3 Μαρτίου 2009

Στοίχημα Premier League: Τρεις από τις τέσσερις

Με τρεις από τις «Τέσσερις Μεγάλες» ομάδες ν' αγωνίζονται σήμερα, ανοίγει η εμβόλιμη αγωνιστική στην Premiership.

Chelsea και Liverpool είναι ισόβαθμες, στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, ενώ η Arsenal προσπάθεια να πετύχει γκολ μετά από τέσσερα παιχνίδια ώστε να μειώσει τη διαφορά από την τέταρτη θέση και την Aston Villa.

Portsmouth-Chelsea

Η Portsmouth δεν αγωνίστηκε το Σαββατοκύριακο, έχοντας για τελευταίο παιχνίδι την εκτός έδρας ισοπαλία με τη Stoke (2-2), όπου είχε δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία για το γκολ της ισοφάρισης του 1-1 της Stoke με αμφισβητούμενο πέναλτι. Διαθέσιμος είναι και πάλι ο μέσος Hughes, αλλά δεν αναμένεται ν' αγωνιστεί, καθώς η ενδεκάδα δεν θ' αλλάξει. Εκτός παραμένει ο Papa Bouba Diop.

Η Chelsea έδειξε σημάδια ομάδας του Scolari εντός έδρας με τη Wigan καταφέρνοντας όμως να πάρει τη νίκη στις καθυστερήσεις με γκολ του Lampard (2-1). Έτσι, είναι ισόβαθμη με τη Liverpool, αλλά υπερτερεί και είναι αυτή στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Οι Carvalho και Essien αγωνίστηκαν με τις ρεζέρβες χτες το βράδυ, αλλά δεν αναμένεται να επιστρέψουν στην πρώτη ομάδα, ενώ αμφίβολος είναι και πάλι ο Deco.

West Brom-Arsenal

Η West Brom ήταν πολύ καλή, αλλά πλήρωσε ότι και σχεδόν σε όλη τη χρονιά, δηλαδή την αστοχία στην επίθεση και τα λάθη στην άμυνα, χάνοντας τελικά από την Everton με 2-0 και παραμένει στην τελευταία θέση, με τέσσερεις βαθμούς διαφορά από μια θέση παραμονής. Ίσως επιστρέψει στην αρχική ενδεκάδα, μετά από πέντε εβδομάδες, ο αρχηγός Greening, αλλά αμφίβολος είναι ο επιθετικός Bednar, ενώ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο, δανεικός από τους «Κανονιέρηδες», επίσης επιθετικός Simpson.

Η Arsenal είχε μια ακόμα ανησυχητική εμφάνιση, καθώς δεν κατάφερε να πάρει τις ευκαιρίες της κόντρα στη Fulham, μένοντας στο 0-0 για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι και απέχει ακόμα έξι βαθμούς από την τέταρτη θέση. Εκτός είναι ο Gallas, τη θέση του οποίου θα πάρει ο Djourou, ενώ το παιχνίδι έρχεται νωρίς για τον Walcott, που επέστρεψε στις προπονήσεις μετά από μακροχρόνια απουσία. Εκτός παραμένουν επίσης οι Fabregas, Rosicky, Silvestre, Eduardo και Adebayor.


Liverpool-Sunderland

Η Liverpool γνώρισε την ήττα εκτός έδρας από τη Middlesbrough και παρέμεινε επτά βαθμούς πίσω από τη Man Utd, που έχει κι ένα παιχνίδι λιγότερο, αλλά πλέον είναι στην τρίτη θέση στην ισοβαθμία με την Chelsea. Εκτός θα είναι και πάλι οι Torres, Arbeloa και Agger, ενώ κανονικά θ' αγωνιστεί ο αρχηγός Gerrard.

H Sunderland δεν αγωνίστηκε το Σαββατοκύριακο, έχοντας για τελευταίο παιχνίδι την εκτός έδρας λευκή ισοπαλία με την Arsenal και δεν χάνει στα τέσσερα τελευταία και απέχει πέντε βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού. Απόλυτα έτοιμοι είναι οι επιθετικοί Jones και Cisse, αλλά ο Sbragia προβληματίζεται για το αν θα πρέπει να χρησιμοποιήσει μόνο τον έναν απ' τους δύο. Επιστρέφουν πιθανότατα οι Malbranque και Tainio, από μικροτραυματισμούς και από τιμωρία ο Bardsley.

Δεν υπάρχουν σχόλια: