10 Σεπτεμβρίου 2009

Συμπαράσταση του «Super 3» στον Σισέ!

Μήνυμα συμπαράστασης στον Τζιμπρίλ Σισέ έστειλε, μέσω της ιστοσελίδας του, ο σύνδεσμος οργανωμένων φιλάθλων του Άρη, «Super3»!
Οι φίλοι του Άρη καταδίκασαν τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο Γάλλος επιθετικός του Παναθηναϊκού στο Βόλο και όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: «ο ρατσισμός είναι καρκίνωμα που πρέπει να ξεριζωθεί συθέμελα»!

Το μήνυμα του «Super 3»

«Θα έρθει η ώρα που θα θερίσουμε τις θύελλες. Ο ποδοσφαιρικός ρατσισμός που καλλιεργείται στην Ελλάδα είναι το ίδιο κατάπτυστος όσο και οι εμπνευστές του και τα τσιράκια τους. Καρκίνωμα που πρέπει να ξεριζωθεί συθέμελα.

Κατρακύλας συνέχεια για το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε «φιλικό» παιχνίδι σύσσωμη η κερκίδα γηπεδούχων έβριζε ποδοσφαιριστή μόνο και μόνο γιατί ήταν …έγχρωμος.

Έτσι είναι όμως. Αυτή είναι η φυσική εξέλιξη των καταστάσεων που οι μαϊντανοί του ποδοσφαίρου, οι επιτήδειοι κονδυλοφόροι και οι μισθοφόροι παράγοντες φροντίζουν να δημιουργούν και κυρίως να συντηρούν. Και το σίγουρο είναι ότι τα χειρότερα έρχονται.

Πριν από τρία χρόνια ξεκίνησε, και δυστυχώς τεχνηέντως συντηρείται, μια βλακώδης, απύθμενης ηλιθιότητας και πρωτοφανούς καφρίλας διάκριση μεταξύ Ελλήνων και ξένων ποδοσφαιριστών.

Επίκεντρο της… κριτικής φυσικά για ακόμη μια φορά ήταν ο ΑΡΗΣ. «Με τρεις μόνο Έλληνες» διατυμπάνιζαν οι παντογνώστες αυτόκλητοι σωτήρες και οι εντεταλμένοι δημοσιογραφίσκοι και τηλεκριτικοί.

Την επόμενη χρονιά, όταν πλέον και οι χαϊδεμένες ομάδες των ΜΜΕ και δυνάστες του Ελληνικού ποδοσφαίρου αγωνίζονταν με 2 ή 3 Έλληνες ο πήχης έπεσε. «Με ένα μόνο Έλληνα ο ΑΡΗΣ» διαλαλούσαν οι ντελάληδες περιφρουρητές του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, όπου η βλακεία έχει γίνει εισιτήριο καταξίωσης, το παρασκήνιο είναι ρυθμιστής όλων των καταστάσεων και η αυθαιρεσία καθημερινότητα, τα φαινόμενα ρατσιστικής συμπεριφοράς θα αρχίζουν ν’ ανθίζουν.

Και το κακό είναι ότι αυτό θα γίνει με τις ευλογίες διάφορων ΜΜΕ και τις παραινέσεις των δημοσιογράφων και των παραγόντων του Ελληνικού ποδοσφαίρου που υποκινούν, συντηρούν και ενθαρρύνουν διακρίσεις του τύπου “Έλληνες” και “ξένοι”
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: