5 Σεπτεμβρίου 2009

Στοίχημα Προκριματικά FIFA World Cup 2010: 2ος Όμιλος

Ελβετία-Ελλάδα:

Ο αγώνας διεξάγεται στο «St. Jakob's Park» της πόλης Basel, με διαιτητή τον Βέλγο Frank de Bleeckere.

Η Ελβετία (2,30 ο άσος στο ανταλλακτήριο της Betfair) ισοβαθμεί με την Ελλάδα στην μάχη για την πρώτη θέση του 2ου ομίλου, έχοντας αμφότερες από 13 βαθμούς σε έξι αγώνες κι έχοντας ως μοναδικό στόχο την πρωτιά που οδηγεί στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής. Η ομάδα του Ottmar Hitzfeld έχει πλέον τον πρώτο λόγο και κρατάει την τύχη στα χέρια της. Προβλήματα υπάρχουν για τον Γερμανό τεχνικό - που έχει παρελθόν συγκρούσεων με τον Rehhagel - με τους Alexander Frei και Johan Vonlanthen να είναι το πιθανότερο επιθετικό δίδυμο. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του μέσου Gokhan Inler, ενώ πανέτοιμος είναι πλέον και ο Hakan Yakin.

Στην άμυνα, όμως, υπάρχουν οι σημαντικές απουσίες: Ο Johan Djourou είναι τραυματίας, ο Stephan Lichtsteiner είναι τιμωρημένος ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Stephane Grichting που τραυματίστηκε στην προπόνηση της Τρίτης. «Θέλουμε πολύ αυτή τη νίκη. Ο αγώνας αυτός είναι κλειδί για την πρόκριση. Πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό, να τρέχουμε και να έχουμε πάθος και καρδιά για να τα καταφέρουμε», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Hitzfeld.

Η Ελλάδα (3,70 το διπλό) ταξίδεψε στην Ελβετία με στόχο να πάρει εκδίκηση για την ήττα 2-1 μέσα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Αποτέλεσμα «μαχαιριά» στην προσπάθεια των Πρωταθλητών Ευρώπης 2004, να τερματίσουν στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου «Όλη η Ελλάδα θα βλέπει το παιχνίδι. Θέλουμε πάντα να κερδίζουμε. Αλλά αν δεν μπορείς να κερδίσεις, καλή είναι και η ισοπαλία. Πρώτος μας στόχος όμως είναι πάντα η νίκη. Η Ελβετία είναι ο πιο σοβαρός αντίπαλος για την πρώτη θέση. Θα χρειαστεί να έχουμε καλή απόδοση και ο καλός επαγγελματίας πρέπει να δείξει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει κάτω από πίεση», δήλωσε ο Otto Rehhagel.

Η απουσία του Γιώργου Καραγκούνη είναι το σημαντικότερο πρόβλημα για τον Γερμανό τεχνικό, ο οποίος για να συμπληρώσει τα κενά στη μεσαία γραμμή, κάλεσε τον Γιώργο Φωτάκη του ΠΑΟΚ. Υπάρχει, φυσικά, και η απώλεια του Γιούρκα Σεϊταρίδη, ο οποίος έχει να αγωνιστεί πάνω από τέσσερις μήνες ενώ είναι τραυματίας και ο Βασίλης Τοροσίδης. Οσο για το σύστημα που αναμένεται να παρατάξει ο Rehhagel; Θεωρείται πολύ πιθανή η χρησιμοποίηση τριών κεντρικών αμυντικών - Σωτήρης Κυργιάκος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Μόρας - με τον τελευταίο να εκτελεί χρέη αμυντικού χαφ μπροστά από τους άλλους δύο στόπερ.

Ισραήλ-Λετονία:

Ο αγώνας διεξάγεται στο Εθνικό Στάδιο της πόλης Ramat Gan, με διαιτητή τον Γερμανό Knut Kircher.

Το Ισραήλ (3,75 να καταλάβει μία από τις δύο πρώτες θέσεις) καλείται να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα στα παιχνίδια που απομένουν και να διεκδικήσει μέχρι τέλους τις όποιες ελπίδες έχει για κατάληψη μια εκ των δυο πρώτων θέσεων του 2ου προκριματικού γύρου του World Cup 2010. Το συγκρότημα του Dror Kashtan πήρε μόλις έναν βαθμό στα δύο παιχνίδια με την Ελλάδα και, όπως δηλώνει και το Νο10 της ομάδας, Elyaniv Barda, «αντικειμενικός μας στόχος είναι η κατάκτηση της δεύτερης θέσης και η πρόκρισή μας στο World Cup μέσω των play off». Σημαντική η επιστροφή στην εθνική ομάδα, μετά από δύο χρόνια απουσίας, αυτή του πλάγιου επιθετικού Yaniv Katan.

Η Λετονία μπαίνει με ανεβασμένη ψυχολογία στο παιχνίδι με το Ισραήλ στη Ramat Gan. Οι δύο νίκες επί του Λουξεμβούργου (4-0 εκτός και 2-0 εντός), έφεραν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας το συγκρότημα του Aleksandrs Starkovs, μόλις στο -3 από Ελβετία και Ελλάδα που ισοβαθμούν στην κορυφή. Κομβικής σημασίας για να παραμείνουν οι Λετονοί στο παιχνίδι της δεύτερης θέσης, θα είναι αυτό με το Ισραήλ. Ο Starkovs δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, με τον φορ του Εργοτέλη, Maris Verpakovskis, να είναι η αιχμή του δόρατος.

Μολδαβία-Λουξεμβούργο:

Ο αγώνας διεξάγεται στο Zimbru της πόλης Chisinau, με διαιτητή τον Λιθουανό Gediminas Mazeika. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το παιχνίδι ζωντανά στην οθόνη του υπολογιστή σας μέσω του Live Video της Betfair.

Για την αποφυγή της τελευταίας θέσης θα παλέψει η Μολδαβία στις αγωνιστικές που απομένουν μέχρι τη λήξη της προκριματικής φάσης. Οι δύο ήττες από την Ελβετία (αμφότερες με το ίδιο σκορ, 0-2), άφησαν το συγκρότημα του Igor Dobrovolski με μόλις έναν βαθμό! Στόχος η νίκη επί του Λουξεμβούργου που θα ξεκολλήσει την ομάδα από την διόλου τιμητική τελευταία θέση.

Οντας θύτης της μεγαλύτερης έκπληξης των προκριματικών, το Λουξεμβούργο θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει με ψηλά το κεφάλι τους αγώνες του στον 2ο όμιλο. Η νίκη επί της Ελβετίας (2-1) έχει «σημαδέψει το συγκρότημα του Guy Hellers, το οποίο, όμως, στη συνέχεια δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο αντίστοιχο αποτέλεσμα. Ηττήθηκε εύκολα από τη Λετονία δύο φορές και, πλέον, στόχος του είναι να μην ηττηθεί στη Μολδαβία προκειμένου να αποφύγει την τελευταία θέση.

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:
Ελλάδα 6αγ. 12-4τερ. 13β.
Ελβετία 6αγ. 11-6τερ. 13β.
Λετονία 6αγ. 10-6τερ. 10β.
Ισραήλ 6αγ. 10-8τερ. 9β.
Λουξεμβούργο 6αγ. 3-13τερ. 4β.
Μολδαβία 6αγ. 2-11τερ. 1β.

Κανονισμοί:
Ο πρώτος κάθε ομίλου προκρίνεται απευθείας στα τελικά του World Cup 2010, ενώ οι οκτώ καλύτεροι δεύτεροι θα δώσουν αγώνες μπαράζ μεταξύ τους, διεκδικώντας τα υπόλοιπα τέσσερα εισιτήρια. Θυμίζουμε ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ δύο ομάδων μετρά η συνολική διαφορά τερμάτων και εν συνεχεία η καλύτερη επίθεση.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

kalispera! gia opion endiaferete na parakolouthisi to mundial apo konta ego molis vrika apo ti facebook page tis L'oreal ta isiria pou klironi gia na stili ton nikiti Afriki !!
to link gia opion endiaferete ine ayto
http://bit.ly/bBu59F