14 Απριλίου 2009

Στοίχημα Chelsea - Liverpool: Επιβεβαίωση της παράδοσης;

Στο Stamford Bridge διεξάγεται το δέκατο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο Champions League.

Μέχρι στιγμής, η παράδοση, που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να επαληθευτεί σήμερα, λέει ότι η ομάδα, που έχει το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα της, παίρνει την πρόκριση. Ωστόσο, στο πρώτο παιχνίδι της περασμένης εβδομάδας στο Anfield, ήταν η πρώτη περίπτωση, που σε παιχνίδι που έβγαλε νικητή, αυτός επικράτησε με περισσότερα από ένα γκολ.

Η Chelsea επικράτησε με 1-3 στο Anfield, πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση, που δεν είχε κάνει σε κανέναν, ανεξαιρέτως, παιχνίδι με μια από τις άλλες «Τέσσερις Μεγάλες», μέχρι τότε, στις εγχώριες διοργανώσεις. Ο Guus Hiddink φαίνεται ότι για ακόμα μία φορά έχει κάνει το... θαύμα του κι έχει γεμίσει με αισιοδοξία τους οπαδούς των «Μπλε», ότι θα τους οδηγήσει στην επιτυχία, ακόμα κι αν όπως φαίνεται στα ημιτελικά θα βρεθεί στο δρόμο τους, η «εξωγήινη» Barcelona. Επιπλέον, οι παίκτες της Chelsea έχουν ενθουσιαστεί τόσο από τον Ολλανδό, που ζητούν εδώ και καιρό ν' αλλάξει την απόφασή του και να μείνει και μετά το καλοκαίρι.

Ο αρχηγός της Chelsea, John Terry, δέχτηκε κίτρινη κάρτα στο πρώτο παιχνίδι και είναι τιμωρημένος σήμερα, οπότε τη θέση του δίπλα στον Alex στο κέντρο της άμυνας αναμένεται να πάρει ο Πορτογάλος, Ricardo Carvalho. Εκτός αναμένεται να είναι και πάλι ο δεξιός μπακ Jose Bosingwa, αλλά με τον Ivanovic να τα πηγαίνει τόσο καλά στο Anfield, ο Hiddink δεν πρέπει να είναι πολύ στεναχωρημένος.

Η Liverpool βρέθηκε προ εκπλήξεως στο πρώτο παιχνίδι, προερχόμενη από μεγάλες νίκες και μείωση της απόστασης από τη Manchester United. Μετά το παιχνίδι, η ομάδα επέστρεψε στις πειστικές νίκες, με μεγάλο σκορ, επικρατώντας εντός έδρας της Blackburn με 4-0 και παρέμεινε κοντά στη United, τόσο, ώστε να ασκεί μια μορφή πίεσης στην πρωτοπόρο. Στις δηλώσεις τους πριν το παιχνίδι, προσπαθούν να επικεντρωθούν στις μεγάλες ανατροπές, που κατά καιρούς έχει κάνει η ομάδα εντός γηπέδου, με μεγαλύτερη αυτή στην Κωνσταντινούπολη, στον τελικό με τη Milan.

Διαθέσιμος αναμένεται να είναι ο αρχηγός των «Κόκκινων», Steven Gerrard, που δείχνει να ξεπερνά το πρόβλημα τραυματισμού του, αν και ο Rafa Benitez δηλώνει ότι θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή. Σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, επιστρέφει ο βασικότατος αμυντικός μέσος Javier Mascherano.

Πιθανές ενδεκάδες:
Chelsea: Cech, Ivanovic, Carvalho, Alex, Ashley Cole, Kalou, Ballack, Essien, Lampard, Malouda, Drogba
Liverpool: Reina, Arbeloa, Carragher, Skrtel, Aurelio, Mascherano, Alonso, Kuyt, Riera, Gerrard, Torres.

Διαιτητής: Luis Medina Cantalejo (Ισπανία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: