5 Απριλίου 2009

Στοίχημα Bundesliga: Στα δύο η Κολωνία

Με ένα τοπικό ντέρμπι, το Koln-Leverkusen και μια μεγάλη μάχη επιβίωσης στην Karlsruhe ολοκληρώνεται η 26η αγωνιστική της Bundesliga.

Werder - Hannover:

Μίνι ντέρμπι στο βορρά.

H Werder δεν έχει στόχους στο πρωτάθλημα, βλέπει όμως το παιχνίδι σαν μια πρόβα τζενεράλε για τον προημιτελικό του κυπέλλου UEFA με την Udinese. Η αποστολή είναι ουσιαστικά πλήρης με τις επιστροφές των Naldo (A, 21 συμμ., 2 γκολ), Frings (M, 22 συμμ., 2 γκολ, 2 ασίστ), Baumann (M, 20 συμμ., 1 γκολ) και Rosenberg (E, 23 συμμ., 7 γκολ, 2 ασίστ).

To Hannover έχει πάρει μόλις δύο βαθμούς φέτος μακριά από την έδρα του και πρόλαβε να δεχτεί 34 γκολ σε 12 εκτός έδρας ματς. Επιστρέφει ο Christian Schulz (M, 23 συμμ., 3 γκολ), παραμένουν εκτός οι Fahrenhorst (A, 19 συμμ., 1 γκολ), Tarnat (A, 6 συμμ.), Schlaudraff (E, 17 συμμ., 5 γκολ, 2 ασίστ).

Karlsruhe - Gladbach:

H Karlsruhe μόνο με νίκη θα έχει σημαντικές ελπίδες παραμονής, ενώ με ήττα αποχαιρετά ουσιαστικά από σήμερα την κατηγορία. Προβλήματα δεν αντιμετωπίζει και θα παραταχθεί με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Η Gladbach θα παίξει «κλεφτοπόλεμο», καθώς βολεύεται και με την ισοπαλία. Αν πάντως της δοθεί η ευκαιρία θα χτυπήσει τη νίκη, που θα αποτελέσει ένα τεράστιο άλμα παραμονής. Δύο σημαντικές απουσίες για την Borussia, αυτές των Friend (E, 24 συμμ., 7 γκολ, 1 ασίστ) και Marko Marin (M, 25 συμμ., 4 γκολ, 9 ασίστ).

Koln - Leverkusen:
Τοπικό ντέρμπι μίσους, με το Leverkusen να είναι κάτι σαν το βιομηχανικό προάστιο της Koln.

H Koln δεν έχει βαθμολογικό άγχος, αφού η νίκη με 2-0 στο Cottbus της εξασφάλισε οριστικά την παραμονή στην κατηγορία. Προβλήματα απουσιών δεν υπάρχουν.

H Leverkusen, που κάποια στιγμή στον 1ο γύρο βρισκόταν στην 1η θέση, τώρα έχει πέσει στην 9η και φαίνεται να μην διεκδικεί κάτι πλέον μέσω του πρωταθλήματος. Επιστρέφει ο Vidal (M, 21 συμμ., 3 γκολ, 2 ασίστ), τραυματίας είναι ο Castro (A, 20 συμμ., 1 γκολ, 3 ασίστ), δύσκολα θα προλάβει ο Manuel Friedrich (A, 21 συμμ., 3 γκολ, 1 ασίστ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: