2 Οκτωβρίου 2009

Μαρέσκα και Γ.Παπαδόπουλος στην αποστολή του Ολυμπιακού

Παρά την ήττα από την Αρσεναλ, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε μία πεντάδα ιδιαίτερα απαιτητικών αγώνων (σε μόλις 13 μέρες) και απομένει μόνο αυτός της Λιβαδειάς, ώστε οι «ερυθρόλευκοι» να βουν χρόνο ηρεμίας και ανασύνταξης, ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο Ολυμπιακός ταξίδεψε σε Θεσσαλονίκη και Λονδίνο, αγωνίστηκε σε δύο ελληνικά ντέρμπι, σε δύο αναμετρήσεις Champions League και έβγαλε χωρίς απώλειες την υποχρέωση της 5ης αγωνιστικής με τον Πανιώνιο. Με συνολικό απολογισμό 12 βαθμούς, που κρίνεται κάτι παραπάνω από θετικός, ο πρωταθλητής Ελλάδας ελαχιστοποίησε την διαφορά του από την κορυφή στην Σούπερ Λίγκα, ενώ κρατάει στα χέρια του την πρόκριση από τους ομίλους.

Σε αυτά τα παιχνίδια αγωνίστηκαν συνολικά 15 παίκτες, εκ των οποίων Οσκαρ και Γκαλίτσιος δεν έχουν πάρει παρά ελάχιστα λεπτά συμμετοχής. Γίνεται κατανοητό, πως οι βασικοί χρειάζονται ανάσες, κάτι που αναμένεται να γίνει μετά την Λιβαδειά. Και εκεί πάντως, ο Ζίκο αναμένεται να ξεκουράσει κάποιους από αυτούς.

Το θετικό είναι ότι από την 6η αγωνιστική έως την 7η που είναι και η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση λόγω της διακοπής για τους αγώνες της Εθνικής, θα μεσολαβήσουν 14 μέρες. Στο διάστημα αυτό, εκτός του ότι θα επιστρέψουν Μαρέσκα, Γκαλέτι, οι ερυθρόλευκοι θα έχουν την ευκαιρία να χαλαρώσουν από την πίεση των αγώνων -ανά τρεις μέρες- και ο Ζίκο, με την συνδρομή του Σαντάνα, να βελτιώσει την φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών, ώστε να ανακτήσουν τις δυνάμεις του.

«Ανεβαίνει» ο Γκαλέτι

Στην τελική ευθεία για την επιστροφή τους στους αγωνιστικούς χώρους μπήκε ο Λουτσιάνο Γκαλέτι. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού στην προπόνηση της Πέμπτης ακολούθησε έντονο ατομικό πρόγραμμα προπόνησης, ανεβάζοντας στροφές.

Κατά τα άλλα, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έκανε, στο πλαίσιο του προγράμματος ξεκούρασης που ακολουθούν κατά διαστήματα οι ποδοσφαιριστές, ατομική προπόνηση στο γήπεδο.

Η αποστολή για Λιβαδειά

Μετά την προπόνηση ο Ζίκο ανακοίνωσε την αποστολή για το ματς του Σαββάτου στη Λιβαδειά το Σάββατο, συμπεριλαμβάνοντας στην αποστολή τους Μαρέσκα αλλά και τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Την 20μελή αποστολή απαρτίζουν οι: Νικοπολίδης, Πάρντο, Ντομί, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Μέλμπεργκ, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Ρ. Μπράβο, Τοροσίδης, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Όσκαρ, Λεντέσμα, Μαρέσκα, Γ. Παπαδόπουλος, Στολτίδης, Ζαϊρί, Ντιόγκο και Μήτρογλου.

Οι Πειραιώτες θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους την Παρασκευή με την προπόνηση που θα γίνει στις 16:30 και ακολούθως η αποστολή θα αναχωρήσει με προορισμό την πρωτεύουσα της Βοιωτίας. Τέλος, ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς θα παρακολουθήσει την Δευτέρα τον αγώνα Αστέρας Τρίπολης - Εργοτέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: