28 Φεβρουαρίου 2009

Στοίχημα Γαλλία: Χωρίς το μεγάλο παιχνίδι

Η αγωνιστική δράση συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ligue 1. Η αρχή γίνεται το Σάββατο με 5 αναμετρήσεις, από τις οποίες απουσιάζει το μεγάλο ματς.

Nantes - Grenoble
Οι ισόβαθμες Nantes και Grenoble, αναμέτριονται σε ένα αμφίρροπο ματς. και οι δυο ομάδες έχουν σαν φετινό στόχο την παραμονή, και η μεταξύ τους αναμέτρηση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο προπονητής των γηπεδούχων δηλώνει αισιόδοξος. Η συμμετοχή των Aurelien Capoue, William Vainqueur και Douglao είναι αμφίβολη. Οριστικά εκτός μάχης είναι ο τιμωρημένος Bagayoko, ενώ αντίθετα ο Pierre και ο Klasnic ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους, και θα είναι και πάλι διαθέσιμοι. Η ισοπαλία με την PSG, έχει τονώσει το ηθικό των παικτών της Grenoble. Να θυμίσουμε ότι αυτή ήταν η Τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία για την ομάδα του Bazdarevic. Μοαδικές απουσίες για τους φιλοξενούμενους θα είναι αυτές των τραυματιών Jemmali και Regragui

Le Mans - Le Havre
Η Le Mans, υποδέχεται την ουραγό Le Havre. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν δυο πολύτιμες ισοπαλίες απέναντι σε Lille και Marseille. Η ψυχολογία στην ομάδα είναι πολύ καλή, και το Σάββατο απέναντι στην αδύναμη Le Havre, η ομάδα του Bertucci θέλει να κάνει ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για την σωτηρία. Ο Gervinho, ξεπέρασε τον τραυματισμό του και θα αγωνιστεί σε αντίθεση με τους Louvion και Ferrand, οι οποίοι έχουν μείνει οριστικά εκτός μάχης. Η Le Havre, συνεχίζει να βρίσκεται μόνη στο τέλος της βαθμολογίας. Να θυμίσουμε ότι η ομάδα του Hantz, προέρχεται από δυο συνεχόμενες ήττες. Στην δύσκολη αυτή αναμέτρηση οι φιλοξενούμενοι θα αγωνιστούν χωρίς τον Loic Nestor.

Sochaux - Nice
Η Sochaux και η Nice, θέλουν βαθμούς για διαφορετικούς λόγους. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 19η θέση της βαθμολογίας και μάχονται για την σωτηρία. Το κλίμα στην ομάδα μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Lorient, είναι πολύ καλό. Ο προπονητής της ομάδας Gillot, ζήτησε από τους παίκτες του να ξεχάσουν αυτό το ματς και να συγκεντρωθούν στην αναμέτρηση του Σαββάτου. Ο Rabiu Afolabi είναι τραυματίας και δεν μπορεί να αγωνιστεί ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Yassin Mikari. Μετά την εντός έδρας ήττα από την Rennes, η Nice θα προσπαθήσει να επιστρέψει στο κυνήγι μιας θέση που δίνει ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Σε μια έδρα όπου παραδοσιακά δυσκολεύεται, η Nice θα αγωνιστεί χωρίς τους τραυματίες Habib Bamogo και Chaouki Ben Saada. Η συμμετοχή των Apam και Hellebuyck θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Αντίθετα με τους παραπάνω, ο Antonetti θα έχει και πάλι στην διάθεσή του, τον Cyril Rool.

Valenciennes - Lille
Η Lille, δοκιμάζεται στην έδρα της Valenciennes. Η ομάδα της Valenciennes, μετράει ένα αήττητο σερί για 8 αγώνες. Ο Kombouare, γνωρίζει ότι ακόμα η ομάδα δεν έχει εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία, και θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα οπού η ομάδα του παρουσιάζεται πιο δυνατή. Οι γηπεδούχοι αντιμετωπίζουν αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, με τους Audel, Belmadi, Pieroni και Traor να είναι τραυματίες και να μην υπολογίζονται για την αναμέτρηση. Προβληματισμός υπάρχει επίσης με τους Darcheville και Ducourtioux οι οποίοι αντιμετωπίσουν και αυτοί προβλήματα με τραυματισμούς. Η Lille, βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας, και αν μπορέσει να συνεχίσει τα νικηφόρα αποτελέσματα θα π μπορέσει να διεκδικήσει μια θέση που οδηγεί στο Champions League της νέας χρονιάς. Ο προπονητής της ομάδας, Rudi Garcia, αναμένεται να μείνει για ακόμα ένα παιχνίδι πιστός στο 4-3-3. Μοναδικές απουσίες για την Lille, θα είναι αυτές των De Melo, Cabaye και Maric.

Auxerre - Toulouse
Η φορμαρισμένη τον τελευταίο καιρό Auxerre, θα υποδεχτεί την Toulouse. Οι γηπεδούχοι ξεπέρασαν τα αγωνιστικά προβλήματα και απομακρύνθηκαν από την ζώνη του υποβιβασμού. Η ομάδα πλέον παίζει πιο ελεύθερα, χωρίς άγχος, και λογικά δεν θα έχει προβλήματα για την παραμονή. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Fernandez, είναι η επιθετική γραμμή της ομάδας η οποία είναι από τις χειρότερες στην Ligue 1. Τραυματίες είναι οι Mignot, Quercia και Berthod, ενώ θα απουσιάζει επίσης και ο τιμωρημένος Pedretti. Η πορεία της Toulouse στο φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ καλή. Μετά το εντός έδρας στραβοπάτημα με την Valenciennes, η Toulouse δοκιμάζεται σε μια έδρα στην οποία δεν έχει καλή παράδοση τα τελευταία χρόνια. Ο Etienne Didot, είναι τραυματίας ενώ αντίθετα στην ομάδα επιστρέφει ο Mauro Cetto.

Δεν υπάρχουν σχόλια: