2 Απριλίου 2009

Ντροπιαστική ήττα με 6-1 της Αργεντινής στη Βολιβία!

Μαραντόνα: «Κάθε γκολ ήταν μια μαχαιριά στην καρδιά»

Ντροπιαστική ήττα υπέστη η Αργεντινή, η οποία γνώρισε τη συντριβή με 6-1 από τη Βολιβία στο υψόμετρο της Λα Παζ στον αγώνα που διεξήχθη την Τετάρτη στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010.

Αυτό το βαρύ σκορ «έσβησε» την «πεντάρα» με την οποία είχε ηττηθεί η «αλμπιτσελέστε» το 1993 από την Κολομβία και κατέστρεψε το καλό κλίμα που είχε δημουργηθεί μετά το «3Χ3» με μηδέν παθητικό που είχε από τότε που ανέλαβε τα ηνία της ο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Το υψόμετρο των 3.600 μέτρων πάνω από τη θάλασσα αποτελεί βέβαια τη βασική δικαιολογία των Αργεντινών, η αποστολή των οποίων έφτασε στην πρωτεύουσα της Βολιβίας μόλις δύο ώρες πριν την έναρξη του αγώνα.

Δεν μπορεί όμως να αποτελέσει δικαιολογία και για τον Μαραντόνα, ο οποίος είχε πέρυσι υπερασπιστεί τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων σε υψόμετρο άνω των 2.500 μέτρων και είχε διαφωνήσει ανοιχτά στη σχετική απαγόρευση από τη FIFA, παίζοντας μάλιστα με τον πρόεδρο της χώρας, Έβο Μοράλες σε αγώνα που έγινε στη Λα Παζ.

«Κάθε γκολ ήταν μια μαχαιριά στην καρδιά» παραδέχθηκε ο Μαραντόνα.

Αυτή ήταν η έκτη νίκη της Βολιβίας επί της Αργεντινής στην Ιστορία των μεταξύ τους αναμετρήσεων, με την οποία να έχει σημειωθεί το 1997.
Για λογαριασμό της Βολιβίας σκόραραν οι Μαρσέλο Μάρτινς (12'), Χοακίν Μποτέρο (33' πεν., 54', 66'),
Αλεξ ντα Ρόσα (45'), Ντίντι Τορίκο (87'), ενώ το γκολ της τιμής των φιλοξενουμένων πέτυχε ο Λουίς Γκονζάλες (25').

Δεν υπάρχουν σχόλια: