4 Μαρτίου 2009

Στοίχημα Premier League: Το κυρίως μενού

Με επτά παιχνίδια, ολοκληρώνεται η μεσοβδόμαδη αγωνιστική στην Premier League, όπου ομάδες μάχονται για τις ευρωπαϊκές θέσεις και την παραμονή στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών.

Manchester City-Aston Villa

Μετά την πρόκριση στους «16» του UEFA, η City ηττήθηκε εκτός έδρας από τη West Ham με 1-0 και αν και ουσιαστικά μάλλον δεν κινδυνεύει, αφού ανάμεσα της και στη γραμμή του υποβιβασμού μεσολαβούν πολλές ομάδες, αλλά και μόλις έξι βαθμοί. Σημαντικές οι απουσίες των Bellamy και Robinho στην επίθεση, ενώ αμφίβολος είναι ο αμυντικός Richards.

Η Villa είναι χωρίς νίκη σε πέντε παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, με μόλις δύο απ' αυτά να είναι για το πρωτάθλημα, στην ήττα εντός έδρας από την Chelsea και επίσης εντός έδρας στην ισοπαλία με τη Stoke, σ' ένα παιχνίδι που προηγήθηκε με 2-0, αλλά ισοφαρίστηκε στο τέλος. Μετά τη χτεσινή νίκη της Arsenal, η διαφορά των δύο ομάδων είναι πλέον στους τρεις βαθμούς. Αμφίβολος είναι ο Heskey.

Newcastle-Manchester United

Η Newcastle δεν σκοράρει στα δύο τελευταία παιχνίδια, στη λευκή ισοπαλία με την Everton και στην εκτός έδρας ήττα από την Bolton με 1-0, όπου άξιζε κάτι παραπάνω. Νέοι απόντες για τους γηπεδούχους οι Butt και Duff, ενώ απουσιάζουν και πάλι ο τιμωρημένος Nolan και οι μακροχρόνια απόντες Owen, Beye, Barton, Xisco και Guthrie.

Η Man Utd προέρχεται από την κατάκτηση του Carling Cup και παραμένει εντός του στόχου κατάκτησης πέντε τροπαίων σε μία χρονιά. Στο πρωτάθλημα, παραμένει πρώτη, με τέσσερις βαθμούς διαφορά από Chelsea και Liverpool, αλλά έχει δύο παιχνίδια λιγότερα, μαζί με το σημερινό. Επιστρέφει από ίωση ο Rooney και στην αρχική ενδεκάδα ο van der Sar, που ακόμα διατηρεί την ευκαιρία να κάνει το ευρωπαϊκό ρεκόρ, καθώς δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι με τη Blackburn, όπου η United δέχτηκε γκολ. Αμφίβολος είναι ο O'Shea, ενώ επιστρέφουν όσοι βασικοί ξεκουράστηκαν στον τελικό του Carling Cup.

Stoke-Bolton

Η Stoke έδειξε ότι και στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς, αλλά και πιθανότατα ότι θα δείξει μέχρι το τέλος της σεζόν, πάθος και δύναμη, στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Aston Villa και παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω στο σκορ με 2-0, κατάφερε να ισοφαρίσει. Παρ' όλα αυτά βρίσκεται εντός της ζώνης του υποβιβασμού. Επιστρέφει από τιμωρία ο Delap, αλλά όχι και ο Etherington. Τέλος, αμφίβολος είναι ο κεντρικός αμυντικός Faye.

Η Bolton πέτυχε δύο συνεχόμενες νίκες, αμφότερες εντός έδρας, χωρίς πάντως ν' αξίζει απόλυτα αυτά τ' αποτελέσματα. Ο Gary Megson δεν αντιμετωπίζει νέα προβλήματα τραυματισμών ή τιμωριών.

Wigan-West Ham

Η Wigan ήταν καλή κόντρα στην Chelsea και δεν πήρε κάτι από το παιχνίδι, μόνο για λίγα λεπτά, καθώς δέχτηκε το γκολ της ήττας στις καθυστερήσεις. Σημαντικές οι επιστροφές των Valencia και Mido από τραυματισμούς, ενώ αποθεραπεύτηκε ο Koumas και εξέτισε την ποινή του ο μέσος Watson.

Μετά από πέντε παιχνίδια χωρίς νίκη σε πρωτάθλημα και κύπελλο, η West Ham επέστρεψε στις νίκες εντός έδρας επί της Man City. Εκτός είναι ο Behrami, μαζί με τον Collins και τους μακροχρόνιους απόντες Boa Morte, Dyer, Gabbidon και Ashton.

Blackburn-Everton

Οι αλλαγές, που κόστισαν την πρόκριση στο κύπελλο φαίνεται να ήταν η σωστή επιλογή για τον Allardyce, καθώς η Blackburn επικράτησε εκτός έδρας της Hull και πήρε βαθμολογική ανάσα, βγαίνοντας από τη ζώνη του υποβιβασμού. Εξαιρετικά αμφίβολος είναι ο βασικός τερματοφύλακας Robinson, ενώ τιμωρημένος είναι ο Gamst Pedersen, αλλά επιστρέφει ο Dunn.

Η Everton συνέχισε την καλή της πορεία, κερδίζοντας εντός έδρας τη West Brom κι έχει μόλις μία ήττα στα δεκαπέντε τελευταία παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Νέο θύμα τραυματισμού ο Hibbert, που θ' απουσιάσει μαζί με τους ήδη απόντες Arteta, Yakubu, Vaughan, Valente και Anichebe.

Fulham-Hull

Η Fulham ήταν πολύ καλή στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Arsenal κι έχει μόλις μία ήττα στα επτά τελευταία σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Τραυματίστηκε και θ' απουσιάσει ο αμυντικός Baird, ενώ επιστρέφει από τιμωρία ο δεξιός μπακ Pantsil.

Η Hull συνέχισε την πτωτική της πορεία, μετά την εντός έδρας ήττα από την Blackburn με 1-2 και πλέον η απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη είναι στους τρεις βαθμούς. Αμφίβολοι είναι οι Ashbee, Fagan και Turner, και τιμωρημένοι οι Marney και Dawson.

Tottenham-Middlesbrough

Η Tottenham έχασε στα πέναλτι το Carling Cup, από τη Man Utd, κι επιστρέφει στο ρεαλιστικό στόχο της παραμονής στο πρωτάθλημα, όπου απέχει δύο βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Ο αρχηγός King θα ξεκουράσει το ταλαιπωρημένο του γόνατο, αμφίβολος είναι ο Woodgate, αλλά επιστρέφει ο Cudicini. Εκτός παραμένουν οι Defoe και Hutton.

Η Middlesbrough πέτυχε την πρώτη της νίκη μετά από 14 παιχνίδια χωρίς επιτυχία στο πρωτάθλημα, κόντρα στον λιγότερο κατάλληλο αντίπαλο, που μπορούσε να σκεφτεί κανείς, τη Liverpool, αλλά παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη στην ισοβαθμία με τη Blackburn. Ο Southgate δεν αντιμετωπίζει νέα προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: