24 Απριλίου 2009

Κόκκαλης-Βαλβέρδε: Πόκερ στην πλάτη της ομάδας!

Σωκράτης Κόκκαλης και Ερνέστο Βαλβέρδε κάνουν τις κινήσεις τους στη σκακιέρα της ανανέωσης του συμβολαίου του Ισπανού προπονητή προσδοκώντας ο καθένας τα καλύτερα δυνατά οφέλη. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θέλει να κρατήσει τον προπονητή με τους πιο ευνοϊκούς όρους για την ομάδα και το ταμείο της ΠΑΕ κι εκείνος αφενός κερδίζει χρόνο μήπως προκύψει κάποια καλύτερη πρόταση, ενώ θέλει και εγγυήσεις ότι η ομάδα θα ενισχυθεί σύμφωνα με τα δικά του στάνταρ. Εκείνοι που ξέρουν υποστηρίζουν ότι ο Βαλβέρδε θα συνεχίσει στο Ρέντη για ακόμη ένα χρόνο, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως η τελευταία πράξη του σίριαλ θα παιχθεί στις αρχές του Μάη. Αν ο Ισπανός συνεχίσει στο πόστο του, θα δρομολογηθούν άμεσα εξελίξεις με σκοπό η ομάδα να είναι έτοιμη στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου οπότε και θα πέσει στη μάχη των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα χρονικά περιθώρια είναι ήδη στενά και με τις συνεχείς αναβολές, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να υπάρξουν καθυστερήσεις και στις μεταγραφές. Το τμήμα σκάουτινγκ έχει κάνει τις επιλογές του, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να μπούμε και στο ψητό να γίνουν δηλαδή προτάσεις και να «κλείσουν» εκείνοι που πρόκειται να αποκτηθούν.

Έχει μεγάλη απόσταση το κοιτάζω και θέλω έναν ποδοσφαιριστή από το «πάω να τον αγοράσω». Και πέρυσι και τα προηγούμενα χρόνια παρουσιάστηκαν σε αυτό το σκέλος πολλά και μερικές φορές αξεπέραστα προβλήματα. Για άλλους παίκτες ξεκίνησε ο Ολυμπιακός σε άλλους κατέληξε. Φτάσαμε στο σημείο κάποιοι να πληρωθούν πολλά εκατομμύρια όπως ο Ντιόγο και ο Ντουντού, ενώ αν οι κινήσεις είχαν γίνει πιο γρήγορα και χρήματα θα είχαν εξοικονομηθεί και χρόνος.

Η προετοιμασία θα αρχίσει γύρω στις 20 Ιουνίου και ο Βαλβέρδε ή ο αντικαταστάτης του θα θέλουν όλους τους παίκτες διαθέσιμους από την πρώτη προπόνηση. Πόσο εύκολο είναι άραγε να γίνουν τόσες μεταγραφές μέσα σε διάστημα περίπου 40 ημερών; Όλα αυτά θα πρέπει να τα σκεφτούν στον Ολυμπιακό ώστε να μη βγει χαμένη η ομάδα.

Κι όλα αυτά αν μείνει τελικά ο Ισπανός. Γιατί αν δεν μείνει, μέχρι να έρθει ο επόμενος να καταλάβει που βρίσκεται και να ζητήσει μεταγραφές το πουλάκι θα έχει πετάξει και οι συνέπειες ίσως αποδειχθούν καταστροφικές για την ομάδα. Δεν υπάρχει ούτε μέρα για χάσιμο εδώ που φτάσαμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: