11 Απριλίου 2009

Στοίχημα Primera Division: Οι Ευρωπαίες

Οι δύο ομάδες, που έδωσαν την πρώτη μάχη τους, μεσοβδόμαδα, για τα προημιτελικά του Champions League, αγωνίζονται σήμερα στο πρωτάθλημα και λίγες ημέρες πριν τους επαναληπτικούς.

Barcelona-Recreativo

Η Barcelona ήταν για ακόμα μια φορά καταιγιστική και μάλιστα κόντρα σ' ένα ευρωπαϊκό μεγαθήριο, τη Bayern, που έμοιαζε με ομάδα άλλης κατηγορίας την Τετάρτη, κερδίζοντας με 4-0, αντί για 8-0 και ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League. Στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην κορυφή, με έξι βαθμούς απόσταση από τη δεύτερη Real Madrid. Ο Pep Guardiola αναμένεται να κάνει αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα, ενώ μοναδικός απών είναι ο Eric Abidal.

Η Recreativo ηττήθηκε εντός έδρας από τη Sevilla με 0-1 κι έπεσε μέσα στη ζώνη του υποβιβασμού, μ' ένα βαθμό πάντως απόσταση από μια θέση παραμονής. Οι τιμωρίες και οι τραυματισμοί άφησαν τον Alcaraz με μόλις 18 παίκτες, τους οποίους πήρε στη Βαρκελώνη. Τραυματίες είναι οι Iago Bouzón, Javi Guerrero, Beto και Zahinos, με τον πρώτο να είναι η σημαντικότερη απουσία εξ αυτών, ενώ τιμωρημένοι είναι οι Jesus Vazquez, Aitor και Adrian Colunga. Επιστρέφει ο Cesar Arzo, που όμως δεν είναι απόλυτα έτοιμος, όπως και οι Morris, Javi Fuego και Akale, που ταξίδεψαν παρά τις ενοχλήσεις, που νιώθουν.


Villarreal-Malaga

Η Villarreal ηττήθηκε την περασμένη αγωνιστική εκτός έδρας από την Almeria με 3-0 μετά από κακή εμφάνιση. Έτσι, παρέμεινε μεν στην τέταρτη θέση, αλλά επέτρεψε να την πλησιάσει η πέμπτη Valencia, στους δύο βαθμούς. Την Τρίτη, αν και ήταν αρκετά καλή, αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) εντός έδρας με την Arsenal και δεν έχει το προβάδισμα στην πρόκριση, που θα κριθεί στον επαναληπτικό του Emirates την Τετάρτη. Εκτός είναι οι Pires, Javi Venta, Cazorla και Cani, ο πρώτος τιμωρημένος.

Η Malaga ηττήθηκε εντός έδρας από τη Real Madrid με 0-1 και βρίσκεται στην έβδομη θέση, στην τριπλή ισοβαθμία με την έκτη (θέση που οδηγεί στην Ευρώπη) Atletico Madrid και την όγδοη Deportivo La Coruna. Προβλήματα δεν υπάρχουν για τους Ανδαλουσιάνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: