1 Μαρτίου 2009

Στοίχημα Β' Εθνική: Η δύναμη της έδρας

ΠΑΣ Γιάννενα και Καβάλα έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν την πορεία τους προς τα μεγάλα σαλόνια, καθώς στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής υποδέχονται Ιωνικό και Εθνικό Πειραιώς, αντίστοιχα.

Η ήττα της προηγούμενης εβδομάδας στο Περιστέρι με σκορ 2-1, άφησε τον ΠΑΣ Γιάννενα στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, πίσω από τον Ατρόμητο που πέρασε στην κορυφή. Ετσι, ο «Αγιαξ της Ηπείρου» θέλει μόνο τη νίκη υποδεχόμενος τους Ζωσιμάδες τον Ιωνικό, για να ελπίζει πως θα βρεθεί ξανά πρώτος. Μεγάλο όπλο για τον «Αγιαξ της Ηπείρου» η δύναμη της έδρας, καθώς μετράει μέχρι στιγμής το απόλυτο, με 12/12και τέρματα 41-12! Το συγκρότημα του Γκιγιέρμο Ογιος έχει μακράν την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας, με 52 γκολ. Στα πλην για τον Αργεντινό οι απουσίες του τιμωρημένου Γεωργιάδη και του τραυματία Μέζα, αλλά επιστρέφει ο Μιχαλόπουλος.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βγάλουν μόνοι τους τα μάτια τους και να τεθούν εκτός διεκδίκησης της ανόδου. Μετά το σπουδαίο «διπλό» στην Καβάλα, ο Ιωνικός συμπλήρωσε έξι αγωνιστικές μακριά από το «τρίποντο», με τρεις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες, έχοντας σκοράρει μόλις σε ένα από τα παιχνίδια αυτά (στο 4-4 με τον ΑΣΚ Ολυμπιακό Βόλου). Γι' αυτό και έμεινε επτά βαθμούς πίσω από την τρίτη προνομιούχο θέση. Ο Νίκος Γκουλής ζήτησε από τους παίκτες του να τα δώσουν όλα, αλλά οι οπαδοί τους αποδοκίμασαν έντονα στο 0-0 με την Καλλιθέα την προηγούμενη αγωνιστική. Υπάρχουν και πολλά προβλήματα, καθώς θα απουσιάσουν για διάφορους λόγους οι Γκονζάλες, Κάσας, Γκίκας, Λοϊζίδης, Γιόνδης, Πλιάγκας και Μίνγκας.

Την προηγούμενη αγωνιστική ανέβηκε στην κορυφή και θέλει να παραμείνει εκεί μέχρι τέλους. Ο λόγος για τον Ατρόμητο που επικράτησε 2-1 του ΠΑΣ Γιάννενα στο Περιστέρι - και μάλιστα ανατρέποντας το εις βάρος του 0-1 - και πέρασε στην πρώτη θέση, με έναν βαθμό διαφορά από τους Ηπειρώτες, αλλά και έξι από την Καβάλα που ακολουθεί. Η ομάδα του Ντράγκαν Κοκότοβιτς φιλοξενείται στην Κατερίνη από τον Πιερικό, σε ένα δύσκολο παιχνίδι. Οι Περιστεριώτες θα παραταχθούν με αρκετά προβλήματα, καθώς είναι τιμωρημένοι οι Ιωάννου και Φαβάλι, ενώ είναι τραυματίας ο Αποστολόπουλος. Επιπλέον, την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του πρώτου τους σκόρερ Μπρίτο (10 γκολ). Από την άλλη, το συγκρότημα του Σούλη Παπαδόπουλου θα μπει στο ματς χωρίς το παραμικρό άγχος. Οι Κατερινιώτες δεν έχουν στόχους, αλλά εντός έδρας εμφανίζονται πολύ δυνατοί - οκτώ νίκες, τρεις ισοπαλίες και μόλις μια ήττα, με τέρματα 15-7. Τιμωρημένος είναι ο Ντέμπελε και τραυματίας ο Παστός.

Εκμεταλλευόμενη τη δύναμη της έδρας (οκτώ νίκες, μια ισοπαλία και δύο ήττες, με τέρματα 20-6), αλλά και τα πολλά στραβοπατήματα του Ιωνικού, η Καβάλα έγινε το απόλυτο φαβορί για την κατάληψη της τρίτης θέσης. Οι «Αργοναύτες» κρατούν στα χέρια τους το εισιτήριο για την Σούπερ Λιγκ και μόνο εάν αυτοκτονήσουν δεν θα το «τσεκάρουν». Η ομάδα του Γιάννη Παπακώστα υποδέχεται τον Εθνικό Πειραιώς στο Ανθή Καραγιάννη με μοναδικό στόχο τους τρεις βαθμούς, που θα τη διατηρήσουν στο +6 από την Κέρκυρα που ακολουθεί. Το κακό για τους γηπεδούχους είναι ότι θα παραταχθούν χωρίς τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας, Σουλτανίδη (16 γκολ), που είναι τραυματίας, όπως και ο Μπάρμπας. Όχι ότι οι Πειραιώτες θα είναι αδιάφοροι. Η ομάδα του Μοντέιρο Γκόμεζ μόνο ήσυχη δεν μπορεί να αισθάνεται από τη στιγμή που βρίσκεται μόλις στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη. Μπορεί να έχει υποστεί μόλις επτά ήττες, αλλά οι 11 ισοπαλίες - τελευταία το 1-1 με την Καλαμάτα στο Ελληνικό - δεν την έχουν βοηθήσει να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις. Πλήρεις οι φιλοξενούμενοι, με μοναδική απουσία αυτή του τιμωρημένου Πετρά.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, τον νυν υπέρ πάντων αγώνα θα δώσει ο Απόλλων που υποδέχεται τον αδιάφορο ΑΣΚ Ολυμπιακό Βόλου στην Καλαμαριά, κάτι αντίστοιχο ισχύει και για την Αναγέννηση που περιμένει στην Καρδίτσα την ήδη υποβιβασμένη Καστοριά, στο κόλπο της ανόδου θέλει να μείνει η Καλλιθέα που πηγαίνει στο Ελ Πάσο για να παίξει με την Καλλιθέα, μάχη Αστέρων στην Καισαριανή με τον Εθνικό να φιλοξενεί τον Αγροτικό, ενώ ο Ηλυσιακός θέλει επειγόντως βαθμούς, υποδεχόμενος στο Σταύρος Μαυροθαλασσίτης τον πάντα επικίνδυνο Διαγόρα Ρόδου.

Το πρόγραμμα της Κυριακής της 24ης αγωνιστικής στη Β' Εθνική:
Αναγέννηση Καρδίτσας - Καστοριά 01/03 15:00
Καβάλα - Εθνικός Πειραιώς 01/03 15:00
Πιερικός - Ατρόμητος 01/03 15:00
ΠΑΣ Γιάννενα - Ιωνικός 01/03 15:00
Εθνικός Αστέρας - Αγροτικός Αστέρας 01/03 15:00
Καλλιθέα - Κέρκυρα 01/03 15:00
Απόλλων Καλαμαριάς - ΑΣΚ Ολυμπιακός Βόλου 01/03 15:00
Ηλυσιακός - Διαγόρας Ρόδου 01/03 15:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: