4 Μαρτίου 2009

O Κόκκαλης δεν κατάφερε να ξεγελάσει κανέναν...

Του Νίκου Ασημακόπουλου
www.enet.gr

Ο Κόκκαλης δεν κατάφερε να ξεγελάσει κανένα οπαδό του Ολυμπιακού, ούτε με τα τρανταχτά γέλια ούτε με το αυτοκρατορικό στιλάκι που κάθισε απέναντι στις κάμερες, φεύγοντας από το Καραϊσκάκη, λίγο μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Νωρίτερα είχαν φύγει οι οπαδοί, άλλοι με σκυμμένο κεφάλι και άλλοι βρίζοντας για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα τον τελευταίο καιρό. Αν ο πλαϊνός είχε αφήσει τη φάση με τον Κλέιτον να προχωρήσει φυσιολογικά και δεν έδινε το ανύπαρκτο οφσάιντ, το πιθανότερο είναι να νικούσε ο Παναθηναϊκός μέσα το Καραϊσκάκη με 1-0, παίζοντας για περισσότερη από μισή ώρα με 10 παίκτες.

Μιλάμε για ξεφτίλα, που δύσκολα θα την άντεχε ο κόσμος, που τον τελευταίο καιρό ψάχνει και δεν βρίσκει επιχειρήματα, προσπαθώντας να πείσει πρώτα τους δικούς του και μετά τους απέναντι ότι η διαφορά των 11 βαθμών από τον αιώνιο εχθρό, φανερώνει και... τη διαφορά κλάσης ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Η εξέλιξη του ντέρμπι της Κυριακής έδειξε πως όσο και να γελάει ο πρόεδρος, λέγοντας... «πού την είδατε την κρίση» ή... «τι να πουν οι άλλοι, όταν εμείς που είμαστε έντεκα βαθμούς μπροστά περνάμε κρίση», η πραγματικότητα δεν φτιασιδώνεται και εκθέτει όσους βγαίνουν στα μικρόφωνα και καμαρώνουν, επειδή η ομάδα θα πάρει το πρωτάθλημα περίπατο.

Η αλήθεια λοιπόν λέει ότι ο Ολυμπιακός, παρ' ότι διαθέτει έξι ή εφτά παίκτες καλύτερους από εκείνους του Παναθηναϊκού, όπως τον Ντιόγο, τον Γκαλέτι, τον Ντουντού, τον Νικοπολίδη, τον Τζόρτζεβιτς ή τον Λέτο, έχει καταφέρει, με τον τρόπο που τους διαχειρίστηκε όλη τη χρονιά, να τους κάψει και να παρακαλάει να κρατάνε πλέον τα ματς... 70 λεπτά, μην τυχόν και καταφέρουν να βγάλουν ένα παιχνίδι ολόκληρο χωρίς να κάψουν λάδια.

Την κατάσταση, φυσικά, τη χρεώνεται ο πρόεδρος, έστω και αν οι γύρω γύρω έχουν αρχίσει σιγά σιγά να ρίχνουν ευθύνες στον προπονητή, τον Βαλβέρδε, επειδή τάχα μου... «αυτός είναι υπεύθυνος για τη φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών και για την κούραση που κουβαλάει όλη η ομάδα», όπως τους ακούμε να ψιθυρίζουν τις τελευταίες μέρες.

Βέβαια, και από αυτή την προσπάθεια κανένας δεν παραμυθιάζεται. Οι πιο πολλοί ξέρουν πως, αν ο Κόκκαλης είχε ρίξει τα λεφτά που χρειάζονταν και είχε φροντίσει να υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα πάγκος περισσότερο γεμάτος, που να δίνει λύσεις στον προπονητή στις δύσκολες στιγμές των τραυματισμών και της κούρασης, τότε η κατάσταση θα ήταν διαφορετική.

Βλέποντας τον Ολυμπιακό στο κυριακάτικο ντέρμπι, καταλάβαινες πάρα πολύ καλά ποιοι παίκτες έπρεπε να βγουν, αλλά την ίδια στιγμή, κοιτώντας τον πάγκο, δεν ήξερες ποιοι από τους αναπληρωματικούς ήταν σε θέση να μπουν και να κάνουν καλύτερα πράγματα.

Από την άλλη, βέβαια, φώναζε και η αγωνία του προπονητή να παίξει όσο πιο... τσούκου τσούκου μπορούσε, ξέροντας την κατάσταση και καταλαβαίνοντας ότι, όπως πήγαινε το πράγμα, το πιθανότερο θα ήταν να τρέχει και να μη φτάνει στο τέλος, όπως και έγινε, παρ' ότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω.

Τώρα, αν για να δικαιωθεί ο πρόεδρος θα φύγει ο προπονητής, ή αν και το καλοκαίρι θα συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τα ίδια προβλήματα και του χρόνου, είναι κάτι που θα το μάθουμε γρήγορα.

Το τι πρέπει να γίνει το ξέρουμε, και το ξέρουν ακόμη κι εκείνοι που δεν το παραδέχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: