1 Σεπτεμβρίου 2009

Κατσουράνης: "Πάμε για το δύο στα δύο..."


Την επιθυμία των διεθνών να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής εξέφρασε ο Κώστας Κατσουράνης, μιλώντας κατά την συγκέντρωση της αποστολής της Εθνικής ομάδας εν όψει των καθοριστικών αγώνων με Ελβετία και Μολδαβία (5 και 9 Σεπτεμβρίου) για την προκριματική φάση του Μουντιάλ. «Θέλουμε όλοι να πάμε στη Νότιο Αφρική. Στόχος μας είναι οι δύο νίκες, αλλά και οι 4 βαθμοί είναι καλοδεχούμενοι», τόνισε ο άσος του Παναθηναϊκού.

«Θα είναι πολύ σημαντική για εμάς αυτή η πρόκριση εάν έρθει μιας και μετά το EURO της Πορτογαλίας θέλουμε να πάρουμε μέρος σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Θέλουμε όλοι να πάμε στη Νότιο Αφρική. Είναι τεράστιας σημασίας τα ματς που έρχονται. Πάμε να πάρουμε τη νίκη στην Ελβετία. Θα τα δώσουμε όλα. Έχουμε τα φόντα να τα καταφέρουμε. Άλλωστε, το έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν», δήλωσε ο 29χρονος παίκτης.

Κληθείς να σχολιάσει τις απουσίες (σ.σ.: Τοροσίδης, Σεϊταρίδης, Μπασινάς, Δέλλας και πιθανόν ο Καραγκούνης) που έχει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ο «Κατσούρ» τόνισε: «Έχουμε όντως σημαντικές απουσίες και ευελπιστούμε εμείς οι παλιοί και τα νέα παιδιά να τα καταφέρουμε».

Ερωτηθείς με πόσους βαθμούς θα είναι ικανοποιημένοι στην Εθνική από τα δύο προσεχή ματς, ο Κατσουράνης απάντησε: «Πάμε για δύο νίκες με Ελβετία και Μολβαδία, αλλά και οι τέσσερις βαθμοί να έρθουν είναι καλοδεχούμενοι. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε ακόμα δύο παιχνίδια στην έδρα μας (σ.σ: Λετονία στις 10/10 και Λουξεμβούργο 14/10) που πρέπει να τα κερδίσουμε».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Λυπερόπουλος τόνισε: «Είμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο, αλλά έχω την εντύπωση πως αν η Εθνική ομάδα δείξει αυτά τα στοιχεία που πρέπει δεν θα έχει πρόβλημα. Αυτά είναι η σωστή αμυντική λειτουργία της, το πάθος και η αυτοθυσία. Ολοι οι παίκτες πρέπει να είμαστε μια γροθιά για να υλοποιήσουμε τον στόχο που είναι και η πρόκριση στο Μουντιάλ».

Στη συνέχεια, ο επιθετικός της Άιντραχτ Φρανφούρτης, υποστήριξε: «Πρέπει να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας, για να μην πω το 200%. Αν όχι τότε θα βρεθούμε σε δυσχερή θέση. Η Εθνική ομάδα έχει δείξει στα δύσκολα ότι έχει χαρακτήρα. Πάμε στην Ελβετία για τη νίκη κι ας το βάλουν και μόνοι τους».

Καταλήγοντας, ο «Λύμπε» μίλησε για τις απουσίες της Εθνικής: «Η Εθνική έχει 23 παίκτες και ο καθένας θα βάλει το δικό του στοιχείο στην ομάδα».

Τέλος, ο Γιώργος Φωτάκης, ο οποίος είναι το νέο πρόσωπο στην ομάδα, ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω ξανά τον κύριο Ρεχάγκελ που θα εκπληρώσω ένα παιδικό μου όνειρο. Ερχονται δύο δύσκολα παιχνίδια, σε αυτά το ματς θέλουμε τέσσερις ή έξι βαθμούς, το απόλυτο είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Είναι θέμα προπονητή αν μου ζητηθεί να παίξω. Εγώ θέλω να το κάνω, να προσφέρω».

Στην αποστολή της Εθνικής (που θα προπονηθεί στις 18:30 στον Αγιο Κοσμά) μετέχουν οι Χαλκιάς, Τζόρβας, Σηφάκης, Βύντρα, Πατσατζόγλου, Μόρας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κυργιάκος, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Τζιόλης, Καραγκούνης, Μάκος, Φωτάκης, Νίνης, Πλιάτσικας, Σαλπιγγίδης, Χαριστέας, Λυμπερόπουλος, Γκέκας, Αμανατίδης, Σαμαράς.

Από το sportfm

Δεν υπάρχουν σχόλια: