22 Απριλίου 2009

Στοίχημα Coupe de France: Toulouse-Guingamp, το τελευταίο εισιτήριο

Το τελευταίο εισιτήριο για μια θέση στο τελικό του Coupe de France, διεκδικούν η Toulouse και η Guingamp. Ο αγώνας είναι νοκ άουτ και σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθούν παράταση και πέναλτι.

Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την εκτός έδρας ήττα από την Grenoble. Η ήττα αυτή απομάκρυνε την Toulouse από τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League. Αν αναλογιστούμε και το δύσκολο πρόγραμμα, καταλαβαίνουμε ότι μια θέση στο κύπελλο UEFA μοιάζει σαν πιο πιθανός στόχος. Η Toulouse θέλει μια θέση στο τελικό και να εξασφαλίσει την παρουσία της στις επόμενες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο προπονητής της ομάδας, Alain Casanova, δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Βραζιλιάνο Paulo Cesar όπως και στον τιμωρημένο Cheik Mbengue.

Η Guingamp δεν έχει πλέον άμεσους στόχους στο πρωτάθλημα της Ligue 2. Βρίσκεται στην 11η θέση της βαθμολογίας με 42 βαθμούς και η άνοδος στην πρώτη κατηγορία δεν είναι εφικτή. Έτσι οι φιλοξενούμενοι επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στο θεσμό του κυπέλλου και αισιοδοξούν για μια θέση στο τελικό του θεσμού. Η Guingamp είναι μια αρκετά δυνατή ομάδα, και θα παλέψει έχοντας φυσικά σαν πρώτο στόχο την διαφύλαξη της άμυνάς της.

Η Toulouse είναι σαφώς το φαβορί σε αυτό το ζευγάρι, αλλά θα πρέπει να είναι σοβαρή καθώς η Guingamp είναι επικίνδυνη. Στηρίζεται πολύ στην καλή αμυντική λειτουργία, και θα προβληματίσει τους γηπεδούχους. Θα πρέπει να περιμένουμε ένα κλειστό παιχνίδι και όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις ένα γρήγορο γκολ μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες της αναμέτρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: