης στον όμιλο, και υποδέχεται την Λιθουανία σε ένα παιχνίδι που δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες βαθμολογικές απώλειες. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, Αυστρία και Ρουμανία, ψάχνουν να βρουν το καλό αγωνιστικό τους πρόσωπο σε ένα ματς χωρίς ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Γαλλία - Λιθουανία

Η Γαλλία επέστρεψε στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης στον όμιλο. Μετά από το άσχημο ξεκίνημα η ομάδα του Domenech, δείχνει να βρίσκει το καλό αγωνιστικό πρόσωπο και μην έχοντας περιθώρια για νέες βαθμολογικές απώλειες θα έχει σαν μοναδικό στόχο την νίκη απέναντι στη Λιθουανία. Οι γηπεδούχοι θα παίξουν επιθετικά έτσι ώστε να σημειώσουν ένα γρήγορο γκολ και να αποβάλουν από νωρίς το άγχος. Ο Jeremy Toulalan είναι τιμωρημένος και δεν θα μπορέσει να δώσει το παρών στην αναμέτρηση. Εκτός μάχης έχει τεθεί επίσης ο τραυματίας Patrick Vieira. Η Λιθουανία βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση και μετράει δυο ήττες στα τελευταία τρία ματς. ο προπονητής της ομάδας Jose Couceiro, ανησυχεί για την αγωνιστική ετοιμότητα των παικτών του καθώς η πλειοψηφία αυτών αγωνίζονται σε πρωταθλήματα που είχαν μεγάλο αγωνιστικό κενό. Η αναμέτρηση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, και η Λιθουανία θα πρέπει να αμυνθεί πολύ καλά προκειμένου να αποσπάσει ένα καλό αποτέλεσμα.

Διαιτητής: Howard WEBB

Αυστρία - Ρουμανία

Παρά την πολύ καλή παρουσία στο Euro του 2008, η Αυστρία έχει απογοητεύσει με την πορεία της στον 7ο όμιλο. Οι πιθανότητες για πρόκριση έχουν εξατμιστεί και πλέον η Αυστρία, προσπαθεί να κτίσει μια καινούργια ομάδα. Η απουσία του επιθετικού Marc Janko, θα είναι πολύ σημαντική για τους γηπεδούχους. Η κατάσταση στην ομάδα της Ρουμανίας είναι παραπλήσια. Αν και οι Ρουμάνοι ξεκίνησαν με αρκετές φιλοδοξίες, τελικά απογοήτευσαν. Ο προπονητής της ομάδας, Victor Piturca, αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα και πλέον δεν θα πρέπει να αισθάνεται ιδιαίτερα ασφαλής στην θέση του. οι φιλοξενούμενοι αισιοδοξούν καθώς στην ομάδα επιστρέφει ο Goian. Αντίθετα εκτός της αναμέτρησης έμεινε ο τραυματίας Chivu.

Δεν υπάρχουν σχόλια: