7 Μαρτίου 2009

Στοίχημα Β' Εθνική: Το ενδιαφέρον στην ουρά

Με την τριάδα που θα πάρει το εισιτήρια για τη Σούπερ Λιγκ να έχει γίνει λίγο πολύ γνωστή, το ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής στρέφεται στις ομάδες που θα υποβιβαστούν στην Γ' κατηγορία. Για την 25η αγωνιστική γίνονται κρίσιμα παιχνίδια.

Στην Κέρκυρα, η τοπική ομάδα παίζει ένα από τα τελευταία της χαρτιά στην προσπάθεια που κάνει να προλάβει να μπει στην προνομιούχο τριάδα. «Όπως στα υπόλοιπα παιχνίδια ο αγώνας με τον ΠΑΣ Γιάννενα είναι τελικός και η νίκη είναι μονόδρομος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των Φαιάκων, Νίκος Παντέλης, δείχνοντας την κρισιμότητα της αναμέτρησης. Η Κέρκυρα μπορεί να είναι αήττητη τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές (μια νίκη και δυο ισοπαλίες), ωστόσο η διαφορά της από την τρίτη Καβάλα είναι στους έξι βαθμούς. Στο ΕΑΚ, πάντως, είναι πολύ δυνατή καθώς μετράει οκτώ νίκες, δύο ισοπαλίες και μία μόλις ήττα, με τέρματα 21-10. Μοναδική απουσία αυτή του τιμωρημένου Σουαρέ.

Από την άλλη, ο «Αγιαξ της Ηπείου» ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει το ένα από τα τρία εισιτήρια, καθώς απέχει 13 ολόκληρους βαθμούς από την τέταρτη Κέρκυρα. Ο Γκιγιέρμο Ογιος, μάλιστα, δήλωσε πως έχει ήδη αρχίσει διαπραγματεύσεις με την διοίκηση για την επέκταση του συμβολαίου του! Δύναμη των Ηπειρωτών το Στάδιο των Ζωσιμάδων όπου έχουν το απόλυτο με 13/13 και τέρματα 43-13! Εκτός έδρας η αλήθεια, πάντως, είναι πως χάνουν μέρος της δυναμικότητάς τους. Για το δύσκολο παιχνίδι στο νησί των Φαιάκων - που είναι και γειτονικό ντέρμπι - ο Αργεντινός τεχνικός δεν υπολογίζει στους τιμωρημένους Λουτσιάνο και Ριμόλντι, αλλά και στον τραυματία Μέζα. Αντίθετα, εξέτισε την ποινή του ο Γεωργιάδης ενώ ο Μιχαλόπουλος ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Κατά τα άλλα, η Καλλιθέα ταξιδεύει στη Ρόδο για να πάρει ό,τι καλύτερο μπορεί από τον αδιάφορο Διαγόρα στη μάχη που δίνει για τη σωτηρία, ο - χωρίς προπονητή μετά την απόλυση του Τζουζέπε Ματεράτσι - Ολυμπιακός υποδέχεται στο Βόλο τον διψασμένο για βαθμούς Εθνικό Αστέρα, ο Ατρόμητος φιλοδοξεί να επιστρέψει στην κορυφή καθώς φιλοξενεί στο Περιστέρι την αδύναμη εκτός έδρας Αναγέννηση Καρδίτσας που ψάχνει για βαθμούς, ο Εθνικός Πειραιώς πάει στην Καστοριά για να πάρει το «τρίποντο» σωτηρίας απέναντι στην υποβιβασμένη αλλά επικίνδυνη ομάδα των «γουναράδων», Ιωνικός και Πιερικός παίζουν στη Νεάπολη για την τιμή των όπλων ενώ η Καβάλα με πολλά προβλήματα θα προσπαθήσει να διατηρήσει το προβάδισμα που έχει στη μάχη για την τρίτη θέση καθώς παίζει στη Βέροια με τους γηπεδούχους να μην αισθάνονται και τόσο ασφαλής για την επιβίωσή τους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής στη Β' Εθνική:
Διαγόρας Ρόδου - Καλλιθέα 07/03 15:00
ΑΣΚ Ολυμπιακός Βόλου - Εθνικός Αστέρας 08/03 15:00
Κέρκυρα - ΠΑΣ Γιάννινα 08/03 15:00
Ηλυσιακός - Απόλλων Καλαμαριάς 08/03 15:00
Αγροτικός Αστέρας - Καλαμάτα 08/03 15:00
Ατρόμητος - Αναγέννηση Καρδίτσας 08/03 15:00
Καστοριά - Εθνικός Πειραιώς 08/03 15:00
Ιωνικός - Πιερικός 08/03 15:00
Βέροια - Καβάλα 09/03 18:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: