23 Απριλίου 2009

Στοίχημα Α' Ισπανίας: Απουσίες στη Σανταντέρ

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ – ΟΥΕΛΒΑ

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Η παράδοση που τη θέλει να μην έχει σκοράρει ποτέ στο Βαγιαδολίδ συνεχίστηκε και φέτος (0-0), αν και υπήρχαν οι προϋποθέσεις να σπάσει: αποβολή και πέναλτι υπέρ της στο 63’, αλλά ο Ρόσι έστειλε την μπάλα στα… πουλιά και το αριθμητικό πλεονέκτημα δεν φάνηκε καθόλου στη συνέχεια, απόρροια της κρίσης που διέρχεται το «κίτρινο υποβρύχιο», με πέντε σερί επίσημα παιχνίδια χωρίς νίκη. Για το πρωτάθλημα ειδικότερα είναι 351’ χωρίς να σκοράρει.
Σταθερά εκτός ο πολύτιμος Καθόρλα (29/8), για δεύτερο ματς εκτός ο αναντικατάστατος Μάρκος Σένα (27/2) και οι Φουέντες (15/2), Γκίγε Φράνκο (17/0, 5 βασικός).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ντιέγο Λόπεθ – Χάβι Βέντα, Γκονσάλο Ροντρίγκες, Γκοδίν, Καπντεβίλα – Κάνι, Μπρούνο, Εγούρεν, Πιρές – Γιορέντε, Ρόσι.

ΟΥΕΛΒΑ: Το πάλεψε κόντρα στη Ρεάλ, υποτάχθηκε όμως στην ποιότητά της, με το 0-1 να αποδίδει δικαιοσύνη. Είχε και η «Ρέκρε» κάποιες ευκαιρίες, περισσότερες όμως είχαν οι Μαδριλένοι, που ανά πάσα στιγμή έλεγχαν το παιχνίδι. «Θα σωθούμε», δήλωσε αισιόδοξα ο κόουτς Λούκας Αλκαράθ, για μια Ουέλβα που έχει μόλις μία νίκη στα τελευταία 11 παιχνίδια της (5 ήττες στα τελευταία 6) και μοιραία βρίσκεται σε θέσεις υποβιβασμού.
Ο στόπερ Θέσαρ Αρθο, που έχει να παίξει σχεδόν δύο μήνες, είναι το νέο πρόσωπο στην αποστολή συγκριτικά με το ματς του περασμένου Σαββάτου. Εκτός με πρόβλημα τραυματισμού έμεινε ο Τούρκος αναπληρωματικός φορ Ερσέν Μαρτίν (10/0, καμία βασικός), ενώ εξακολουθεί να απουσιάζει ο επιθετικός Χάβι Γκερέρο (18/2, 9 βασικός).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Ριέσγο – Μποουθόν, Μόρις, Θέσαρ Αρθο, Κασάδο – Μπαρμπέρ, Χ. Βάθκεθ, Αϊτόρ, Σισί – Καμούνιας – Αντριάν Κολούνγκα.

ΣΠ. ΧΙΧΟΝ – ΕΣΠΑΝΙΟΛ

ΣΠ. ΧΙΧΟΝ: Πολύ «λίγη», έχασε εύκολα και δίκαια από την Μπέτις (2-0) και παραμένει οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Τέσσερις σερί ήττες για την ομάδα του Πρεθιάδο, που τονίζει ότι «θα παλέψουμε με νύχια και με δόντια για την παραμονή».
Σημαντική η επιστροφή του αριστερού εξτρέμ Ντιέγο Κάστρο (25/7) από τιμωρία, ενώ είναι εξαιρετικά πιθανό (αποστολή επίσημα θα ανακοινωθεί λίγες ώρες πριν το ματς) να δούμε και τον καλό αριστερό μπακ Κανέγια (22/1), μετά από απουσία δύο μηνών.

Από την άλλη, τιμωρημένοι είναι ο μέσος Μίτσελ (25/0) και ο τερματοφύλακας Κουέγιαρ (12/0), ενώ για δεύτερο σερί ματς λείπει λόγω τραυματισμού ο μέσος Ματαμπουένα (23/0). Επιπλέον, με ενοχλήσεις ολοκλήρωσε την τελευταία προπόνηση και δίνεται αμφίβολος ο μέσος Καρμέλο (24/5).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Λαφουέντε – Σάστρε, Ζεράρ, Νέρου, Κανέγια (ή Χ. Ανχελ) – Πέδρο, Καμάτσο, Λόρα, Ντ. Κάστρο – Μπίλιτς, Μπαράλ.

ΕΣΠΑΝΙΟΛ: Ξεκόλλησε από την τελευταία θέση η ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο, που μετά το 1-0 επί της Σανταντέρ αναπτέρωσε τις ελπίδες της για παραμονή. Λυτρωτής ο Ιβάν Αλόνσο (56’), σε ένα παιχνίδι με λίγες φάσεις, αλλά με μια αποφασισμένη για όλα και πολύ συγκεντρωμένη Εσπανιόλ.
Ο πολύτιμος Ντε λα Πένια (16/4) ήταν με τη Νουμάνθια στην εξέδρα και με τη Σανταντέρ στον πάγκο, σήμερα όμως θέτει υποψηφιότητα ενδεκάδας. Εκτός αποστολής έμεινε με πρόβλημα τραυματισμού ο ενίοτε βασικός αμυντικός Μπερανζέ (17/0).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Καμενί – Σέρχιο Σάντσεθ, Χάρκε, Παρέχα, Νταβίντ Γκαρσία – Λουίς Γκαρσία, Μοϊσές Ουρτάδο, Ντε λα Πένια (ή Ρομάν Μαρτίνες), Νενέ – Ιβάν Αλόνσο, Ταμούδο.

ΜΑΓΙΟΡΚΑ – ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ

ΜΑΓΙΟΡΚΑ: Ενα ακόμα βήμα προς την παραμονή έκανε η ομάδα του Γκρεγόριο Μανθάνο, με το δίκαιο 1-1 που απέσπασε το περασμένο Σάββατο από τη Μάλαγα. Αλλο ένα σοβαρό παιχνίδι από τη Μαγιόρκα, παρά τις σημαντικές της απουσίες μάλιστα. Αντέδρασε άμεσα στο γκολ του Απόνιο (53’), ισοφαρίζοντας με απευθείας φάουλ του Αράνγκο (59’), ενώ γενικά έδειχνε περισσότερο κοντά το 1-2 από το 2-1.

Σημαντικές οι επιστροφές των δύο πρώτων σκόρερ της ομάδας, του επιθετικού Αντούριθ (28/8) και του μεσοεπιθετικού Χουράδο (28/7), που όπως και ο αναπληρωματικός στόπερ Ραμίς (14/0), εξέτισαν τις ποινές τους. Γυρίζει επίσης ο Ισραηλινός τερματοφύλακας Αουάτ (12/0), που έχασε τα δύο τελευταία παιχνίδια λόγω τραυματισμού.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Αουάτ – Σκαλόνι, Νούνες, Ντ. Ναβάρο, Αγιόθε – Μαρτί, Κλέμπερ Σαντάνα – Βαρέλα, Χουράδο, Αράνγκο – Αντούριθ.

ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ: Εμεινε ευχαριστημένη με το 0-0 κόντρα στη Βιγιαρεάλ. Στο 63’ είχε αποβολή και πέναλτι εις βάρος της, αλλά για καλή της τύχη ο Ρόσι έστειλε την μπάλα άουτ. Γενικά ένα ισορροπημένο και με λίγες φάσεις παιχνίδι, με τον κόουτς Μεντιλίμπαρ να δηλώνει ότι«ακόμα δεν έχουμε σωθεί».
Μία αλλαγή μόνο στην αποστολή, με τον στόπερ Νάνο (10/0) να παίρνει τη θέση του τιμωρημένου Ινιάκι Μπέα (12/0). Για τρίτο ματς εκτός ο σημαντικός εξτρέμ Σέσμα (29/6), πιο σταθερά ο στόπερ Γκαρθία Κάλβο (17/2) κι ο ανασταλτικός μέσος Βιβάρ Ντοράδο (23/3).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Σ. Ασένχο – Πέδρο Λόπεθ, Λουίς Πριέτο, Μπαράχα, Μάρκος – Μπόρχα, Αλβαρο Ρούμπιο – Πέδρο Λεόν, Εσκουδέρο, Κανόμπιο – Βίκτορ.

ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ – ΑΤΛΕΤΙΚΟ


ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ: Υποτονική εμφάνιση, δίκαιη ήττα στη Βαρκελώνη από την Εσπανιόλ (1-0). Η ομάδα του Μουνίθ θυμήθηκε μόνο προς το τέλος να επιτεθεί, όταν και η αντίπαλός της είχε οπισθοχωρήσει για να κρατήσει το γκολ του Ιβάν Αλόνσο (56’), έπειτα από τη λανθασμένη έξοδο του τερματοφύλακα Κολτόρτι. «Κέρδισε η ομάδα που είχε την τύχη να σκοράρει»,
Λείπουν οι δύο βασικοί ανασταλτικοί μέσοι απόψε για τη Σανταντέρ, ο Λασέν (28/0) είναι τιμωρημένος και ο Λουτσέν (22/2) δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Τιμωρημένος είναι και ο βασικός αριστερός μπακ/στόπερ Μαρκάνο (29/2), για δεύτερο ματς λείπει ο στόπερ Οριόλ (13/0) και μακροχρόνια ο δεξιός χαφ Βαλέρα (23/2).

Εξέτισε ο γκολκίπερ Τόνιο (29/0), φαίνεται πάντως ότι ο Μουνίθ θα διατηρήσει τον Κολτόρτι κάτω από τα δοκάρια. «Ανακατωσούρα» σε άμυνα και κέντρο, ο στόπερ Μορατόν είναι πιθανό να (προσπαθήσει να) παίξει ως αμυντικός χαφ, ενώ στόπερ θα παίξει ο αριστερός μπακ Κριστιάν (το ‘χει ξανακάνει).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Κολτόρτι – Πινίγιος, Γκάραϊ, Κριστιάν, Σέπσι – Μουνίτις, Μορατόν (ή Εντου Μπέδια), Κόλσα, Οσκαρ Σεράνο – Περέιρα, Ζίγκιτς.
τόνισε ο τεχνικός της Ράσινγκ, η οποία χρειάζεται δύο νίκες ακόμα για να σωθεί οριστικά.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Λιγότερο εύκολα απ’ όσο δείχνει το 3-0 επικράτησε της Νουμάνθια, μπαίνοντας για τα καλά πλέον στη διεκδίκηση της 4ης θέσης. Μετά από ένα ισορροπημένο και με λίγες φάσεις α’ μέρος, η Ατλέτικο προηγήθηκε στο 61’ με τον Μπανέγα. Στο 67’ ισοφαρίστηκε, αλλά το πεντακάθαρο γκολ του Μπαρκέρο ακυρώθηκε κακώς ως οφσάιντ. Το 2-0 από τον Φορλάν (79’) έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του Ρεσίνο, που για πρώτη φορά μετά από 2,5 μήνες κράτησε (έστω και χάρη στον επόπτη) το «μηδέν» πίσω.
Με την επιστροφή του Π. Ιμπάνιεθ (16/1) από τιμωρία, μιλάμε για πλήρη σύνθεση από πλευράς «ροχιμπλάνκος». Μεταξύ άλλων «κόπηκαν» για άλλη μια φορά για τεχνικούς λόγους οι Μανίς (21/0) και Σεϊταρίδης (14/0).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Λέο Φράνκο – Περέα, Π. Ιμπάνιεθ, Ουιφαλούζι, Α. Λόπεθ – Μάξι Ροντρίγκες, Π. Ασουνσάο, Ρ. Γκαρσία (ή Μπανέγα), Σιμάο – Φορλάν, Αγουέρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: