1 Μαρτίου 2009

Στοίχημα Σούπερ Λιγκ: Ντέρμπι αιωνίων στο Καραϊσκάκη

Το παιχνίδι που αναμένει πάντα με τεράστιο ενδιαφέρον όλη η Ελλάδα, αυτό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, διεξάγεται την Κυριακή, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Φέτος, όμως, έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο, δοκιμάζεται ο ΠΑΟΚ.

Με εκ διαμέτρου αντίθετα συναισθήματα θα μπουν στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Αμφότεροι προέρχονται από ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά κάπου εδώ σταματούν οι ομοιότητές τους... Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 2-1 από τη Σεντ Ετιέν στη Γαλλία και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (είχαν ηττηθεί 3-1 και στον Πειραιά) ενώ οι «πράσινοι» απέσπασαν πολύτιμη ισοπαλία 1-1 από τη Βιγιαρεάλ στο Μαδριγάλ και αύξησαν κατακόρυφα τις πιθανότητές τους για πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εκ διαμέτρου αντίθετες, όμως, είναι οι πορείες των δυο ομάδων στο πρωτάθλημα. Στην κορυφή και μάλιστα με διαφορά 11 βαθμών είναι η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, μαζί με τον ΠΑΟΚ ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση το συγκρότημα του Χενκ Τεν Κάτε. Πάντως, οι Πειραιώτες έρχονται από τη δεύτερη φετινή τους ήττα στο πρωτάθλημα (1-0 από τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο), αποτέλεσμα που ήρθε να προστεθεί στις αρνητικές εμφανίσεις του τελευταίου διμήνου. Ακόμα, υπάρχει και η ρεβάνς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ την ερχόμενη Τετάρτη στο Φάληρο, με τους «ερυθρόλευκους» να καλούνται να ανατρέψουν την ήττα 1-0 του πρώτου αγώνα στην Τούμπα. Κύπελλο έχουν και οι «πράσινοι», αλλά υποδέχονται τον Πανσερραϊκό στο ΟΑΚΑ, στον επαναληπτικό του 0-0 των Σερρών - ευκολότερο θεωρητικά το έργο τους!

Στα αγωνιστικά, ο Ισπανός τεχνικός δεν υπολογίζει τον Λέτο (τη θέση του μάλλον θα πάρει ο Οσκαρ που πέτυχε τρομερό γκολ στο Ζοφρουά Γκισάρ), και τους τραυματίες Ντιντιέ Ντομί (λογικά ο Τάσος Πάντος θα παίξει στο αριστερό άκρο της άμυνας) και Ιεροκλή Στολτίδη. Αντίθετα, ξεπέρασαν τα μικροπροβλήματά τους οι Ντουντού, Λουτσιάνο Γκαλέτι και Αβραάμ Παπαδόπουλος που θα βρεθούν στην αρχική ενδεκάδα. Από την άλλη, ο Ολλανδός τεχνικός έχει λιγότερες σκοτούρες. Οι απουσίες των Μαρσέλο Μάτος και Σωτήρη Λεοντίου είναι γνωστές εδώ και καιρό, ενώ μάλλον θα προφυλαχθεί ο Βαγγέλης Μάντζιος, με τον Αντώνη Πετρόπουλο να μπαίνει στην κορυφή της επίθεσης και το «Τριφύλλι» να παρατάσσεται με σύστημα 4-3-2-1.

Οι πιθανές ενδεκάδες:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης - Τοροσίδης, Αντζας, Α. Παπαδόπουλος, Πάντος - Ντουντού, Πατσατζόγλου - Γκαλέτι, Οσκαρ, Λέτο - Ντιόγκο
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς - Νίλσον, Βύντρα, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος - Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Γκάμπριελ - Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης - Πετρόπουλος



Δεν υπάρχουν σχόλια: