8 Σεπτεμβρίου 2009

Η Ρεν κατήγγειλε τη Μάντσεστερ Σίτι στη FIFA

Λίγες ημέρες μετά την επιβολή απαγόρευσης μεταγραφών για δύο περιόδους στην Τσέλσι από τη FIFA για την υπόθεση του 18χρονου Γκαέλ Κακουτά, μία παρόμοια υπόθεση έρχεται στο φως της δημοσιότητας.
Kαθώς η διοίκηση της Ρεν έχει καταγγείλει τη Μάντσεστερ Σίτι στην Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία, για προσπάθεια «αρπαγής» του νεαρού αμυντικού, Ζερεμί Ελάν. «Αναφέραμε τη Μάντσεστερ Σίτι στη FIFA στις 19 Μαρτίου» δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο Reuters ο γενικός διευθυντής της Ρεν, Πιέρ Ντρεοσί, και συνέχισε: «Ο Ζερεμί Ελάν είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας, όταν άρχισε προπονήσεις στο Κλερφοντέν, και ζητάμε να γίνει σεβαστό το συμβόλαιό του».

Από την πλευρά της, η διοίκηση της Μάντσεστερ Σίτι αρνήθηκε ότι έχει παραβεί τους κανονισμούς, καθώς σε σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει: «Είμαστε ήρεμοι, αφού έχουμε ενεργήσει εντός των κανονισμών σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και με κανένα τρόπο δεν προκαλέσαμε την αθέτηση σύμβασης από τον Ζερεμί Ελάν».

Ο γαλλικός σύλλογος κατήγγειλε τη Σίτι, ύστερα από την αποχώρηση του Ελάν για την Αγγλία τον Ιανουάριο, μολονότι είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Ρεν, ενώ βρισκόταν στη Γαλλική Ακαδημία Ποδοσφαίρου στο Κλερφοντέν. Ο Ελάν, ο οποίος ήταν τότε 16 ετών, πήγε το 2008 στην ακαδημία, όντας αρχηγός της εθνικής Παίδων της Γαλλίας.

«Δεν μπορούν να μας κλέβουν έτσι. Θα υπάρξει διαπραγμάτευση... ή όχι. Τώρα η απόφαση εξαρτάται από τη FIFA» συνέχισε ο Ντρεοσί, για να καταλήξει: «Προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επαφή με τη Σίτι, αλλά δεν πήραμε κάποια απάντηση. Όμως, το αποτέλεσμα της διαμάχης Λανς-Τσέλσι θα τους κάνει να σκεφτούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: