14 Απριλίου 2009

Στοίχημα Bayern - Barcelona: Για το θαύμα η Bayern

Μετά το εντυπωσιακό 4-0 της Barcelona στο Camp Nou, στην Bayern Munchen θεωρούν δεδομένο πως οι ελπίδες πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League έχουν εκμηδενιστεί. Και, κακά τα ψέματα, δεν έχουν άδικο.

Είναι γνωστό ότι μια γερμανική ομάδα πάντα παλεύει τα παιχνίδια μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, αλλά η διαφορά κλάσης που παρουσίασαν οι δύο ομάδες και τα φανερά αμυντικά κενά της Bayern δεν αφήνουν περιθώρια ανατροπής. Οι Βαυαροί, μετά την βαριά ήττα στην Βαρκελώνη, αλλά και αυτή με το εντυπωσιακό 5-1 από την Wolfsburg, παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι το Σάββατο και νίκησαν 4-0 την Eintracht Frankfurt. Αυτή η νίκη βέβαια ήταν επιβεβλημένη, αλλά η καλή εμφάνιση βελτίωσε τουλάχιστον την ψυχολογία και το βαρύ κλίμα για τον Jurgen Klinsmann.

Ο ίδιος γνωρίζει καλά τους συσχετισμούς πριν το σημερινό παιχνίδι. «Ξέρουμε καλά ότι δεν θα μπορέσουμε να νικήσουμε με τέσσερα γκολ διαφορά. Θα παρουσιαστούμε όμως με συνέπεια και χαρακτήρα και θα προσφέρουμε στους οπαδούς μας ένα καλό ποδοσφαιρικό βράδυ. Σίγουρα μια καλή απόδοση συνοδευόμενη και από ένα καλό αποτέλεσμα μπορεί να διορθώσει κάποια πράγματα, αλλά όχι τα πάντα». Στο σημερινό παιχνίδι, ο ξανθομάλλης τεχνικός θα έχει πάλι στην διάθεση του τους Philipp Lahm και Lucio που δεν αγωνίστηκαν στο πρώτο παιχνίδι ενώ κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να χρησιμοποιήσει πάλι τον Hans Jorg Butt. Μοναδική σίγουρη απουσία είναι αυτή του Miroslav Klose, ενώ έχει επιστρέψει από το Βέλγιο ο αμυντικός Daniel van Buyten και τέθηκε στη διάθεσή του Klinsmann.

Η Barcelona χωρίς να φορτσάρει νίκησε το Σάββατο με 2-0 την Huelva και διατήρησε την διαφορά των έξι βαθμών από την δεύτερη Real Madrid. Σήμερα δεν θα έχει στον πάγκο της τον Pep Guardiola, καθώς ο 37χρονος τεχνικός αποβλήθηκε στο πρώτο παιχνίδι με την Bayern στο Camp Nou και τιμωρήθηκε με ποινή μιας αγωνιστικής, καθώς η έφεση που άσκησε η ομάδα του στην UEFA απορρίφθηκε.

«Η Bayern πάντα είναι σε θέση να πετύχει τέσσερα γκολ, και ιδιαίτερα όταν είναι πληγωμένη όπως τώρα. Διαθέτει ποδοσφαιριστές μεγάλης κλάσης όπως ο Ribery ή ο Toni και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Δεν πιστεύω στις δηλώσεις που έχουν κάνει ότι δεν έχουν καμία ελπίδα πρόκρισης», κατέληξε ο Ισπανός τεχνικός. Μοναδική απουσία θα είναι ο Μεξικανός αμυντικός Rafael Marques που είναι τιμωρημένος και θα αντικατασταθεί από τον Βραζιλιάνο Sylvinho. Πάντως, υπάρχει διάθεσή για να ξεκουραστούν ορισμένοι από τους βασικούς ποδοσφαιριστές των Καταλανών. Ενας από αυτούς ίσως να είναι ο εμπύρετος Henry.

Διαιτητής της αναμέτρησης που θα πραγματοποιηθεί στην Allianz Arena του Μονάχου θα είναι ο Ιταλός Roberto Rosetti.

Οι πιθανές συνθέσεις:
Bayern: Butt - Lell, Lucio, Demichelis, Ottl - Ze Roberto, Van Bommel, Schweinsteiger, Ribery - Toni, Sosa
Barcelona: Valdes - Alves, Pique, Puyol, Sylvinho - Xavi, Toure, Iniesta - Messi, Eto, Krkic

Δεν υπάρχουν σχόλια: