16 Σεπτεμβρίου 2009

Β.Δημητριάδης : «Πρωτάθλημα με την μαγκιά μας»

«Είναι σημαντικό να ακούγεται στα αποδυτήρια η λέξη πρωτάθλημα, να το πιστέψουν!», δήλωσε για τον νέο ρόλο του στην ΑΕΚ, αυτόν του τιμ μάνατζερ, ο Βασίλης Δημητριάδης, μιλώντας στον «Sentra 103,3» και στην εκπομπή «Γκολ από τη Σέντρα» με τους Ανδρέα Δημάτο και Νίκο Γέμελο.
Ο παλιός αστέρας της Ένωσης ξεκαθάρισε πως μοναδικός στόχος είναι ο τίτλος, μίλησε για την αλλαγή του Μπάγεβιτς που πλέον έχει γίνει Έλληνας σε όλα και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον Νίκο Θανόπουλο. Αναλυτικά όσα είπε...

Για την 2η θητεία του στην ΑΕΚ:
Η σχέση και η συνεργασία μου με τον Μπάγεβιτς είναι πολύ καλή και είχε σαν αποτέλεσμα το πρωτάθλημα. Πρώτη φορά συνεργαζόμαστε με διαφορετικό ρόλο, τιμ μάνατζερ εγώ και προπονητής αυτός. Η ΑΕΚ πρέπει να πάρει το πρωτάθλημα, δεν είναι εύκολο αλλά αυτός είναι ο στόχος και μπορεί. Σε αυτή την πορεία και κατεύθυνση κινούμαστε. Πιστεύω μπορεί να το κατακτήσει με βάση την οντότητα που έχει. Εγώ είμαι για τα δύσκολα και μ' αρέσει να μπαίνω σε δύσκολες αποστολές. Όχι στα εύκολα.

Για τα 15 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα:
Είναι πάρα πολλά. Εγώ και ο Μπάγεβιτς ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, έχουμε την μαγιά. Ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε, έχουμε και το υλικό. Ξέρουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό και να παίρνουμε πρωταθλήματα. Κανείς δεν μπορεί να μας αποτρέψει από αυτό. Έχουμε πάρει πρωταθλήματα σε δύσκολες εποχές. Με την μαγκιά μας και την αγωνιστική ταυτότητα σαν ομάδα.

Για τους Έλληνες και ξένους ποδοσφαιριστές:
Στο ποδόσφαιρο λέμε ότι μιλάμε την ίδια γλώσσα. Οι ξένοι και οι Έλληνες έχουν τις δυνατότητες να συνεννοούνται. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε από κοντά σε συνεργασία με την διοίκηση, τον προπονητή και τους ίδιους τους παίκτες. Η ΑΕΚ ξαναγίνεται ΑΕΚ. Έρχονται παιδιά από τα σπλάχνα της. Δεν έχω κανέναν λόγο και ενδοιασμό να μην πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε και κάνουμε τον κόσμο να έρχεται χαρούμενος στο γήπεδο. Δεν υπάρχει ομάδα που να μην συνδέεται με το παρελθόν. Ομάδα που ξεχνάει το παρελθόν δεν έχει μέλλον. Πιστεύω ότι η ΑΕΚ με 15 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα και 17.500 διαρκείας δίνει ένα μήνυμα. Ο κόσμος μας δίνει ένα στίγμα, ένα μήνυμα ότι είναι κοντά. Με τον κόσμο δίπλα μας μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Για τη διοίκηση:
Μίλησα αρκετές ώρες με τον Θανόπουλο και με εξέπληξε με την ωριμότητά του, την γνώση και την φιλοσοφία του. Δεν το περίμενα, με εξέπληξε ευχάριστα. Η ΑΕΚ από μόνη της μπορεί να τα βάλει με όλους και με όλα. Δεν ενοχλούμε και δεν θέλουμε να μας ενοχλεί κανείς. Μπορούμε να αποτρέψουμε αυτούς που έχουν σκοπό να κάνουν κακό στην ΑΕΚ. Ας μας το κάνουν και θα δουν πως θα αντιδράσουμε. Η ΑΕΚ έχει τον τρόπο και την δυναμική να προστατέψει την ομάδα.

Για τις διαφορές με τους ανταγωνιστές της:
Τα μπάτζετ δεν παίζουν ρόλο. Υπάρχουν για να υπάρχουν. Ο καθένας μπορεί να νικήσει τον οποιονδήποτε. Αυτή είναι η μαγεία. Η ΑΕΚ έχει τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση και εννοώ τον Μπάγεβιτς, έχει διοίκηση συνεπέστατη όσον αφορά τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς τους παίκτες, άρα και ποδοσφαιριστές ανεπηρέαστους. Με την δική μου προσθήκη και των υπόλοιπων παιδιών θα βοηθήσουμε την ομάδα να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και πίστη. Είναι σημαντικό να ακούγεται στα αποδυτήρια η λέξη πρωτάθλημα, να το πιστέψουν.

Για τον Μπάγεβιτς:
Είναι ανθρώπινος, φιλικός, απλός και μεστωμένος. Διαφορετικός άνθρωπος απ' ότι τον γνώρισα το καλοκαίρι του '91. είναι πλέον Έλληνας 100%, αντιδράει όπως αντιδρούμε εμείς όταν μας αδικούν. Θέλει όσο τίποτα άλλο να κάνει την ΑΕΚ πρώτη, να της δώσει αίγλη και το πρωτάθλημα. Αγαπάει την ομάδα, ζει για αυτή. Ήταν, είναι και θα είναι ΑΕΚτζής.

Για τον Τζιμπούρ:
Αφήστε το για λίγο καιρό και από Δευτέρα θα τα πούμε.

Για την Έβερτον και το Γιουρόπα Λιγκ:
Έχω δει την Έβερτον, την Μπενφίκα και την Μπάτε, είναι όμιλος με καλές ομάδες. Έχουμε όμως το υλικό, τις δυνατότητες και την εμπειρία και με λίγη τύχη μπορούμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: