3 Απριλίου 2009

Επίθεση στον Μαραντόνα...

Η βαριά ήττα της Αργεντινής από τη Βολιβία, με σκορ 6-1, έκανε τους δημοσιογράφους της Αργεντινής να τα… χώσουν στον Ντιέγκο Μαραντόνα. Μπορεί το ντεμπούτο για τον τεχνικό της ομάδας να είναι ονειρικό, το περασμένο Σάββατο, στη νίκη με 4-0 επί της Βενεζουέλας, αλλά η ταπείνωση το βράδυ του Σαββάτου, στο υψόμετρο των 3.600 μέτρων του Λα Πας, ήταν… σκότωμα για τους Αργεντινούς.
«Φέρτε μας κομπιουτεράκι», έγραφε στο πρωτοσέλιδό της η «Ole», ενώ στην «Clarin» αναφέρεται: «Θα είναι σωστό να πούμε ότι εκεί πάνω, τα πόδια είναι περισσότερο βαριά, τα αντανακλαστικά δεν είναι τα ίδια, δεν υπάρχει αρκετός αέρας για τα εξαντλημένα πνευμόνια και η μπάλα φαίνεται να ταξιδεύει με υπερηχητική ταχύτητα. Όμως καμία από αυτές τις δυσκολίες μπορεί να εξηγήσει την ανησυχητική έλλειψη βασικών στοιχείων από το 90% των Αργεντινών παικτών. Παίζοντας έτσι όπως έπαιξαν σε αυτή τη μαύρη Τετάρτη, η ομάδα θα έχανε όχι μόνο από την πολύ μέτρια Βολιβία, αλλά από οποιαδήποτε ομάδα».

Η εφημερίδα «Nacion» άσκησε κριτική στον Μαραντόνα, καθώς ο προπονητής της Αργεντινής δήλωσε ότι είναι δικαίωμα της Βολιβίας να αγωνίζεται στο Λα Πας.
«Ο προπονητής ήθελε να σπάσει το ταμπού των 3.600 μέτρων όμως στην πραγματικότητα, το υψόμετρο είναι ένας αντίπαλος πολύ πιο ανησυχητικός από την ομάδα της Βολιβίας».
Μετά την ήττα, η «αλμπισελέστε» βρίσκεται στην τέταρτη θέση του ομίλου και είναι στο όριο για απ’ ευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ του 2010. Αν πέσει στην πέμπτη θέση, θα δώσει μπαράζ με ομάδα από της ζώνη της CONCACAF, δηλαδή αυτή της κεντρικής και βόρειας Αμερικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: