27 Φεβρουαρίου 2009

Στοίχημα Β' Γερμανίας: Όνειρο ανόδου για Νυρεμβέργη

ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ – ΜΑΪΝΤΖ

ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ: Παρέμεινε ζωντανό το όνειρο της ανόδου, μετά τη νίκη της με 1-0 επί της Βέχεν. Ωστόσο η εμφάνισή της δεν ήταν πειστική και η αναμέτρηση κρίθηκε από ένα γκολ, του οποίου ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ. Ο κόουτς Μίχαελ Οενινγκ ήταν ικανοποιημένος μόνο από το «τρίποντο»: «Το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε. Περίμενα καλύτερη εμφάνιση από την ομάδα μου. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά ως την Παρασκευή».
Μετά την εξάμηνη απουσία του λόγω χιαστών επανήλθε στο κέντρο της άμυνας ο αρχηγός Βολφ και ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα. Επιστρέφει στην ενδεκάδα ο μεσοεπιθετικός Φράντς (9/2 και 2 ασίστ). Συμπλήρωσε κάρτες και θα απουσιάσει ο βασικότατος επιθετικός Αϊγκλερ (19/4 και 4 ασίστ).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-1-3-2): Σέφερ – Ντικμαϊερ, Βολφ, Μαρόχ, Πινόλα – Μνάρι, Ρίσε, Κλούγκε, Φραντς – Μποάτσι, Μίνταλ.

ΜΑΪΝΤΖ: Μπορεί να κέρδισε με 3-1 τη Χάνσα, αλλά δεν ήταν τόσο εύκολο όσο δείχνει το τελικό σκορ. Δεν ήταν καθόλου πειστική η εμφάνισή της, αλλά είχε την τύχη με το μέρος της και κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα λάθη στην αντίπαλη άμυνα. Την κακή εμφάνιση παραδέχτηκε και ο τεχνικός της Γιορν Αντερσεν: «Πετύχαμε μια δύσκολη νίκη εντός έδρας. Μετά το πρώτο μας γκολ δεν παίξαμε καλά και ήμασταν πολύ παθητικοί».

Στο απουσιολόγιο, δίπλα στο όνομα του αριστερού μπακ Φαν ντερ Χέιντεν (17/1), προστέθηκαν ο κεντρικός αμυντικός Νοβέσκι (19/2) και ο επιθετικός Μπόρχα (17/6), οι οποίοι είναι τραυματίες. Οι γριπωμένοι μέσοι Φόιλνερ (19/5 και 9 ασίστ) και Κάρχαν (20/3) πιθανότατα θα αγωνιστούν.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-1-3-2): Βάχε – Χούγκλαντ, Μπουνγκέρτ, Σβένσον, Λεβ – Κάρχαν – Χέλερ, Φόιλνερ, Μπάκλεϊ – Μπανσέ, Μπαλιάκ.

ΒΕΧΕΝ – ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ

ΒΕΧΕΝ: Αφησε πίσω της τις καλές εμφανίσεις στα πρώτα ματς του δεύτερου γύρου και γνώρισε την ήττα, για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, από τη Νυρεμβέργη με 1-0. Ο προπονητής της Βόλφγκανκ Φρανκ είπε: «Είμαστε εκτός φόρμας. Το παιχνίδι ήταν ενδεικτικό της κακής μας κατάστασης. Πιστεύω όμως ότι θα ξαναβρούμε το ρυθμό μας και θα μείνουμε στην κατηγορία».

Σε αντίθεση με τα γραφόμενα στην εφημερίδα ο επιθετικός Τσίμερ (3/1 και 1 ασίστ), ο οποίος αντιμετωπίζει ένα αιματολογικό πρόβλημα, έχει κάποιες λίγες πιθανότητες να συμπεριληφθεί στην αποστολή. Ερωτηματικό υπάρχει στη συμμετοχή του, επίσης νεοαποκτηθέντα, αμυντικού Σενχαϊμ (4/1), λόγω ενός τραυματισμού που αντιμετωπίζει. Παραμένει εκτός ο μεσοεπιθετικός Οραχόβατς (17/6).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Βάλκε – Σίματς, Κόπιλας, Γκλίμπο, Κοκότ – Ζίγκερτ, Χόλμαν, Τσκιτισβίλι, Σενχαϊμ – Στροχ Ενγκελ, Κένιχ.

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ: Παρέμεινε πρώτη μετά τη νίκη της με 1-0 απέναντι στην Αουγκσμπουργκ, όπου δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Το νικηφόρο σερί του δεύτερου γύρου έφτασε στις τέσσερις νίκες. Ο τεχνικός της, Ρόμπιν Ντουτ, τόνισε: «Δείξαμε από την αρχή ότι θέλαμε πολύ τη νίκη. Μετά το γκολ καταφέραμε να κρατήσουμε τον αντίπαλο μακριά από την εστία μας και προσπαθήσαμε να πετύχουμε ένα δεύτερο τέρμα».

Ο Γερμανός τεχνικός θα στερηθεί των υπηρεσιών του βασικού κεντρικού αμυντικού Σβάαμπ (20/3 και 3 ασίστ), διεθνή με τις Ελπίδες της Γερμανίας, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες. Στην αποστολή θα βρίσκονται ο νεοφερμένος επιθετικός Βίταλι Ροντιόνοφ (3/3) και ο μέσος Γκιουνές (6/1 και 2 ασίστ), οι οποίοι ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και επιστρέφουν.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Πουπλίν – Σλίτε, Τοπράκ, Κρμας, Μπούτσερ – Φλουμ, Σούστερ – Μπέκμαν, Αμπντεσαντκί, Ιντρίσου – Γιέγκερ.

ΧΑΝΣΑ ΡΟΣΤΟΚ – ΑΛΕΝ

ΧΑΝΣΑ ΡΟΣΤΟΚ: Αξιζε το «Χ», καθώς είχε καλή παρουσία μεσοεπιθετικά, δημιούργησε ευκαιρίες για γκολ, αλλά τα αμυντικά λάθη οδήγησαν στην ήττα με 3-1 από τη Μάιντζ. Ο τεχνικός της Ντίτερ Αϊλτς τόνισε: «Σήμερα κέρδισε ο πιο τυχερός. Μετά το 1-0 ήμασταν καλύτεροι και κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι. Η έλλειψη συγκέντρωσης στο τέλος μας οδήγησε στην ήττα».

Το παζλ της βασικής άμυνας συμπληρώνεται σιγά σιγά, καθώς διαθέσιμος είναι ο έτερος κεντρικός αμυντικός Γκλέντσον (11/1), ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Θα απουσιάσουν πάλι ο ακραίος μπακ Λένζε (15/3) και ο επιθετικός Κερν (16/3), που είναι μακροχρόνια τραυματίες.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-2-2): Χάνελ – Σένεμπεργκ, Γκλέντσον, Ορέστες, Οτσίπκα – Ρέτοφ, Σβερντ – Σίντλερ, Φίλινγκερ – Μπάρτελς, Κρος.

ΑΛΕΝ: Πρόσθεσε άλλη μία κακή εμφάνιση στο παθητικό της και γνώρισε δίκαιη ήττα με 1-3 από την Ομπερχάουζεν, η οποία μάλιστα την πέρασε στη βαθμολογία. Ο τεχνικός Κρίστιαν Βουκ ήταν σύντομος στα λεγόμενά του: «Δεν περνάμε κρίση απλώς δεν είμαστε σε φόρμα. Πρέπει ο καθένας να κάνει την αυτοκριτική του». Ο,τι ζήτησε έγινε στις προπονήσεις μεσοβδόμαδα, όπου οι παίκτες συζήτησαν και βρήκαν τι φταίει για την κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδος, γεγονός που ευχαρίστησε πολύ τον Βουκ.

Παραμένουν απόντες ο κεντρικός αμυντικός Μίλετιτς (12/1) και ο μέσος Γκίμπσον (10/1). Ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του αμυντικού Πέλτσερ (3/0). Βασικός θα ξεκινήσει μετά από καιρό ο «εγκέφαλος» της ομάδας Νιλς Ολε Μπουκ (11/1 και 1 ασίστ).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Λάνγκερμπαϊν – Μπους, Ντι Γκρεγκόριο, Βίμαν, Μάουλ - Χάιτχελτερ, Μπουκ, Πέλτσερ – Γκρόσκροιτς, Τόμποργκ, Ρόις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: