28 Φεβρουαρίου 2009

Στοίχημα Ιταλία: Η μεγάλη κυρία υποδέχεται την Napoli

Όλα τα μάτια θα είναι στραμένα στο Τορίνο όπου η Juventus μετά την ήττα της στο Stamford Bridge αντιμετωπίζει την Napoli που πάει από το κακό στο χειρότερο. Το άλλο παιχνίδι της ημέρας θα γίνει νωρίτερα με αντιπάλους την Lazio και την Bologna.

Juventus - Napoli

Εάν λάβουμε υπόψη μας την πρόσφατη φόρμα των δύο ομάδων, θα μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως η Juventus δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσει πρόβλημα απέναντι στην Napoli. Η Napoli βρίσκεται σε τραγική κατάσταση και δεν έχει κερδίσει από τις 11 Ιανουαρίου απέναντι στην Catania. Το αποτέλεσμα αυτής της κατρακύλας ήταν να χάσει την θέση της στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα πέφτοντας πια στην 10η θέση, και αποχαιρετώντας τα όνειρα του Champions League. Για να μπορέσει κάποιος να καταλάβει σε τι κατάσταση βρίσκεται η ομάδα, όλοι οι παίκτες είναι σε καραντίνα κα διαμένουν στο Castelvolturno - το προπονητικό κέντρο της ομάδας - μέχρι τον αγώνα του Σαββάτου. Η Napoli σαφέστατα έχει το υλικό για μια έκπληξη στο Τορίνο αλλά κάτω από αυτές τις συνθήκες, φαίνεται πολύ δύσκολο να πάρει κάτι θετικό.
Η Juventus έχει καταφέρει καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν να διαχειρίζεται εξαίσια το υλικό της με συνέπεια οι πολλοί τραυματισμοί που την βασάνισαν να μην την επηρεάσουν τόσο πολύ. Υπάρχει πιθανότητα κάποια από τα αστέρια της ομάδας όπως οι Amauri, Nedved or Legrottagli να ξεκινήσουν από τον πάγκο ώστε να ξεκουραστούν. Την περσινή σεζόν οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες 0 - 0. Η Juventus έχει δύο νίκες, δύο ήττες και μία ισοπαλία στα πέντε τελευταία της ματς ενώ η Napoli έχει τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες στους ίδιους αγώνες.
Lazio - Bologna

Ο Sinisa Mihajlovic επιστρέφει στην Ρώμη να αντιμετωπίσει την ομάδα στην οποία δοξάστηκε. Ο Mihajlovic φόρεσε την φανέλα της Lazio από το 1998 έως το 2004 και έχει ονομαστεί ως το φαβορί που θα αναλάβει τις τύχες της ομάδας όταν το συμβόλαιο του Delio Rossi λήξει το καλοκαίρι. Ο Rossi ίσως δεν καταφέρει να τελειώσει την χρονιά στον πάγκο της Lazio αν και η νίκη επί της Lecce με 2 - 0 του έδωσε λίγο ακόμα οξυγόνο. Η νίκη αυτή τερμάτισε ένα κακό σερί με μόλις δύο βαθμούς σε έξι παιχνίδια. Η Lazio δεν έχει στην διάθεση της τους Stefano Mauri, Mourad Meghni και Simone Del Nero, αλλά οι Cristian Brocchi και Francelino Matuzalem έχουν αποθεραπευτεί. Μετά την καλή εμφάνιση του και το θεσπέσιο γκολ που πέτυχε την προηγούμενη αγωνιστική, ο Aleksandr Kolarov θα κρατήσει την θέση του αριστερά της άμυνας. Για άλλη μία φορά ο Tommaso Rocchi θα καθήσει στον πάγκο, μιας και το τρίο Pasquale Foggia, Mauro Zarate και Goran Pandev έχει αρχίσει να βρίσκει ρυθμό.
Τα ίδια ισχύουν και για την ομάδα της Bologna, η οποία πασχίζει για την νίκη μιας και έχει συγκεντρώσει μόλις ένα βαθμό στα τέσσερα τελευταία ματς (αν και αντιμετώπισε σκληροτράχηλους αντιπάλους όπως τις Fiorentina, Udinese, Napoli και Inter). Ο Mihajlovic ίσως υιοθετήσει σχήμα με τον Massimo Marazzina βασικό μιας και έχει φανεί πως η συμμετοχή του δίπλα στον Marco Di Vaio ανεβάζει τον ρυθμό της ομάδας. Θα πρέπει όμως να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται ο παίκτης μιας και στην προπόνηση της Τρίτης αποχώρησε με πρόβλημα στο γοφό. Οι Daniel Pablo Osvaldo, Gabriele Paonessa και Cesar Aparecido είναι ακόμα τραυματίες, ενώ ο Βαγγέλης Μώρας είναι τιμωρημένος. Αυτό θα φέρει τον Claudio Terzi στο κέντρο της άμυνας, και ίσως ο Davide Bombardini ξεκινήσει στην επίθεση εάν ο προπονητής κατεβάσει 4-4-1-1 σχήμα.
Οι ομάδες δεν συναντήθηκαν πέρσι μιας και έπαιζαν σε διαφορετικές κατηγορίες. Η ομάδα της Ρώμης στα πέντε τελευταία της ματς έχει τρεις ήττες και από μία ισοπαλία και νίκη όπως και η Bologna.

Δεν υπάρχουν σχόλια: