19 Νοεμβρίου 2008

Οι ελληνικές προτάσεις του Λίπι

Ο τεχνικός της Ιταλίας, Μαρσέλο Λίπι, αποκάλυψε στην συνέντευξη Τύπου ότι τα τελευταία τρία με τέσσερα χρόνια είχε προτάσεις από τρεις ελληνικές ομάδες, χωρίς να αποκαλύψει τα ονόματά τους, έχρισε την Ελλάδα ως φαβορί στον ομιλό της για την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2010, ενώ αναφέρθηκε στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, αλλά και στις απουσίες μεγάλων ονομάτων από την αποστολή της Ιταλίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λίπι:

Για το εάν είχε προτάσεις από ελληνικές ομάδες: «Ναι, είχα προτάσεις από τρεις ελληνικές ομάδες, αλλά όχι από την Εθνική Ελλάδας. Τα ονόματα των ομάδων δεν μπορώ να τα αποκαλύψω, από σεβασμό στους προπονητές που βρίσκονται αυτή την στιγμή σε αυτές. Οι προτάσεις αυτές μου είχαν γίνει τα τελευταία τρία με τέσσερα χρόνια».

Για το φιλικό παιχνίδι της Τετάρτης: «Περιμένω να γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, καθώς οι δύο ομάδες είναι πολύ καλές. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μέχρι και πριν από λίγο καιρό η Ελλάδα ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης και εμείς είμαστε ακόμα πρωταθλητές κόσμου. Θέλω να δω την ομάδα μου βελτιωμένη, δοκιμάζοντας κάποιους παίκτες κι αν έρθει το αποτέλεσμα, ακόμα καλύτερα».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης της Ελλάδας στο Μουντιάλ 2010: «Σίγουρα ξέρω ότι η Ελλάδα είναι πρώτη στον όμιλο της. Εχει χάσει μόνο από την Ελβετία εντός έδρας και σε συνδυασμό με την πάρα πολύ καλή άμυνα που έχει, θεωρώ ότι είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στο Μουντιάλ».

Για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο: «Είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, τον έχω παρακολουθήσει. Μάλιστα, έχει πετύχει και κάποια σημαντικά γκολ για την ομάδα του. Πιστεύω ότι με την συνεχόμενη δουλειά, μπορεί να γίνει ένας μεγάλος αμυντικός».

Για τις απουσίες μεγάλων ονομάτων από την αποστολή της Ιταλίας: «Οσοι ήταν διαθέσιμοι και τους ήθελα, τους κάλεσα. Οι μόνοι που δεν ήρθαν είναι οι τραυματίες, όπως ο Ζαμπρότα και ο Τότι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: