5 Απριλίου 2009

Στοίχημα Primera Division: Ευρώπη και σωτηρία

Μετά τη χτεσινή ήττα της Villarreal, οι Atletico, Valencia και Deportivo θέλουν να πλησιάσουν στην τέταρτη θέση, που οδηγεί στο Champions League, ενώ οι δύο εκ των τριών ομάδων της ζώνη του υποβιβασμού, που αγωνίζονται σήμερα, μπορούν να αυξήσουν και πάλι τις πιθανότητές τους για σωτηρία.

Atletico-Osasuna

H Atletico ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Mallorca και αν και βρίσκεται στις θέσεις, που οδηγούν στο Europa League, είναι ισόβαθμη με Valencia, Deportivo και Malaga. Θ' απουσιάσει ο αρχηγός της ομάδας Maxi Rodriguez, που τραυματίστηκε με την εθνική Αργεντινής, καθώς και οι Heitinga και Antonio Lopez, ενώ επιστρέφει από τιμωρία ο Paulo Assuncao.

H Osasuna επικράτησε της Espanyol με 1-0, αλλά δεν κατάφερε να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού, είναι η πρώτη ομάδα εντός αυτής, με απόσταση έναν βαθμό από μια θέση παραμονής. Τιμωρημένος είναι ο μέσος Punal και τραυματίες ο αμυντικός Miguel Flano κι ο επιθετικός Dady.


Espanyol-Deportivo

Η Espanyol ηττήθηκε εκτός έδρας από την Osasuna με 1-0 και παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, με βαθμούς απόσταση από μια θέση παραμονής. Ο Mauricio Pochettino δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα.

Η Depor αναδείχθηκε ισόπαλη εντός έδρας με τη Betis (1-1) και είναι στην έβδομη θέση, εκτός των θέσεων της Ευρώπης στην ισοβαθμία με Atletico, Valencia και Malaga. Απόντες είναι οι τραυματίες Sergio, Juan Rodríguez, Mista, Piscu και Manuel Pablo.


Valencia-Getafe

Η Valencia επικράτησε εκτός έδρας της Racing με 0-1 και είναι στην έκτη θέση, στην τετραπλή ισοβαθμία με Atletico, Deportivo και Malaga. Σημαντικές οι επιστροφές των Villa, Silva, Miguel και Joaquin, αλλά τιμωρημένοι είναι οι Marchena, Alexis και Baraja.

H Getafe επέστρεψε στις νίκες, μετά από επτά παιχνίδια, επικρατώντας εντός έδρας της Recre με 2-1 και απέχει δύο βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Ξεπέρασε τον τραυματισμό του ο Casquero, που μάλλον θα καθίσει στον πάγκο, αλλά θ' απουσιάσει ο επίσης μέσος Polanski.


Sporting-Racing

Η Sporting ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Numancia με 2-1 και αν και βρίσκεται στην ενδέκατη θέση, απέχει μόλις τέσσερεις βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Σημαντικές είναι οι απουσίες του μέσου Carmelo και του επιθετικού David Barral.

Στη δέκατη θέση, αλλά με τους ίδιους βαθμούς, βρίσκεται η Racing, που ηττήθηκε εντός έδρας από τη Valencia, στο παιχνίδι πριν τη διακοπή. Σημαντικές οι επιστροφές των Zigic, Munitis και Tchite, αλλά θ' απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Oscar Serrano, Oriol και Toni Moral και οι τραυματίες Marcano και Valera.

Δεν υπάρχουν σχόλια: