28 Σεπτεμβρίου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Premier League: Manchester City - West Ham / Βίοι αντίθετοι

Με αντίθετες πορείες οι δύο ομάδες φέτος, με τη Manchester City να σπαταλά αμέτρητα χρήματα για ποδοσφαιριστές και τη West Ham να μην έχει ιδιαίτερους πόρους για να κινηθεί μεταγραφικά, αλλά να βασίζεται και στη φημισμένη ακαδημία της.

Manchester City - West Ham

Η City ηττήθηκε εκτός έδρας από τη United στο τοπικό ντέρμπι, αλλά ακόμα και με τα προβλήματα στην επίθεση, με μοναδικό υγιή τον Craig Bellamy και τον ανέτοιμο Carlos Tevez, να παίζουν σημαντικό ρόλο στα τρία γκολ της ισοφάρισης στο Old Trafford. Το γκολ, που δέχτηκε η City από τον Michael Owen σημειώθηκε στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων, αλλά καλύτερο θα ήταν από το να παραπονιούνται στην μπλε πλευρά του Μάντσεστερ, να αμύνονται καλύτερα, τη στιγμή, που θα μπορούσαν στο δεύτερο ημίχρονο να δεχτούν αρκετά γκολ. Στο Carling Cup, η City, αγωνιζόμενη με βασικούς, έμεινε πίσω στο σκορ από τους αναπληρωματικούς της Fulham, αλλά ανέτρεψε το σκορ κι επικράτησε εντός έδρας με 2-1, στην παράταση. Οι Carlos Tevez και Craig Bellamy αναμένεται ν' αγωνιστούν βασικοί κόντρα στην πρώην ομάδα τους, με τον Roque Santa Cruz να έχει πιθανότητες να βρίσκεται στον πάγκο και τον Emmanuel Adebayor να εκτίει την τρίτη και τελευταία αγωνιστική της ποινής του. Αμφίβολοι είναι οι Richards και Ireland, ενώ εκτός παραμένουν οι Onuoha, Robinho, Benjani και Kompany.

Μετά τη νίκη της πρεμιέρας, η West Ham δεν έχει πάρει άλλο τρίποντο, έχοντας δύο ήττες στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια, με πιο πρόσφατη την εντός έδρας ήττα από τη Liverpool με 2-3, σ' ένα παιχνίδι, που ήταν καλή και ίσως άξιζε κάτι παραπάνω, αλλά η παρουσία του Fernando Torres έκανε τη διαφορά. Την Τρίτη, ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Bolton με 3-1 για το Carling Cup, αγωνιζόμενη με αρκετούς βασικούς. Ο Gianfranco Zola ίσως αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει την ίδια ενδεκάδα, με τους Matthew Upson, Valon Behrami, Jack Collison και Luis Jimenez να είναι αμφίβολοι. Το ντεμπούτο του ίσως κάνει ο επιθετικός Guillermo Franco. Μετά την ήττα στο League Cup, o τερματοφύλακας της ομάδας Robert Green δήλωσε πως νομίζουν ότι είναι καλύτεροι απ' όσο είναι, υπονοώντας ότι κάποιοι συμπαίκτες του έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους.

Η City είναι αήττητη εντός έδρας επί της West Ham από το 2003, με τρεις νίκες από τα τέσσερα παιχνίδια.
Οι δύο ομάδες είναι οι μοναδικές μέχρι στιγμής στη φετινή Premier League, που δεν έχουν μείνει πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο.
Ο Craig Bellamy έχει πετύχει έξι γκολ σε 13 παιχνίδια στην Premier League κόντρα στις πρώην ομάδες τους, με πέντε στα εννιά τελευταία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: