1 Μαρτίου 2009

Στοίχημα Primera Division: Δύσκολα η Μπαρτσελόνα...

Atletico-Barcelona

Στον πρώτο γύρο, η Barca είχε διαλύσει την Atletico με 6-1, ενώ στην αρχή του 2009 την απέκλεισε και απ' το κύπελλο.

H Atletico γνώρισε την πρώτη ήττα της με τον Abel Resino στον πάγκο, την προηγούμενη αγωνιστική εκτός έδρας από τη Sevilla με 1-0, ενώ μεσοβδόμαδα, πλήρωσε την κακή της αμυντική εμφάνιση, στην εντός έδρας ισοπαλία με την Porto (2-2) για το πρώτο παιχνίδι στους «16» του Champions League. Στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην έβδομη θέση, τρεις βαθμούς πίσω από τις θέσεις της Europa League. Ο Abel αναμένεται να χρησιμοποιήσει τρεις μέσους για να αντιμετωπίσει την πολύ δυνατή γραμμή της Barca, θυσιάζοντας τον Simao, ενώ στο δεξί άκρο της άμυνας, αναμένεται ν' αγωνιστεί ο Heitinga.

H Barca γνώρισε τη δεύτερη ήττα της χρονιάς, μετά απ' αυτή της πρεμιέρας, και μάλιστα εντός έδρας από τη συμπολίτισσα Espanyol, που μάχεται για ν' αποφύγει τον υποβιβασμό. Την Τρίτη, αναδείχθηκε ισόπαλη εκτός έδρας με τη Lyon (1-1) στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τους «16» του Champions League. Η διαφορά της από τη Real Madrid μειώθηκε στους τέσσερεις βαθμούς, μετά τη χτεσινή νίκη της τελευταίας επί της Espanyol. O Guardiola ίσως ξεκουράσει τον Messi, αφήνοντάς στον πάγκο, κόντρα στην ομάδα, με την οποία έχει καλή παράδοση, ενώ τη θέση του Henry ίσως πάρει ο Hleb και ο Gudjohnsen του Busquets.


Valencia-Valladolid

H Valencia δεν κερδίζει στα τρία τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, καθώς μετά την ήττα από την Osasuna, έχει δύο συνεχόμενες ισοπαλίες με το ίδιο σκορ (1-1). Την Πέμπτη, αναδείχθηκε εκ νέου ισόπαλη με τη Dynamo Kyiv στο UEFA, αλλά το 2-2 σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα, έδωσε την πρόκριση στους Ουκρανούς. Οι «Νυχτερίδες», που έχουν ως στόχο μόνο το πρωτάθλημα πλέον, βρίσκονται στην πέμπτη θέση, όπου ισοβαθμούν με την έκτη Malaga, δύο βαθμούς πίσω από την τέταρτη Villarreal και τρεις μπροστά από Atletico και Depor. Τιμωρημένος είναι ο αναντικατάστατος David Villa και ο Alexis, ενώ τραυματίας είναι ο δεξιός μπακ Miguel, αλλά επιστρέφουν οι Albiol, Albelda και Moretti.

H Valladolid γνώρισε δεύτερη συνεχόμενη ήττα, εντός έδρας από τη Malaga με 1-3, αλλά βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας, έξι βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού. Επιστρέφει από τιμωρία ο Luis Prieto και από τραυματισμό ο Canobbio.


Betis-Villarreal

H Betis δε συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και αποτελέσματα, καθώς μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Sevilla και την εντός έδρας ισοπαλία με τη Barcelona, διασύρθηκε στο Bernabeu από τη Real Madrid με 6-1, σκορ που διαμορφώθηκε από το πρώτο μάλιστα ημίχρονο. Έτσι παρέμεινε χαμηλά στη βαθμολογία, μόλις δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Emana είναι άρρωστος και ο Damia δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του από το Bernabeu. Αμφίβολος είναι ο Mark Gonzalez, αλλά επιστρέφει από τιμωρία ο Juanito. Εκτός παραμένουν οι μακροχρόνιοι Juande, Lima, Edu και Capi.
Η Villarreal επικράτησε με 2-1 της Sporting ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, αλλά την Τετάρτη, αναδείχθηκε ισόπαλη εντός έδρας με τον Παναθηναϊκό, για τους «16» του Champions League. Εκτός για ακόμα μία φορά είναι ο Gonzalo Rodriguez, καθώς και ο επίσης αμυντικός Angel, αλλά επιστρέφει σε σχέση με το ευρωπαϊκό παιχνίδι ο αριστερός μπακ Capdevila και από τραυματισμό ο επιθετικός Guille Franco.



Δεν υπάρχουν σχόλια: