11 Σεπτεμβρίου 2009

Με την παράδοση στο πλευρό της η εθνική κόντρα στη Γερμανία

Η Εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει την Παρασκευή (19:15) στο Μπιντγκόζ τη Πολωνίας την αντίστοιχη της Γερμανίας, στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας της Β' φάσης του Ευρωμπάσκετ 2009.

Η προϊστορία της Ελλάδας με τη Γερμανία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα περιλαμβάνει εφτά αγώνες, με τη γερμανική ομάδα να υπερέχει, με τέσσερις νίκες έναντι τριών της εθνικής μας.

Συνολικά, η ελληνική ομάδα έχει αντιμετωπίσει 25 φορές τη γερμανική και μέχρι στιγμής έχει το... πάνω χέρι, αφού μετρά 13 νίκες έναντι 12 της γερμανικής.

Πάντως, τα τελευταία χρόνια η «γαλανόλευκη» έχει πετύχει έξι συνεχείς νίκες, ενώ η τελευταία νίκη των Γερμανών σημειώθηκε το 2001, στο Ευρωμπάσκετ της Τουρκίας.

Αξιοσημείωτη είναι η νίκη της Ελλλάδας επί της Γερμανίας στον τελικό του Ευρωμπάσκετ 2005 στο Βελιγράδι, όταν η εθνική μας ομάδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία της (η πρώτη φορά ήταν το 1987 στο ΣΕΦ) και ο Παναγιώτης Γιαννάκης έγινε ο πρώτος τεχνικός που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο τόσο ως παίκτης, όσο και ως ομοσπονδιακός προπονητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: