9 Απριλίου 2009

Hamburg - Manchester City: Η προϊστορία με το μέρος του... Jol

Με προβλήματα θα παραταχθούν οι δύο ομάδες σε αυτήν την αγγλογερμανική μονομαχία του κυπέλλου UEFA.

Τo Hamburg, που ισοβαθμεί στην κορυφή της Bundesliga με τη Wolfsburg, αλλά υστερεί κατέχοντας ουσιαστικά τη δεύτερη θέση, προέρχεται από την εντός έδρας νίκη επί της Hoffenheim. O Martin Jol, που δεν έχει ηττηθεί ποτέ είτε από τη Manchester City είτε από τον Mark Hughes στην καριέρα του ως προπονητής στην Premier League, δεν θα έχει τον τιμωρημένο Jerome Boateng στη διάθεσή του, καθώς και τους τραυματίες επίσης αμυντικούς Alex Silva και Guy Demel. Επιστρέφουν όμως οι Collin Benjamin και Jose Paolo Guerrero.

Ο Ολλανδός προπονητής εκθείασε τον Robinho λέγοντας: «Όταν έχει ο Robinho την μπάλα στα πόδια του, είναι απ' τους καλύτερους (στον κόσμο), αλλά έχουν επίσης και τους Shaun Wright Phillips και Elano, ενώ και ο Ireland είναι εξαιρετικός παίκτης. Είναι γρήγοροι και αν και ίσως χρειαστεί να έχουμε παίκτες πίσω για να ανταπεξέλθουμε, δεν έχουμε την τάση να παίζουμε διαφορετικά στην Ευρώπη σε σχέση με τη Bundesliga. Μέχρι τώρα, έχει λειτουργήσει αρκετά καλά.»

Η Manchester City, που βρίσκεται ακριβώς στη μέση της βαθμολογίας στην Premier League, προέρχεται από ακόμα μια κακή εκτός έδρας εμφάνιση και ήττα από την Arsenal με 2-0. Αν μάλιστα αναλογιστούμε τη συνολική της παρουσία εκτός έδρας στο πρωτάθλημα, αλλά και το τελευταίο παιχνίδι για το κύπελλο UEFA στη Δανία, κόντρα στην Aalborg, οι οπαδοί της δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι.

Σημαντικά τα προβλήματα, για τον Mark Hughes, στη μεσαία γραμμή, με τους Vincent Kompany και Nigel de Jong (πρώην παίκτες του Hamburg) ν' απουσιάζουν. Ο Βέλγος είναι τραυματίας και ο Ολλανδός δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, λόγω της παρουσίας του με το Hamburg στο θεσμό, πριν τη χειμερινή μεταγραφή του στους "Citizens". Ταξίδεψαν στη Γερμανία, οι Martin Petrov, Stephen Ireland και Wayne Bridge είναι αμφίβολοι, αλλά έχουν ελπίδες συμμετοχής.

O Ουαλός δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό η ομάδα να είναι στην Ευρώπη του χρόνου» και πρόσθεσε «Παλεύουμε πιθανότατα για την έβδομη θέση, που αναμένεται να είναι αρκετό, αλλά προτιμώ να προκριθώ στο Europa League ως κάτοχος του κυπέλλου UEFA».

Πιθανές ενδεκάδες:
Hamburg: Rost, Benjamin, Mathijsen, Gravgaard, Aogo, Jansen, Jarolím, Pitroipa, Trochowski, Olic, Guerrero (Petric)
Manchester City: Given, Richards, Onuoha, Dunne, Bridge, Zabaleta, Elano, Ireland, Wright-Phillips, Robinho, Bellamy

O νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Werder ή Udinese.

Διαιτητής: Olegario Benquerenca (Πορτογαλία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: