2 Δεκεμβρίου 2008

Η κρίση πλήττει ακόμη και τα τυχερά παιχνίδια

«Συγκρατημένοι» εμφανίζονται τελευταία οι παίκτες τυχερών παιχνιδιών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, συμπεριφορά που αποδίδεται στην ανησυχία των Αμερικανών για την πορεία της οικονομίας της χώρας.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, από τις 27 πολιτειακές λοταρίες (σε σύνολο 42) που ερωτήθηκαν σχετικά από το πρακτορείο, οι 13 ανέφεραν ότι οι πωλήσεις τους διατηρούνται αμετάβλητες ή σημειώνουν ελαφρά αύξηση, ενώ 14 διαπιστώνουν κάμψη.
Στην εικόνα που διαμορφώνεται στη συγκεκριμένη αγορά των ΗΠΑ αναφέρθηκε πρόσφατα και η Intralot. «Πιστεύουμε πως βραχυπρόθεσμα οι αναπτυγμένες αγορές τυχερών παιχνιδιών θα ζήσουν μία περίοδο στασιμότητας ή ύφεσης, ενώ οι αναπτυσσόμενες αγορές θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται», ανέφερε η εταιρεία, ανακοινώνοντας αύξηση κατά 41,5% του κύκλου εργασιών της στο εννεάμηνο, στα 804,5 εκατ. ευρώ. «Κάποιες αναπτυγμένες αγορές έχουν ξεκινήσει να δείχνουν σημάδια επιβράδυνσης, κάτι που δεν ισχύει για τις αναπτυσσόμενες αγορές» ανέφερε η ανακοίνωση.
«Υπάρχει η αίσθηση ότι η αγορά τυχερών παιγνίων εμφανίζει γενικά αυξημένη ανθεκτικότητα σε περιόδους κρίσης», δηλώνει στο Reuters ο Chuck Baumann της Oregon Lottery, «κάτι που ίσως έχει αρχίσει να αλλάζει μερικώς σε σχέση με το παρελθόν». «Οι Αμερικανοί μετρούν πλέον δολάρια και cents», προσθέτει ο ίδιος.
Ωστόσο, οι λοταρίες παραμένουν το πιο δημοφιλές παιχνίδι στις ΗΠΑ, καθώς όπως επανειλημμένα έχουν δείξει οι έρευνες του Ινστιτούτου Gallup σχεδόν το 50% των Αμερικανών αγοράζει δελτία συμμετοχής, αναφέρει το Reuters.
Μάλιστα, όπως σημειώνει ο Mike Mueller της λοταρίας της South Dakota, «έχουμε διαπιστώσει ότι σημαντικό ρόλο στη συμμετοχή των Αμερικανών παίζουν τα τζακ-ποτ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: