5 Νοεμβρίου 2008

«Ψυχολογία αυτοί... νίκη εμείς» απάντησε ο Βαλβέρδε ενόψει του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ


Στον Ολυμπιακό είδαν τον Παναθηναϊκό να κερδίζει 3-0 την Βέρντερ Βρέμης και πλέον καλούνται να πραγματοποιήσουν μια καλή εμφάνιση απέναντι στους «πράσινους», στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ για την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε μπορεί ακόμα να μην έχει κατασταλάξει στο σχήμα που θα χρησιμοποιήσει, όμως, ξεκαθάρισε ότι στόχος της ομάδας του την Κυριακή (9/11, 19:00) θα είναι η νίκη!
Ο Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την προπόνηση της Τετάρτης (5/11), είπε συγκεκριμένα πως «κανείς δεν ξεκινάει με προοπτική την ισοπαλία», ενώ τόνισε πως για να αλλάξει η κακή εικόνα της ομάδας στα εκτός έδρας ματς, πρέπει ο Ολυμπιακός να νικήσει τον Παναθηναϊκό.
Επίσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν στην 11άδα οι Ντιόγκο και Κοβάσεβιτς, ενώ όσον αφορά στον Αντζα είπε πως την Πέμπτη (6/11) θα ξεκαθαρίσει η συμμετοχή του.
Αρχικά, ο Βαλβέρδε ρωτήθηκε κατά πόσο η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Βέρντερ θα επηρεάσει την έκβαση του ντέρμπι και ο Ισπανός απάντησε:
«Η νίκη του Παναθηναίκού δεν έχει καμία σχέση με το ντέρμπι, καθώς πρόκειται για δύο διαφορετικές διοργανώσεις, το πρωτάθλημα και το Champions League.
Σίγουρα, θα επιδράσει θετικά στην ψυχολογία του Παναθηναϊκού, ο οποίος έχει ανέβει με τα δύο τελευταία αποτελέσματα. Νίκησε και τον Πανιώνιο παίζοντας με 10 παίκτες, αλλά και οι δύο θέλουμε και θα παίξουμε για τη νίκη».
Σχολιάζοντας τη σημασία του ντέρμπι για τον κόσμο, τόνισε: «Το ματς της Κυριακής είναι ένα ακόμα στον δρόμο μας για το πρωτάθλημα. Σίγουρα θα επηρεάσει αρντικά αυτόν που θα χάσει, αλλά θα βοηθήσει και αυτόν που θα νικήσει.
»Όμως όπως και να' χει, η νίκη θα δώσει μόνο τρεις βαθμούς, απλά η χαρά και η δύναμη που παίρνει ο κόσμος από τις νίκες στα ντέρμπι είναι τεράστια. Παρόλο πάντως τη συζήτηση που γίνεται πριν από αυτά τα ματς, εμείς θέλουμε να μείνουμε ανεπηρέαστοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: