11 Νοεμβρίου 2008

Με ψυχολογία νικητή θα παίξει ο ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη


Ενδεχομένως πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων του ΠΑΟΚ να μην περίμενε ότι έπειτα από 9 αγωνιστικές ο «δικέφαλος» θα ήταν η μοναδική αήττητη ομάδα και θα απείχε μόλις έναν βαθμό από τη κορυφή.
Είναι ωστόσο η πραγματικότητα, όπως εξάλλου και το γεγονός ότι την Κυριακή θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη με σκοπό να «πιάσει» κορυφή.
Δίχως αμφιβολία πρόκειται για το δυσκολότερο τεστ για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος. Οι μέχρι στιγμής δοκιμασίες έδειξαν τις σωστές αντιδράσεις του συνόλου, την διαφορετική νοοτροπία σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή και φυσικά την ανώτερη ποιότητα των ποδοσφαιριστών.
Η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό σημαίνει όμως κάτι διαφορετικό, αφού ενδεχόμενη νίκη θα οδηγήσει τον «δικέφαλο» στη κορυφή της βαθμολογίας.
«Εμείς θα αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι όπως τα υπόλοιπα. Ο Ολυμπιακός διαθέτει καλή ομάδα, αλλά κι εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε το παραμικρό.
»Θα παίξουμε για το θετικό αποτέλεσμα, θα τους κοιτάξουμε στα μάτια και θα επιδιώξουμε να έχουμε μια αγωνιστική εικόνα ανάλογη με αυτή των προηγούμενων αγώνων», σημείωσε ο Φίλιππος Δάρλας.
Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε στη γενικότερη παρουσία του ΠΑΟΚ σημειώνοντας πως «η συμμετοχή στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ της επόμενης περιόδου παραμένει ο βασικός μας στόχος. Θέλουμε ασφαλώς να προχωρήσουμε και στο Κύπελλο, αποτελεί εξάλλου μια σπουδαία πρόκληση για όλη την ομάδα».
Σε αγωνιστικό επίπεδο, η προετοιμασία ενόψει της εκτός έδρας αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό ουσιαστικά θα ξεκινήσει την Τρίτη, αφού το πρόγραμμα της Δευτέρας περιλάμβανε ασκήσεις χαλάρωσης για τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν κόντρα στον Πανιώνιο.
Ρικάντο Βερόν και Σέρτζιο Κονσεϊσάο ακολουθούν ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ για τον αγώνα στο Καραϊσκάκη υπολογίζεται και ο Παντελής Κωνσταντινίδης, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του.
Αντιθέτως, στη διάθεση του Σάντος δεν θα βρεθεί ο Φίλιππος Δάρλας ο οποίος συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και θα εκτίσει ποινή της μίας αγωνιστικής. Ο Βερόν για τον ίδιο λόγο δεν υπολογίζεται για την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: