19 Σεπτεμβρίου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Bundesliga: Oktoberfest με βαυαρικό ντέρμπι


Hannover - Dortmund:

Ανέλπιστος βαθμός για το Hannover (3,00 o άσος στο ανταλλακτήριο της Betfair) στη Βρέμη με το τελικό 0-0 να κρίνεται μάλλον δίκαιο. Βέβαια, κορυφαίος ήταν ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας, Florian Fromlowitz, που αντικατέστησε τον τραυματία αρχηγό Robert Enke. Ο Enke παραμένει απών, όπως και οι Mike Hanke (Ε), Jan Schlaudraff (Ε), Mikael Forssell (Ε), Eggimann (A), Andreasen (M). Αμφίβολος ο αμυντικός χαφ Balitsch.

Σε κρίση βρίσκεται η Dortmund (2,58 το διπλό στην Betfair), αν και η βαριά συντριβή με 1-5 από την Bayern δεν ανταποκρίνεται σε αυτό το ύψος στη διαφορά των δύο ομάδων. Για 25 λεπτά η Borussia ήταν καλύτερη, αλλά στο 2ο κατέρρευσε και αυτό πρέπει να το δει ο Jurgen Klopp. Παραμένει εκτός αποστολής ο χρόνια τραυματίας Kehl.

Gladbach - Hoffenheim:

Πολλά περισσότερα άξιζε η Gladbach (3,30 o άσος στο ανταλλακτήριο) στην ήττα με 1-0 από την Nurnberg, ούσα εμφανώς καλύτερη από την αντίπαλό της και με πολλές χαμένες ευκαιρίες. Πρεμιέρα για φέτος για τον εξαιρετικό τερματοφύλακα Baily, που αποθεραπεύτηκε. Αυτή θα είναι και η μοναδική αλλαγή στην ενδεκάδα της Borussia.

H Hoffenheim (2,40 για το διπλό) θύμισε τον παλιό καλό εαυτό της στην άνετη νίκη με 3-0 επί της Bochum, χάνοντας ευκαιρίες για άλλα τόσα γκολ. Ο Ralf Rangnick δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Bayern - Nurnberg:

Βαυαρικό ντέρμπι. Μερικές ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα, ο δήμαρχος του Μονάχου θα έχει κηρύξει την έναρξη των εορτασμών της Oktoberfest, με την μπίρα να ρέει σε πιο γρήγορους ρυθμούς από το νεράκι του Θεού.

Η Bayern (με 1,20 ξεκάθαρο φαβορί στις αγορές της Betfair) πατάει καλά με την επίθεσή της να είναι πιο αποτελεσματική από ποτέ. Μάλιστα, ο Franz Beckenbauer τη χαρακτήρισε ως την «καλύτερη όλων των εποχών». 11 γκολ κόντρα σε Wolfsburg, Dortmund και Maccabi Haifa μάλλον τον επιβεβαιώνου. Χρόνια τα προβλήματα των τραυματιών Toni (E), Demichelis (A) και Van Bommel (M).

Η Nurnberg (απόδοση 20,00 για την έκπληξη) στάθηκε πολύ τυχερή στη νίκη με 1-0 από την Gladbach, όπου δεν πραγματοποίησε καλή εμφάνιση. Στο Μόναχο θα παραταχθεί όπως στο 0-0 με τη Stuttgart. Εκεί όμως είχε στη διάθεσή της τον τιμωρημένο σήμερα αμυντικό Wolf. Εκτός και οι τραυματίες Broich (Μ), Boakye (Ε).

Bochum - Mainz:

Οι κακές εμφανίσεις της Bochum (2,20 ο άσος) συνεχίστηκαν στη βαριά ήττα με 3-0 από τη Hoffenheim, όπου οι Βεστφαλοί απείλησαν ελάχιστα. Επιστρέφει μεν ο ταλαντούχος χαφ Azouagh, απουσιάζουν όμως ο βασικός τερματοφύλακας Heerwagen (άρα Dani Fernandez κάτω από τα δοκάρια) και ο σκόρερ Stanislav Sestak.

Με τη δύναμη της έδρας η Mainz (3,70 το διπλό) κέρδισε με ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο 2-1 τη Hertha. Η προετοιμασία για το σημερινό παιχνίδι ήταν προβληματική, καθώς λόγω γρίπης αναβλήθηκαν κάποιες προπονήσεις ώστε να μην κολλήσει όλη η ομάδα. Επιπλέον, υπάρχουν οι απουσίες των Muller (T), Karhan (M), Bungert (A) και αυτές των μακροχρόνια τραυματιών.

Stuttgart- Koln:

H Stuttgart (1,56 ο άσος στο ανταλλακτήριο) έχασε το ρυθμό της στα τελευταία παιχνίδια, πραγματοποιώντας μέτριες εμφανίσεις κόντρα σε Hamburg (3-1) και Rangers (1-1). Η αντίδραση από τον Markus Babbel θα είναι να σταματήσει το διαρκές rotation και να βασιστεί σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, προκειμένου να τονώσει την ομοιογένεια της ομάδας. Απών ο αριστερός μπακ Magnin.

Η Koln (7,20 το διπλό στο ανταλλακτήριο) άξιζε το βαθμό στην ήττα με 1-2 από τη Schalke, χάνοντας ευκαιρίες που ο Novakovic και η παρέα του σε άλλες περιπτώσεις θα τις έβαζαν με κλειστά μάτια. Πάντως, η συνολική εικόνα της συνεχίζει να προβληματίζει. Επιστροφή στο παρελθόν για τον νυν τεχνικό της Koln, Zvonimir Soldo, που αποτέλεσε επί σειρά ετών αρχηγός της Stuttgart. O Soldo δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες βασικούς Chihi (Μ), Wome (Α) και Novakovic (E).


Δεν υπάρχουν σχόλια: