3 Απριλίου 2009

Μεγάλη βραδιά για το ελληνικό μπάσκετ: Ελληνικός "εμφύλιος" στο Βερολίνο!

Μεγάλη βραδιά για το ελληνικό μπάσκετ ήταν η χθεσινή, καθώς ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στο Final 4 της Ευρωλίγκα, το οποίο θα διεξαχθεί στο Ο2 Word Arena του Βερολίνου, από τη 1 έως τις 3 Μαΐου. Οι «αιώνιοι» έκαναν το 3-1 στις νίκες στις σειρές τους και πέρασαν στην τελική φάση της διοργάνωσης.
Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που θα βρεθούν αντιμέτωποι οι «πράσινοι» και οι «ερυθρόλευκοι» σε Final 4 και μάλιστα και αυτή, όπως και οι άλλες δύο, θα είναι σε ημιτελικό. Ακόμα, το «τριφύλλι» θα λάβει μέρος για ένατη φορά στην τελική φάση της Ευρωλίγκα και θα διεκδικήσει το πέμπτο του Κύπελλο, ενώ η ομάδα του Πειραιά θα συμμετάσχει για πέμπτη φορά σε Final 4 και θα προσπαθήσει να κατακτήσει το δεύτερο της τρόπαιο.
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 91-84 της Σιένα στο «Παλασπόρ Μένσα» στην Ιταλία, στον τέταρτο προημιτελικό και έκανε το 3-1 στην σειρά, παίρνοντας έτσι την πρόκριση για το Final 4.
Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και πήραν από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ και μάλιστα στην λήξη του πρώτου δεκαλέπτου νικούσαν με δέκα πόντους διαφορά. Με τον ίδιο ρυθμό συνέχισαν και στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως, στα τελευταία λεπτά χαλάρωσαν και έδωσαν την δυνατότητα στην ιταλική ομάδα να μειώσει αρκετά στο σκορ.
Στην τρίτη περίοδο το «τριφύλλι ανέβασε την απόδοση του ξανά και αύξησε την διαφορά, ωστόσο και πάλι είχε ένα νεκρό διάστημα, κάτι που το εκμεταλλεύτηκε η Σιένα και κάλυψε την διαφορά, ενώ έπειτα πέρασε και μπροστά στο σκορ. Στα τελευταία λεπτά της περιόδου η ελληνική ομάδα ξαναπήρε το προβάδισμα.
Στην τέταρτη περίοδο ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε καλά και η Σιένα πέρασε μπροστά. Όμως, γρήγορα βρήκε τον καλό του εαυτό και με καθαρό μυαλό στα τελευταία λεπτά του ματς πήρε την νίκη και την πρόκριση.
Από την άλλη, η άλλη ελληνική ομάδα, ο Ολυμπιακός νίκησε 78-75 την Ρεάλ Μαδρίτης στο «Παλάθιο Βισταλέγκρε» στην Ισπανία, στον τέταρτο προημιτελικό και έκανε το 3-1 στην σειρά, εξασφαλίζοντας έτσι ένα «εισιτήριο» για την τελική φάση της διοργάνωσης.
Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν πολύ καλά στο παιχνίδι και ήταν μπροστά στο σκορ με την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Στη δεύτερη, όμως, περίοδο η απόδοση τους έπεσε κατακόρυφα κάτι που το εκμεταλλεύτηκε η «βασίλισσα» και πέρασε εκείνη μπροστά στο σκορ, ενώ έπειτα ο ισπανικός σύλλογος αύξησε την διαφορά.
Στην τρίτη περίοδο η πειραϊκή ομάδα βρήκε ξανά τον καλό της εαυτό και μείωσε αρκετά το σκορ, ενώ συνέχισε έτσι και στην τέταρτη περίοδο, όπου κάλυψε όλη την διαφορά. Στην συνέχεια οι ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ. Ωστόσο, στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός είχε σωστές επιλογές σε άμυνα και επίθεση και πήρε την νίκη και κατ΄ επέκταση την πρόκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: