19 Νοεμβρίου 2008

Κρας τεστ για την Εθνική το φιλικό κόντρα στην Ιταλία

Ενα πολύ δυνατό φιλικό τεστ δίνει η Εθνική Ελλάδας την Τετάρτη (21:30, Mega) στο Καραϊσκάκη με αντίπαλο την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ιταλία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ενόψει της συνέχειας των προκριματικών του Μουντιάλ 2010.
«Παίζουμε με την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια που είναι αήττητη επί 30 αγώνες. Είναι ιδανική περίπτωση να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο απέναντι σε αυτή την ομάδα», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Οτο Ρεχάγκελ, ο οποίος θα δώσει ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές χωρίς πολλές συμμετοχές με το εθνόσημο.
Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Γερμανός τεχνικός, θα δώσει την ευκαιρία στον Αλέξη Τζόρβα να κάνει ντεμπούτο κάτω από τα δοκάρια της Εθνικής, ενώ η αμυντική τετράδα θα αποτελείται από τους Λουκά Βύντρα, Σωκράτη Παπασταθόπουλο, Τραϊανό Δέλλα και Βασίλη Τοροσίδη.
Η συμμετοχή του τελευταίου, πάντως, είναι αμφίβολη, λόγω ενός προβλήματος τραυματισμού που υπέστη στην τελευταία προπόνηση.
Ο Ρεχάγκελ δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τραυματία Χρήστου Πατσατζόγλου, ενώ δεν κλήθηκαν για διάφορους λόγους οι Αγγελος Χαριστέας, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Γιώργος Σαμαράς, Σωτήρης Κυργιάκος και Γιάννης Αμανατίδης.
Η αποστολή της Ελλάδας: Χαλκιάς, Τζόρβας, Δέλλας, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Γκέκας, Λυμπερόπουλος, Μάντζιος, Βύντρα, Α. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Τζιόλης, Πατσατζόγλου, Μπασινάς, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Κουτσιανικούλης, Νίνης, Πλιάτσικας.
Για τον προπονητή της Ιταλίας, Μαρσέλο Λίπι, η φιλική αναμέτρηση με την Ελλάδα έχει ιστορική σημασία.
Ο 60χρονος τεχνικός μετράει 30 σερί ματς χωρίς ήττα στον πάγκο της Σκουάντρα Ατζούρα και αν καταφέρει να φύγει «αλώβητος» από το Καραϊσκάκη, θα σπάσει το σχετικό ρεκόρ του Βιτόριο Πότσο, το οποίο κρατάει από την δεκαετία του '30.

Δεν υπάρχουν σχόλια: