3 Νοεμβρίου 2008

Προκλητικές αμοιβές στον ΟΠΑΠ

Σε μια εποχή που διεθνώς αποκαλύπτεται ο ρόλος των golden boys στην Ελλάδα-όπως παοκλύπτουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε ερώτηση τους- έχουμε... πάρτι στον ΟΠΑΠ. Διαβάστε την ερώτηση των βoυλευtών και... θαυμάστε αμοιβές!
«Το “ΠΑΡΤΥ” ΣΠΑΤΑΛΗΣ, ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ και ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ των Κυβερνητικών στελεχών και ημετέρων, εν μέσω μάλιστα δυσμενέστατων οικονομικών συνθηκών για την πλειοψηφία των Ελλήνων, καλά κρατεί στην ΟΠΑΠ ΑΕ με ΕΤΗΣΙΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ για τον εκλεκτό του Πρωθυπουργικού περιβάλλοντος Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλου του Οργανισμού, του οποίου το … ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ, ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΠΟΣΟΥ 1.923 ΕΥΡΩ, ΔΗΛΑΔΗ 41.666 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ περίπου 500.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ! Και όλα αυτά με συμβατικούς όρους, που επέβαλλε ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΟΠΑΠ και που περιλαμβάνονται ως παραδείγματα στην επιχειρηματολογία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά των παγίων Ελληνικών θέσεων περί διατήρησης του μονοπωλίου!»

«ΓΑΛΑΖΙΑ» ΣΤΕΛΕΧΗ «ΓΑΛΑΖΙΕΣ» ΑΠΟΔΟΧΕΣ
κ. Χ. ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
(Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος) 500.000 ευρώ ετησίως ή
41.666 ευρώ μηνιαίως ή
1.923 ευρώ ημερησίως ή
240,30 ευρώ την ώρα!

κα. Β. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
(έμμισθη δικηγόρος – σύμβουλος) 182.000 + bonus έως 165.000

κ. Σ. ΑΛΙΦΙΕΡΑΚΗΣ
(Σύμβουλος – Γενικός Επιχειρησιακός Υπεύθυνος – «κουμπάρος» του Προέδρου 182.000 + bonus έως 165.000

κ. Γ. ΤΖΙΑΜΠΙΡΗΣ
(QUALITY BUSINESS SOLUTIONS)
(υιός καθηγήτριας Πανεπιστημίου που επέβλεψε γνωστή....
διδακτορική διατριβή) 432.000 ευρώ

κ. Δ. ΠΑΝΑΓΕΑΣ
(Νομικός Σύμβουλος Διοίκησης) 120.000 + ασφαλιστικές εισφορές

κ. Ν. ΤΟΜΑΡΑΣ
(παραιτηθείς !!! πρώην επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία καταργήθηκε ως … ανεπαρκής) Εφάπαξ 1.500.000 Ευρώ


Είναι προφανές, ότι σε καιρούς ιδιαίτερα δύσκολους για την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, «το «γαλάζιο» λοιπόν νέο στελεχιακό δυναμικό της ΟΠΑΠ ΑΕ κατοικεί… σε δυσθεώρητο «ρετιρέ» και το νοίκι το πληρώνουν κατά μεγάλο μέρος οι Έλληνες φορολογούμενοι».


Η ετήσια αμοιβή του κου Χ. ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ανέρχεται σε 220.500 ευρώ. Στις συμβάσεις που ο ίδιος, αλλά και δύο «εκλεκτοί» συνεργάτες του, έχουν υπογράψει με τον ΟΠΑΠ, υπάρχει ειδικός όρος στον οποίο ρητά περιγράφεται ότι εάν τα κέρδη της εταιρείας, ειδικά για το 2008 φθάσουν η υπερβούν το 10% σε σχέση με τα κέρδη του 2007 τότε τα ανωτέρω τρία ανώτατα στελέχη θα πάρουν ως μπόνους επιπλέον αποδοχές που αντιστοιχούν στο 90% των ετήσιων αποδοχών τους. Έτσι ο κ. Χατζηεμμανουήλ θα πάρει επιπλέον 198.450 ευρώ, η κα. Παπαθανασοπούλου και ο κ. Σοφοκλής Αλιφιεράκης επιπλέον 163.800 ευρώ ο καθένας. Εάν, λοιπόν, συνυπολογιστούν οι τακτικές αποδοχές του Προέδρου της ΟΠΑΠ ΑΕ (220.500 ευρώ), το bonus που έχει συνδεθεί ειδικά για το 2008 με την επιθετική κερδοφορία του Οργανισμούς (έως 198.450 ευρώ), καθώς και οι αμοιβές του από τις θυγατρικές εταιρείας ΟΠΑΠ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, κλπ, τότε οι συνολικές ετήσιες αποδοχές του ευχερώς υπερβαίνουν τις 500.000 ευρώ.
Έντονοι προβληματισμοί σχετικά με την σκοπιμότητα υπογραφής του συγκεκριμένου όρου στις συμβάσεις των τριών παραπάνω στελεχών, ειδικά για το 2008, είχαν διατυπωθεί σε προηγούμενη ερώτησή βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, όπου χαρακτηριστικά αναφέρθηκε πως η τροποποίηση του προσδιορισμού του ύψους του μπόνους υποδηλώνει πρόθεση της Διοίκησης του Οργανισμού να εκμεταλλευθεί υπέρ των ιδίων τα παρακάτω γεγονότα:
• Τα κέρδη του 2007 εμφανίζονται μειωμένα κατά 50 εκ ευρώ λόγω της οικονομικής ενίσχυσης προς τους πυρόπληκτους.
• Το Καλοκαίρι του 2008 πραγματοποιήθηκε το EURO ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ όπου τα επιπλέον έσοδα από τον στοιχηματισμό υπερέβησαν τα 220 εκ ευρώ.

Και πράγματι, παρά τις προσχηματικές απαντήσεις της Διοίκησης της ΟΠΑΠ ΑΕ στη Βουλή ο κ. Χατζηεμμανούηλ και οι «εκλεκτοί συνεργάτες του» θα επωφεληθούν όπως φαίνεται των αναμενόμενων εσόδων της ΟΠΑΠ ΑΕ, με αποτέλεσμα, όπως σημειώνει και σχετικό δημοσίευμα, ο Πρόεδρος της ΟΠΑΠ ΑΕ, να λαμβάνει υπέρογκες αποδοχές που μεταφράζονται σε:

- Μηνιάτικο 41.666 ευρώ
- Μεροκάμματο 1.923 ευρώ
- Ωρομίσθιο 240.3 ευρώ

Τόσα πληρώνει «τα χρυσά παιδιά του Μαξίμου», με χρήματα και του Ελληνικού Λαού, ο ΟΠΑΠ στις θέσεις που τους διόρισε η Κυβέρνησή σας, αλλά κατά τα άλλα δεν λογοδοτούν στη Βουλή, γιατί είναι… ιδιωτική εταιρεία!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: