4 Μαρτίου 2009

Στοίχημα Κύπελλο Γαλλίας: Ολοκληρώνεται η φάση των 16

Νοκ αουτ αγώνες για τη φάση των 16 του κυπέλλου Γαλλίας. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην αναμέτρηση της Lille με την Lyon. Μια ακόμα πολύ σημαντική αναμέτρηση θα είναι αυτή ανάμεσα στην Rennes και την Lorient.

Rodez A. - PSG

Το παιχνίδι μοιάζει να είναι το γεγονός της χρονιάς για τους γηπεδούχους οι οποίοι αγωνίζονται στην τρίτη κατηγορία. Το κίνητρο για την Rodez, είναι μεγάλο και θα προσπαθήσουν να κάνουν μια καλή εμφάνιση απέναντι σε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Ligue 1.

Η ομάδα του Paul Le Guen, μετά την πολύ κακή περσινή χρονιά δείχνει ξανά το καλός της πρόσωπο φέτος. Η PSG είναι το φαβορί για την πρόκριση αλλά αυτό βέβαια θα πρέπει να αποδειχτεί και μέσα στο γήπεδο. Οι φιλοξενούμενοι δεν θα έχουν στην διάθεσή τους τιμωρημένους Makelele και Sessegnon. Εκτός μάχης είναι επίσης οι Sakho, Bourillon και Arnaud. Αντίθετα στην αποστολή της ομάδας θα βρίσκεται και πάλι ο Mateja Kezman.

Ajaccio - Monaco

Η Ajaccio, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας, υποδέχεται την Monaco. Οι γηπεδούχοι δεν κάνουν καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Παρά το κακό τους αγωνιστικό πρόσωπο, θα προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι αποτελούν ένα αξιόμαχο αντίπαλο. Να θυμίσουμε το τελευταίο θύμα της Ajaccio, στον θεσμό ήταν η Auxerre.

Μετά από ένα σερί κακών αποτελεσμάτων στην Ligue 1, η Monaco ρίχνεται στη μάχη του κυπέλλου. Το παιχνίδι είναι αρκετά επικίνδυνο για την ομάδα του Ricardo Gomes. Για την αναμέτρηση της Τετάρτης ο τεχνικός των φιλοξενούμενων δεν μπορεί να υπολογίζει στον αμυντικό Adriano, τον μέσο Mangani, τον αμυντικό Muller και τον μέσο Alonso. Ο Lukman Haruna μαζί με τον Freddy Adu διεκδικούν θέση στην αρχική ενδεκάδα.

Sedan - Vitre

Η Sedan υποδέχεται την Vitre ομάδα της τέταρτης κατηγορίας. Οι φιλοξενούμενοι έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες τους, και πλέον παίζουν με μοναδικό σκοπό την συλλογή εμπειριών. Η Sedan από την μεριά της, έχει μια ευκαιρία να κάνει ακόμα ένα βήμα στο θεσμό.

Rennes - Lorient

Και οι δυο ομάδες θέλουν την πρόκριση, αφού μέσω του κυπέλλου μπορούν να διεκδικήσουν ένα εισιτήριο για το κύπελλο UEFA. Η Rennes, μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με την Lyon, για το πρωτάθλημα, θα έχει ανεβασμένη ψυχολογία. Οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν χωρίς τον τιμωρημένο Bocanegra, ενώ και ο Gyan ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό και η συμμετοχή του θεωρείτε αμφίβολη.

Η Lorient από την μεριά της, περνάει αγωνιστική κρίση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι δεν έχει καταφέρει να πάρει νίκη στους τελευταίους εφτά αγώνες. Τραυματίας είναι ο σκόρερ Gameiro. Η ομάδα του Christian Gourcuff, θα έχει δύσκολο έργο το βραδυ της Τετάρτης.

Lille - Lyon

Η Lille, θα παλέψει για την πρόκριση απέναντι στο φαβορί του ζευγαριού Lyon. Ο προπονητής της ομάδας Garcia, γνωρίζει ότι η ομάδα του μέσω του θεσμού μπορεί να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για την νέα χρονιά. Στα αγωνιστικά οι δυο επιθετικοί της ομάδας, Pierre-Alain Frau και Tulio de Melo, είναι τραυματίες και δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν. Ο Nicolas Plestan ταλαιπωρείται και αυτός από έναν τραυματισμό και η συμμετοχή του είναι αμφίβολη.

Μετά την εντός έδρας ισοπαλία με την Rennes, η Lyon θέλει να επιστρέψει στις νίκες. Ο επαναληπτικός με την Barcelona για το Champions League πλησιάζει, και ο Puel θέλει να ξεκουράσει κάποιους παίκτες του. Έτσι θα παρατάξει την ομάδα του με αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Ο Jeremy Toulalan είναι τιμωρημένος και δεν υπολογίζεται για την αναμέτρηση της Τετάρτης, όπως και ο σκόρερ Benzema, με τον αρχηγό Juninho, ο οποίος θα ξεκουραστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: