23 Απριλίου 2009

Νέα τροπή στο θρίλερ με Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό

O πρόεδρος του Ολυμπιακού κ. Σωκράτης Κόκκαλης επισκέφθηκε χθες τα γραφεία της ΠΑΕ και αρκετή ώρα αργότερα οι Ερυθρόλευκοι ενημέρωσαν με ανακοίνωσή τους ότι το περιβόητο ραντεβού του γενικού διευθυντή κ. Γιάννη Χρυσικόπουλουμε τον ισπανό ατζέντη τού κ.Ερνέστο Βαλβέρδε κ. Ινιάκι Ιμπάνιεθ για την ανανέωση του συμβολαίου του ισπανού τεχνικού μετατίθεται για μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (συγκεκριμένα για τη Δευτέρα 4 Μαΐου, σύμφωνα με πληροφορίες).

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός γνωστοποιείότι το θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας της με τον προπονητή της ομάδας μας Ερνέστο Βαλβέρδε θα συζητηθεί σε συνάντησημε τον μάνατζέρ του Ινιάκι Ιμπάνιεθ, η οποία θα πραγματοποιηθείτην εβδομάδα που θα ακολουθήσει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος» ανέφερε χαρακτηριστικά το κείμενο που «αναρτήθηκε» στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

Τι ακριβώς συμβαίνει με την (κατά τον Ολυμπιακό) σχεδόν σίγουρη ανανέωση της παραμονής του ισπανού τεχνικού στην ομάδα; Και πώς εξηγείται το γεγονός ότι την ημέρα που εκδόθηκε η ανακοίνωση υπήρξαν δημοσιεύματα στην Ισπανία που όχι απλώς ανέφεραν ότι ο κ. Βαλβέρδε είναι στόχος της Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά προχωρούσαν παρακάτω υποστηρίζοντας ότι ο Ολυμπιακός έχει βολιδοσκοπήσει τον παλιό διεθνή αργεντινό ποδοσφαιριστή κ. Οσβάλντο Αρντίλες (ο οποίος μεταξύ άλλων έχει διατελέσει προπονητής της Τότεναμ και απορρίφθηκε από τον Πανιώνιο) ως πιθανό αντικαταστάτη του; Κατά τον ισπανικό Τύπο, στη λίστα της Ατλέτικο Μαδρίτης βρίσκεται ακόμη και ο μέχρι πρότινος τεχνικός της Ρεάλ κ. Μπερντ Σούστερ, ο οποίος παραμένει το φαβορί για τη θέση του προπονητή των Ροχιμπλάνκος τη νέα σεζόν!

Αυτό που εικάζουν ακόμη και παράγοντες της ομάδας είναι ότι ο κ. Κόκκαλης, ενοχλημένος από την καθυστέρηση της υπόθεσης εκ μέρους του κ. Βαλβέρδε, αποφάσισε να προβεί σε κίνηση τακτικής, δείχνοντας ότι δεν θα περιμένει ο Ολυμπιακός τον προπονητή. Παρόμοια κίνηση είχε γίνει πριν από περίπου ενάμιση μήνα, όταν ο Ολυμπιακός αποφάσισε, πάλι λόγω της καθυστέρησης του κ. Βαλβέρδε να απαντήσει, ότι«η προηγούμενη προσφορά δεν ισχύει και οι συζητήσεις θα γίνουν από μηδενική βάση». Οπως και να έχει, η νέα τροπή της υπόθεσης δημιουργεί εύλογα ερωτήματα...

Κατά τους ανθρώπους της ομάδας οι κκ. Κόκκαλης και Βαλβέρδε στο τελευταίο ραντεβού τους είχαν συμφωνήσει σε όλα όσα αφορούσαν την ομάδα, καθώς πάγια τακτική του προπονητή του Ολυμπιακού είναι να «αφήνει» τις διαπραγματεύσεις για τις απολαβές του στον ατζέντη του, όμως αν ήταν τα πράγματα έτσι απλά, λογικά θα είχε ολοκληρωθεί ως σήμερα η ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Στον Ολυμπιακό εξακολουθούν να διατρανώνουν την πίστη τους ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, όμως όσο δεν πέφτουν οι υπογραφές τόσο πληθαίνουν τα δημοσιεύματα από την Ισπανία και μεγαλώνει η αγωνία των οπαδών της ομάδας που έχουν εκφραστεί σε εντός έδρας παιχνίδια υπέρ της παραμονής του προπονητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: