29 Απριλίου 2009

Στοίχημα Α1 μπάσκετ: Μετά τους «αιώνιους», ποιος;

Την ευκαιρία να σφραγίσουν από σήμερα την πρόκρισή τους στην ημιτελική φάση των πλέι οφ του πρωταθλήματος της Α1, έχουν Άρης και Μαρούσι. Οι «κίτρινοι» του Αντρέα Ματσόν αντιμετωπίζουν στο Ελληνικό τον Πανιώνιο και η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου αναμετράται με τον Πανελλήνιο στο κλειστό της Κυψέλης.

Η νίκη με 82-77 στο κλειστό του Αγίου Θωμά έβαλε το Μαρούσι σε θέση οδηγού σε αυτή τη σειρά και η ομάδα των Βορείων Προαστίων έχει την ευκαιρία να πάρει το εισιτήριο για την τελική τετράδα του πρωταθλήματος, όπου βρέθηκε την περυσινή σεζόν, από το δεύτερο ματς. Ο Σούλης Μαρκόπουλος και οι παίκτες του γνωρίζουν ότι αυτός θα είναι ένας εντελώς διαφορετικός αγώνας σε σχέση με τον πρώτο και γι' αυτό ζήτησε από τους παίκτες του να δείξουν την απαιτούμενη αυτοσυγκέντρωση και προσοχή. Από τα όσα είπε ο Κώστας Χαραλαμπίδης φαίνεται πως η προσπάθεια του Μαρκόπουλου είχε αποτέλεσμα: «Σαφώς νιώθουμε πιο άνετα από τον Πανελλήνιο, αφού προηγούμαστε 1-0, όπως επίσης είναι δεδομένο ότι η πίεση βαραίνει κάθε φορά το γηπεδούχο». Για τους «Ολυμπιονίκες» ο συγκεκριμένος αγώνας είναι «δίχως αύριο», αφού με ήττα θα αποχαιρετήσουν τη σεζόν. Το είπε ο ίδιος ο Άντονι Γκράντι, μιλώντας γι αυτό. «Παίζουμε όλη τη χρονιά σε αυτό το παιχνίδι με το Μαρούσι. Θα πρέπει να σκεφτόμαστε ότι είναι το ματς της ζωής μας». Ο Ηλίας Ζούρος έριξε μεγάλο βάρος στο πώς θα αποφορτίσει τους παίκτες του από το ψυχολογικό βάρος. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τις δύο ομάδες οι οποίες εάν οδηγηθούν σε τρίτο ματς, αυτό θα διεξαχθεί το Σάββατο (02/05, 18:30) στο Μαρούσι.

Ο Πανιώνιος έδειξε ικανός να κάνει το «διπλό» στο Αλεξάνδρειο αλλά δεν τα κατάφερε. Η ήττα με 75-74 στριφογυρίζει στο μυαλό του Αλεξάντερ Τριφούνοβιτς και των παικτών του και στο στόμα όλων υπάρχουν δύο λέξεις: χαμένη ευκαιρία. Πλέον, οι «κυανέρυθροι» δεν έχουν άλλη επιλογή από το να νικήσουν τον Αρη στο δεύτερο ματς στο Ελληνικό και να στείλουν τη σειρά σε τρίτο ματς (Σάββατο 02/05, 16:00). «Πρέπει να ξεχάσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται την ήττα και θα κάνουμε τα πάντα για τη νίκη στο Ελληνικό για να επιστρέψουμε στην Θεσσαλονίκη», επεσήμανε ο Σέρβος κόουτς. Το άγχος από το στρατόπεδο του Αρη έφυγε από τη στιγμή που ξεπέρασε με επιτυχία την παγίδα του πρώτου εντός έδρας αγώνας. Ο Αντρέα Ματσόν θέλει να βγάλει από το μυαλό των παικτών του το ότι θα έχουν και μία τελευταία ευκαιρία στα χέρια τους σε περίπτωση ήττας. Ο Ιταλός επιθυμεί να δοθεί τέλος από σήμερα στη σειρά και να προετοιμαστεί η ομάδα του όσο γίνεται καλύτερα για τις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό. Κατά τον Ιταλό κόουτς «μια καλύτερη τοποθέτηση, ένα κερδισμένο ριμπάουντ, ένα σουτ, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μπορεί να καθορίσει την έκβαση του αγώνα».

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ:

Πανελλήνιος - Μαρούσι 29/04 16:00 (77-82)
Πανιώνιος - Αρης 29/04 19:00 (74-75)

Δεν υπάρχουν σχόλια: