30 Απριλίου 2009

Στοίχημα UEFA Cup: Ουκρανική μάχη με φόντο την Κωνσταντινούπολη

Οι ουκρανικές Dynamo Kiev και Shakhtar Donetsk κοντράρονται στο πρώτο παιχνίδι για τα ημιτελικά του UEFA Cup, μεταφέροντας τις εγχώριες μάχες τους στην Ευρώπη.

Η Dynamo προς το παρών έχει προβάδισμα 12 βαθμών από τη Shakhtar στον βαθμολογικό πίνακα και έχει τον τίτλο στην αγκαλιά της, αλλά η Shakhtar υπερτερεί στις ευρωπαϊκές επιδόσεις τα τελευταία χρόνια. Οι δύο ομάδες κοντράρονται και στο τελευταίο παιχνίδι της φετινής σεζόν, αλλά αμφότερες γνωρίζουν πως οι δύο αναμετρήσεις για το UEFA Cup θα είναι πολύ πιο σημαντική από τη μάχη για τον τίτλο να φαίνεται πως έχει βρει κάτοχο. Μια νίκη για τη Dynamo θα τη φέρει πολύ κοντά στο να συνδυάσει το εγχώριο πρωτάθλημα με ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο, εάν φυσικά καταφέρει στον τελικό που θα γίνει στο Sukru Saracoglu της Κωνσταντινούπολης να ξεπεράσει μια εκ των Werder Bremen και Hamburg που κοντράρονται στον γερμανικό εμφύλιο.

Ο έμπειρος αμυντικός της Shakhtar, Razvan Rat, ζήτησε από τους συμπαίκτες του να παραμείνουν ψύχραιμοι, καθώς πέντε εξ αυτών έχουν ήδη μια κίτρινη κάρτα και αν δεχθούν και δεύτερη θα απουσιάσουν από τον επαναληπτικό. Η Shakhtar μπορεί να υπολογίζει στους δύο μέσους Fernandinho και Ilsinho ενώ ο εξαιρετικός Marcelo Moreno θα ξεκινήσει στην επίθεση.

Η Dynamo διέλυσε τη φορμαρισμένη γαλλική Paris St Germain για να φτάσει στα ημιτελικά και είναι - ελαφρώς - το φαβορί για τις δύο αναμετρήσεις, λόγω και της εγχώριας ανωτερότητάς της. Ο πρόεδρος της Dynamo, Igor Surkis, δήλωσε: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η πρώτη θέση στο εγχώριο πρωτάθλημα μας δίνει τη δυνατότητα να φτάσουμε στο Champions League της ερχόμενης περιόδου». Ο προπονητής της Dynamo, Yuri Syomin, θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τους Roman Eremenko και Artyom Kravets. Ο πρώτος ταλαιπωρήθηκε από ίωση και ο δεύτερος από τραυματισμό.

Διαιτητής της αναμέτρησης στο Valeri Lobanovskiy θα είναι ο Αυστριακός Konrad Plautz.

Δεν υπάρχουν σχόλια: