5 Οκτωβρίου 2009

Eπιτέλους νίκη για τον ΠΑΟΚ!


Το τέρμα του Βλάνταν Ίβιτς τρία λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης (87΄), ήταν αρκετό για να δώσει στον ΠΑΟΚ τη νίκη με 1-0 απέναντι στον Ηρακλή σε αναμέτρηση για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν προσεκτικά την αναμέτρηση δίνοντας έμφαση στην άμυνα. Ο ΠΑΟΚ είχε μικρή υπεροχή στα πρώτα 20 λεπτά χωρίς ωστόσο να μπορέσει να απειλήσει την καλοστημένη άμυνα του Ηρακλή. Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία για τους γηπεδούχους έγινε στο 24΄ όταν μετά από σέντρα ακριβείας του Κονσεϊσάο από τα αριστερά ο Βιεϊρίνια έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο η τροχιά της μπάλας δεν ανησύχησε τον Κοβαλέφσκι. Ο Κοβαλέφσκι, που ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ηρακλή στο πρώτο ημίχρονο σταμάτησε και πάλι κεφαλιά του Βιεϊρίνια στο 33΄, ενώ δύο λεπτά αργότερα (35΄) απέκρουσε με υπερένταση δυνατό σουτ του Παπάζογλου από το ύψος της περιοχής.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να πιέζει και στο 47΄ ο Κοβαλέφσκι απέκρουσε κεφαλιά του Φωτάκη, από καλή θέση, μετά από σέντρα του Σορλέν. Στο 64΄ μετά από κούρσα του Λίνο από τα αριστερά και σέντρα, ο Παπάζογλου, παρά το γεγονός ότι ήταν αμαρκάριστος και ο Κοβαλέφσκι εκτός θέσης, έστειλε την μπάλα άουτ χάνοντας σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του. Τελικά η πίεση του ΠΑΟΚ καρποφόρησε στο 87΄ όταν ο Ίβιτς, που είχε περάσει ως αλλαγή στο 74΄ στην θέση του Φωτάκη, πήρε την ασίστ από τον Κοντρέρας και με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς)

Κίτρινες: Τσιρίλο, Μαλεζάς, Κονσεϊσάο, Γκαρσία - Λέκι, Ιάκομπ, Γιαννούλης

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Γκαρσία, Κονσεϊσάο (66΄ Κουτσιανικούλης), Τσιρίλο, Σορλέν, Μαλεζάς, Παπάζογλου (85΄ Κοντρέρας), Λίνο, Φωτάκης (74΄ Ίβιτς), Βιεϊρίνια.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Όλεγκ Προτάσοφ): Κοβαλέφσκι, Κατσαμπής, Ντιέ, Τουμα (62΄ Κονέ), Μάρτος, Ντίκα (69΄ Ντάλα Μπόνα), Παπαστεργιανός, Γιαννούλης, Ιάκομπ, Επσταϊν, Λέκι (76΄ Παπαζαχαρίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: