1 Μαρτίου 2009

Μυστήριο με τον αποκλεισμό του Λέτο...

Εκτός αποστολής για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έμεινε ο Σεμπάστιαν Λέτο, χωρίς βέβαια να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην τελευταία προπόνηση. Είτε τραυματισμού είτε πειθαρχικού παραπτώματος κι έτσι το μυστήριο θα κληθεί να λύσει αυτός που πήρε και την απόφαση, δηλαδή ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Αργεντίνος που έχει παραχωρηθεί δανεικός από τη Λίβερπουλ, τώρα τελευταία δεν είναι και στα καλύτερά του με τον Βαλβέρδε. Υπήρχαν διάφορα απρόοπτα, αλλά την περασμένη εβδομάδα φάνηκε να υπάρχει ανακωχή. Πριν το ματς με τον Εργοτέλη αυτό, ήρθε και η συμμετοχή του Λέτο με την Σεντ Ετιέν, άρα θεωρήσαμε ότι όλα έχουν αποκατασταθεί. Δεν ήταν έτσι, όμως.

Δεν είναι ψέμα πως ακόμη και οι συμπαίκτες του Λέτο δεν έκρυβαν την έκπληξή τους, όταν είδαν την αποστολή που είχε ανακοινωθεί από τον Βαλβέρδε. Αναρωτιόντουσαν και αυτοί, αφού στην προπόνηση με την οποία ολοκληρώθηκε η προετοιμασία, δεν συνέβη το παραμικρό επεισόδιο. Ούτε κάποιο τετ α τετ υπήρχε.

Ιατρικά ο παίκτης δεν είχε κάποιο πρόβλημα, ήταν απόλυτα έτοιμος κι έτσι, το μυστήριο θα λυθεί το βράδυ της Κυριακής με την τοποθέτηση του Ερνέστο Βαλβέρδε. Η κίνηση του Ισπανού χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης.

Δεν πρέπει να αποκλειστεί το σενάριο η απόφασή του να προκύπτει από τη συνάντησή του με τον Σωκράτη Κόκκαλη, κάτι που γνωρίζουν σαφέστατα οι δυο τους. Γιατί υποθετικά αν το δούμε, τι μπορεί να είπε ο Κόκκαλης στον Βαλβέρδε, αν ο τελευταίος του μετέφερε τον προβληματισμό του για τον Λέτο και την παρουσία του;

Η πραγματικότητα είναι ότι η κίνηση του Βαλβέρδε αποτελεί και μεγάλο ρίσκο, απλά γιατί η ομάδα στην παρούσα φάση δεν έχει λύσεις. Δεν είναι στο καλύτερο επίπεδό της, υπάρχουν δύο δύσκολα ματς και όλα τα είχαμε, ένα τέτοιο και τόσο ανοιχτό μέτωπο μας περίμενε. Αν ο Ολυμπιακός πάρει το ντέρμπι με τον πολυμετοχικό, ο αποκλεισμός του Λέτο θα έχει ενδιαφέρον ως προς την πληροφόρηση. Αν όχι, δύσκολα τα πράγματα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: