11 Απριλίου 2009

Στοίχημα Ligue 1: Μάχες σε όλα τα επίπεδα, λίγο πριν το τέλος

Η μάχη στην Ligue 1 συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον σε όλα τα επίπεδα. Οκτώ αγωνιστικές πριν το τέλος και τίποτα δεν φαίνεται να έχει κριθεί τόσο για το τίτλο του πρωταθλητή όσο και για το ποιες ομάδες τελικά θα υποβιβαστούν.

Auxerre - Bordeaux

Η Auxerre βρίσκεται στην 10η θέση της βαθμολογίας, και μετά από την εκτός έδρας ήττα με την Valenciennes, θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις νίκες. Η αλήθεια είναι ότι η Auxerre στην έδρα της είναι ισχυρή και έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στις ομάδες που οδηγούν την κούρσα στην Γαλλία. Ο Cedric Hengbart και ο Dennis Oliech, θα απουσιάσουν σε αντίθεση με τον Valter Birsa, ο οποίος επιστρέφει στο αρχικό σχήμα.

Η Bordeaux βρίσκεται σε απόσταση βολής από την πρωτοπόρο Lyon, και όπως είναι λογικό δεν έχει περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες. Ο Yoann Gourcuff κάνει αγώνα δρόμου, για να είναι έτοιμος, καθώς ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό. Οριστικά εκτός μάχης θα είναι οι τραυματίες Jussie, Fernando Cavenaghi και Henrique.

Nancy - Valenciennes

Η Nancy υποδέχεται την Valenciennes. Οι γηπεδούχοι χρειάζονται τους βαθμούς, έτσι ώστε να απομακρυνθούν από την ζώνη του υποβιβασμού. Οι γηπεδούχοι μετράνε ένα μεγάλο αρνητικό σερί χωρίς νίκη, και πλέον τα περιθώρια έχουν στενέψει. Ο Malonga και Gaudu είναι τραυματίες ενώ αντίθετα οι N'Guemo και Luiz επιστρέφουν μετά την τιμωρία τους.

Μετά την νίκη επί της Auxerre η σωτηρία μοιάζει σχεδόν σίγουρη για την Valenciennes η ποία δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση. Στα αγωνιστικά ο Sanchez επιστρέφει μετά την τιμωρία του. Αντίθετα οι Lacourt, Traore, Belmadi και Leca είναι τραυματίες και δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν.

Le Havre - Caen

Μάχη ζωής και θανάτου, ανάμεσα σε Le Havre και Caen καθώς και οι δυο ομάδες παλεύουν για την σωτηρία. Οι γηπεδούχοι την περασμένη αγωνιστική πήραν ένα πολύ σημαντικό διπλό στην έδρα της Monaco, και διατήρησαν ζωντανές τις όποιες ελπίδες έχουν για την παραμονή στην Ligue 1. Οι γηπεδούχοι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και θα παραταχθούν πλήρεις.

Η Caen μετράει δυο συνεχόμενες ισοπαλίες, με την τελευταία από αυτές απέναντι στην Toulouse. Να έχει τονώσει το ηθικό της ομάδας. Ο Anthony Deroin μαζί με τον Nicolas Florentin, επιστρέφουν στο αρχικό σχήμα αντίθετα με τους Gregory Leca και Gregory Proment οι οποίοι είναι τιμωρημένοι και δεν θα αγωνιστούν.

Le Mans - Sochaux

Η Le Mans βρίσκεται σε άσχημη αγωνιστική κατάσταση και έχει εμπλακεί στην υπόθεση του υποβιβασμού. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από δυο συνεχόμενες ήττες, και τα πράγματα δυσκολεύουν πιο πολύ καθώς το Σαββάτο θα παραταχθούν χωρίς τους τραυματίες Thorstein Helstad, Fredrik Stromstad, Marcelo Estigarribia και Thibault Ferrand. Στο αντίπαλο στρατόπεδο τα πράγματα είναι καλύτερα.

Η Sochaux στα τελευταία παιχνίδια δείχνει καλά στοιχεία και ο Vaclav Sverkos, έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό. Η μοναδική ανησυχία για τους φιλοξενούμενους σχετίζεται με την συμμετοχή του τραυματία Nicolas Maurice-Belay.

Nice - Lorient

Η Nice περνάει μια αγωνιστική κοιλιά, και πλέον έχει απομακρυνθεί πολύ από τις θέσεις που οδηγούν στο κύπελλο UEFA. Ο Frederic Antonetti, δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Cyril Rool.

Η Lorient βρίσκεται τρεις βαθμούς πίσω από την Nice, και προέρχεται από δυο συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα. Οι φιλοξενούμενοι δεν θα έχουν στην διάθεσή τους, τους τραυματίες Mickael Ciani, Fabrice Abriel και Sylvain Marchal.

Toulouse - Nantes

Μετά το στραβοπάτημα την τελευταία αγωνιστική, η Toulouse ψάχνει την νίκη που θα την διατηρήσει στο κυνήγι των υψηλών θέσεων στην βαθμολογία. Ο Cheikh M'Bengue είναι τραυματίας και μάλλον θα χάσει το υπόλοιπο της χρονιάς, ενώ ο Jeremy Mathieu και ο Etienne Capoue θα επιστρέψουν στο αρχικό σχήμα για τους γηπεδούχους.

Η Nantes βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, και θα δώσει μάχη για την σωτηρία. Να θυμίσουμε ότι η Nantes έχει συμπληρώσει 8 αγώνες χωρίς νίκη. Οι φιλοξενούμενοι θα αγωνιστούν χωρίς του τραυματίες Filip Djordevic και Thomas Dossevi ενώ και η συμμετοχή του Ronny Rodelin θεωρείται αμφίβολη.

Rennes - St.Etienne

Μετά από δυο ανεπιτυχή αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, η γηπεδούχος Rennes θέλει τους βαθμούς για να διατηρηθεί κοντά σε μια θέση που δίνει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οι γηπεδούχοι δεν θα έχουν στην διάθεσή τους τον τερματοφύλακα Nicolas Douchez και τον Jimmy Briand. Την θέση τους διεκδικούν ο Asamoah Gyan και ο Olivier Thomert. Τα προβλήματα είναι πολλά για την St.Etienne, που μάχεται για την σωτηρία. Μέσα σε όλα αυτά ήρθε και ο τραυματισμός του μέσου Loic Perrin.

Η St.Etienne μετράει τρεις συνεχόμενες ήττες και θα πρέπει να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια στις οκτώ εναπομείναντες αγωνιστικές. Πέραν του Perrin, εκτός μάχης έχει τεθεί ο επίσης τραυματίας Dimitri Payet.



Δεν υπάρχουν σχόλια: