1 Απριλίου 2009

Προκριματικά World Cup 2010 - 2ος όμιλος: Η ρεβάνς με τους Ισραηλινούς...

Tέσσερις ημέρες μετά το 1-1 στο Ραμάτ Γκαν, Ελλάδα και Ισραήλ κοντράρονται ξανά, αυτή τη φορά στο Παγκρήτιο, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της προκριματικής φάσης του World Cup 2010.

Ελλάδα-Ισραήλ

Το γκολ του Φάνη Γκέκα δεν στάθηκε αρκετό να δώσει στην Εθνική Ελλάδας τη νίκη μέσα στο Ραμάτ Γκαν και να τη χρήσει, αυτόματα, ακλόνητο φαβορί για την κατάληψη μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων του 2ου Ομίλου. Ο Omel Golan ισοφάρισε στις αρχές της επανάληψης και το 1-1 άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει του άτυπου επαναληπτικού στο Παγκρήτιο. Τα δεδομένα, όμως, δεν αλλάζουν σε ό,τι έχει να κάνει μόνο με την έδρα του αγώνα. Ο Κώστας Κατσουράνης εξέτισε την τιμωρία του και επιστρέφει στην αρχική ενδεκάδα ενισχύοντας τη μεσαία γραμμή της ομάδας του Otto Rehhagel. Έτοιμος είναι από την άλλη πλευρά και ο Yossi Benayoun παρά τον τραυματισμό του στη σαββατιάτικη αναμέτρηση. Ετσι, ο μέσος της Liverpool θα δώσει το παρόν στο παιχνίδι της Τετάρτης.

Η επιστροφή του Κατσουράνη σηματοδοτεί, λογικά, την μετακίνηση του Αλέξανδρου Τζιόλη στον πάγκο της ομάδας. Οι Ισραηλινοί θα παραταχθούν με αιχμή του δόρατος τον Ben Sahar, την ώρα που ο Rehhagel δύσκολα θα αλλάξει κάτι άλλο στο σύστημα αλλά και στα πρόσωπα των Πρωταθλητών Ευρώπης του 2004. Διαιτητής της αναμέτρησης στο Παγκρήτιο Στάδιο θα είναι ο Πορτογάλος Olegario Benquerenca.

Λετονία - Λουξεμβούργο

Η Λετονία ανεβαίνει απειλητικά στη βαθμολογία, μετά τη νίκη 4-0 στην έδρα του Λουξεμβούργου. Girts Karlsons, Aleksandrs Cauna, Aleksejs Visnakovs και Andrejs Pereplotkins - οι δύο τελευταίοι μάλιστα είχαν περάσει ως αλλαγή - ήταν οι σκόρερ της ομάδας του Aleksandrs Starkovs που, εάν κατακτήσουν ακόμα ένα «τρίποντο», τότε θα βλέπουν με μεγάλες αξιώσεις την πρώτη δυάδα του ομίλου.

Οσο για το Λουξεμβούργο, μετά την σούπερ έκπληξη που έκανε κόντρα στην Ελβετία, δεν φαίνεται πως είναι ικανό να επαναλάβει κάτι αντίστοιχο. Η ομάδα του Guy Hellers είναι εξαιρετικά αδύναμη. Στα συν η έλλειψη προβλημάτων. Διαιτητής της αναμέτρησης στο Skonto της Ρίγας θα είναι ο Τούρκος Firat Aydinus.

Ελβετία - Μολδαβία

Εξαιρετικά σημαντικό το άλλο παιχνίδι του 2ου ομίλου που θα διεξαχθεί στη Γενεύη. Η Ελβετία, μετά τη δύσκολη, αλλά πολύτιμη, νίκη της 2-0 μέσα στη Μολδαβία, θέλει να κάνει το 2/2, αυτή τη φορά στην έδρα της. Ο Alexander Frei ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για το συγκρότημα του Ottmar Hitzfeld, ενώ ο Gelson Fernandes, που είχε περάσει ως αλλαγή, «σφράγισε» τη νίκη των Ελβετών, που νωρίτερα είχαν χάσει αρκετές ευκαιρίες, μην μπορώντας να νικήσουν τον τερματοφύλακα Stanislav Namasco. Ο Valon Behrami δεν υπολογίζεται για την αναμέτρηση της Τετάρτης.

Η Μολδαβία έχασε μεγάλη ευκαιρία για να μπει στο παιχνίδι, όταν ο Igor Bugaiov δεν μπόρεσε να μετατρέψει σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του (δοκάρι). Ετσι, το συγκρότημα του Igor Dobrovolski παρέμεινε στην τελευταία θέση του ομίλου, χωρίς ελπίδες πρόκρισης, με μόλις έναν βαθμό. Διαιτητής της αναμέτρησης στο Stade de Genéve θα είναι ο Ιταλός Gianluca Rocchi.

Η βαθμολογία του 2ου Ομίλου:
Ελλάδα 5αγ 10β 10-3
Ελβετία 5αγ 10β 9-6
Ισραήλ 5αγ 9β 9-6
Λετονία 5αγ 7β 8-6
Λουξεμβούργο 5αγ 4β 3-11
Μολδαβία 5αγ 1β 2-9

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής:
Ελλάδα-Ισραήλ
Λετονία-Λουξεμβούργο
Ελβετία-Μολδαβία

Δεν υπάρχουν σχόλια: