30 Απριλίου 2009

Στοίχημα UEFA Cup: Γερμανικός εμφύλιος στο Weserstadion

Η Werder Bremen αντιμετωπίζει το Hamburg το βράδυ της Πέμπτης, για να φανεί ποια ομάδα θα πάρει το πλεονέκτημα σε αυτό το ενδιαφέρον ζευγάρι του UEFA Cup.

Οι δύο ομάδες συναντιούνται για δεύτερη φορά μέσα σε 19 ημέρες, στο πρώτο παιχνίδι του γερμανικού εμφυλίου, στον ημιτελικό του UEFA Cup. Την τελευταία φορά που τέθηκαν αντιμέτωπες, έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι, αλλά αυτή τη φορά η Werder θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα της έδρας.

Η ομάδα του Thomas Schaaf μπορεί να είναι εκτός διεκδίκησης του τίτλου στην Bundesliga, αλλά τελευταία βρίσκεται σε καλή κατάσταση και, ειδικά από τις αρχές του Μαρτίου, σκοράρει για... πλάκα σε όλες τις διοργανώσεις. Εχοντας δώσει 14 αγώνες, έχει κερδίσει τα επτά και έχει φέρει ισοπαλία στα πέντε, σκοράροντας τρία ή και περισσότερα γκολ σε πέντε περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένου του θριάμβου επί της πρωτοπόρου του πρωταθλήματος Wolfsburg, αλλά και την ισοπαλία 3-3 στην Udinese, στον προηγούμενο γύρο του UEFA Cup. Ο μαέστρος μέσος Diego ήταν η «καρδιά» αυτής της προσπάθειας και, με 11 γκολ στο ενεργητικό του σε όλες τις διοργανώσεις, θα είναι το κλειδί και αυτής της αναμέτρησης. Μάλιστα, ο David Jarolim δεν δίστασε να τον χαρακτηρίσει πριμαντόνα. Σε ό,τι έχει να κάνει με απουσίες, το μοναδικό ερωτηματικό για τη Werder Bremen έχει να κάνει με την κατάσταση του Frank Baumann, ο οποίος δεν έπαιξε στη νίκη 3-2 επί της Bochum.

Το Hamburg θα προσπαθήσει να αντιδράσει μετά τον πρόσφατο αποκλεισμό από το θεσμό του Κυπέλλου και ο μέσος Piotr Trochowski έκανε λόγο για εκδίκηση. Η ομάδα του Martin Jol, πάντως, δεν είναι σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση. Με τέσσερις ήττες στα οκτώ τελευταία παιχνίδια, έμεινε τρεις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Wolfsburg και πρέπει να βρει ιδέες, δυνάμεις και ενέργεια για να πάρει τον πρώτο της τίτλο μετά από 25 και πλέον χρόνια. Τουλάχιστον, στον αγώνα πρωταθλήματος, το Hamburg είχε επιβληθεί 2-1 και, αναμφισβήτητα, το εκτός έδρας γκολ θα δώσει σοβαρό προβάδισμα στην ομάδα του Ολλανδού τεχνικού ενόψει της ρεβάνς στην Nordbank Arena.
Τα μεγάλα νέα για το Hamburg είναι πως θα παραταχθεί χωρίς τον πρώτο του σκόρερ, Mladan Petric, καθώς τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τη Werder για το Κύπελλο. Ο Marcell Jansen υποφέρει από πρόβλημα στα πλευρά και είναι επίσης ανέτοιμος να αγωνιστεί.

Διαιτητής της αναμέτρησης στο Weserstadion θα είναι ο Αγγλος Howard Webb.

Οι πιθανές ενδεκάδες:
WERDER BREMEN: Weise - Fritz, Mertesacker, Naldo, Tosic - Frings, Tziolis, Baumann - Diego - Almeida, Pizarro
HAMBURG: Rost - Demel, Gravgaard, Mathijsen, Jansen - Jarolim, Aogo -Pitroipa, Guerrero, Trochowski - Olic

Δεν υπάρχουν σχόλια: