9 Σεπτεμβρίου 2009

Ζαγοράκης: “Έλειπε ένας Γκαγκάτσης από τον ΠΑΟΚ”

Τη μεγάλη σημασία της παρουσίας του Βασίλη Γκαγκάτση στον ΠΑΟΚ εξήγησε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θοδωρής Ζαγοράκης, τονίζοντας ότι ο σύλλογος απέκτησε φωνή στα κέντρα αποφάσεων.
Σχετικά με το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Φερνάντο Σάντος ήταν κάθετος. Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής πιστεύει στον Πορτογάλο και αποκάλυψε ότι απομένουν μόνο τα τυπικά για να επεκταθεί το συμβόλαιο συνεργασίας των δύο πλευρών.
Αναλυτικά, ο Θοδωρής Ζαγοράκης αναφέρθηκε:

Στην παρουσία του Βασίλη Γκαγκάτση στον ΠΑΟΚ:
«Ο Βασίλης Γκαγκάτσης έχει επαγγελματική σχέση με την ομάδα. Εγώ μέσα μου δεν αισθάνομαι παράγοντας, γι' αυτό πήραμε τον Γκαγκάτση. Παραδέχομαι πως έχω έλλειψη εμπειρίας σε αυτόν τον τομέα. Δεν έχει σχέση όμως με το αγωνιστικό κομμάτι. Παίρνοντας έναν άνθρωπο που έχει την εμπειρία του, είναι σημαντικό πράγμα. Ο ΠΑΟΚ είχε ανάγκη από μια τέτοια προσθήκη. Δεν είχαμε μια φωνή στα κέντρα αποφάσεων, τώρα όμως έχουμε.

Η ΚΕΔ έχει αλλάξει, και δεν μπορώ να ακούω τέτοιες ανοησίες. Τι να κάνει δηλαδή ο Γκαγκάτσης; Δεν είναι ο ρόλος του αυτός στην ομάδα έχω πει πολλές φορές. Είναι καθαρά επαγγελματική η συνεργασία μας. Δεν έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ από τη διαιτησία, δεν μπορεί να περιμένει από τέτοιου είδους αποτελέσματα».

Στο θέμα του συμβολαίου του Φερνάντο Σάντος:
«Όσο είμαι εγώ εδώ δημόσιες σχέσεις δεν θα κάνουμε με κανένα. Τον πιστεύω τον Σάντος και μαζί με τον Ζήση τον ζούμε καθημερινά και βλέπουμε τη δουλειά του. Δεν είναι δίκαιο αυτό που γίνεται με τον Σάντος, είναι προπονητής μας και πρέπει να τον στηρίξουμε. Αυτή η χολή και η στεναχώρια είναι φοβερή. Η λύση ποια είναι; να παίρνουμε συνέχεια προπονητές; Η ανανέωση έγινε γιατί πιστεύουμε πως μαζί του μέχρι το τέλος θα δούμε αποτελέσματα.

Μένουν τα τυπικά για να ανακοινωθεί το συμβόλαιο του. Υπάρχει η διάθεση και από τις δυο πλευρές. Το ανακοινώσαμε νωρίς, γιατί αντιληφθήκαμε μια έντονη μουρμούρα μέσα και έξω από τη ομάδα. Έτσι κρίναμε σωστό να το ανακοινώσουμε για να δείξουμε ποιος κάνει κουμάντο στα αποδυτήρια, γιατί αν όλα είναι στο αέρα τότε μερικοί μπορεί να το εκμεταλλευτούν.

Με τον Σάντος πέρυσι η ομάδα δέχθηκε 23 τέρματα και τερμάτισε δεύτερη. Αν είναι έτσι να διεκδικεί τίτλους τότε ας τον χαρακτηρίσει ο καθένας όπως θέλει. Είναι κάποια πράγματα που δεν μπορώ να καταλάβω πως λέγονται. Η ομάδα λειτουργεί βάση του τι υλικού έχει και μέχρι στιγμής πάει πολύ καλά και δεν έχουμε σκοπό να την αλλάξουμε. Το πλάνο μας για φέτος το είχαμε αποφασίσει πριν ολοκληρωθεί η περσινή σεζόν. Ξέραμε τι μεταγραφές θα κάνουμε και πως θα κινηθούμε. Οι μεταγραφές ήταν επιλογή του προπονητή σε συνεργασία με το τεχνικό τιμ. Είμαστε μια οικογένεια, κάποιοι στενοχωριούνται με αυτό και το βγάζουν προς τα έξω. Τους αρέσει να πουλάνε μιζέρια στον κόσμο».

Στους στόχους του ΠΑΟΚ:
«Στον προγραμματισμό που κάναμε πριν την έναρξη της σεζόν είχαμε τρεις στόχους: το πρωτάθλημα, το κύπελλο και την Ευρώπη. Ο τελευταίος έφυγε πλέον, αλλά εμείς συνεχίζουμε για να ανταποκριθούμε στους υπόλοιπους δύο. Βασική επιδίωξή μας είναι να κάνουμε και φέτος πρωταθλητισμό. Όλοι θέλουν τίτλο. Κι εμείς. Το κλίμα που υπάρχει τη δεδομένη στιγμή δεν συγκλίνει όμως προς αυτή την κατεύθυνση».

Στην παρουσία του ΠΑΟΚ στα ντέρμπι:
«Αν είναι δυνατόν να μην θέλει κάποιος να κερδίζει στα ντέρμπι. Απλά είδαμε ότι κάποια στοιχεία έλειπαν πέρυσι, οπότε κάναμε μεταγραφές για να το αλλάξουμε αυτό. Όμως μόνο με τα ντέρμπι δεν κερδίζεις τίτλους».

Στην πώληση του Αναστασάκου και το δανεισμό του Μουν:
«Ο Ηλίας στα δυο χρόνια που ήταν στην ομάδα ήταν ένα από τα λίγα καλά παιδιά. Μετά τις μεταγραφές που κάναμε ήρθε και μου μίλησε και μου είπε να βρει μια ομάδα για να φύγει. Δεν το δεχθήκαμε γιατί η ομάδα δεν μπορεί να στηρίζεται σε ένα-δυο παίκτες σε κάθε θέση. Ο Αναστασάκος μετά το Ευρωπαϊκό παιχνίδι έκανε ξανά κουβέντα μαζί μας. Εμείς θεωρήσαμε τότε πως μπορούσαμε να κάνουμε δεκτό το αίτημα του. Αυτά με τον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό ξεχάστε το. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι πάνω σε κανένα άρμα. Έτυχε και έγιναν κάποιες πωλήσεις και στο τέλος έγινε αυτή η προσθήκη του Μουν, ήταν απλά μια προσθήκη. Ξέρουμε ότι θα προσφέρει και είναι παίκτης του ΠΑΟΚ τον πληρώσαμε».

Στο ζήτημα των κρουσμάτων απειθαρχίας που απασχόλησε την ομάδα:
«Υπήρξε ανοχή σε κρούσματα απειθαρχίας πέρυσι, όμως φέτος όποιος δημιουργήσει προβλήματα, θα μείνει εκτός ομάδας αμέσως. Το έχουμε πάρει απόφαση και αυτό ισχύει για όλους. Ο Ζήσης το έχει μεταφέρει σε όλους στο ποδοσφαιρικό τμήμα».

Στην μετεγγραφή του Βασίλη Κουτσιανικούλη:
«Ο Βασίλης έχει ένα μήνα στην ομάδα και κάτι. Να ξέρετε ότι πριν αποκτηθεί ο Κουτσιανικούλης, ήταν ένα αίτημα του προπονητή και του Βρύζα να τον αγοράσουμε. Εγώ ήρθα σε δύσκολη θέση γιατί τα οικονομικά ξέρετε πως είναι, όμως τελικά τον αγοράσαμε γιατί τον πίστεψαν πολύ Ζήσης και Σάντος. Θα βοηθήσει πολύ την ομάδα είμαι σίγουρος γι΄ αυτό. Πέρυσι ήταν ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος, απλά θέλει χρόνο στην ομάδα».

Στο ενδεχόμενο κατασκευής νέου γηπέδου:
«Γίνονται επαφές για νέο γήπεδο, όμως ακόμα είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για κάτι σίγουρο. Θα πορευτούμε με την Τούμπα τώρα και πρέπει όλοι να το χωνέψουν. Έχουν γίνει κινήσεις για το καινούργιο γήπεδο όμως, θέλω να το ξέρετε. Θα χαρώ πολύ να ξεκινήσουν τα έργα και να πέσουν οι υπογραφές όταν δεν θα είμαι εδώ, γιατί ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται διάφορα. Ακόμα και για τον Γκαγκάτση, ότι μπήκε γιατί θα είναι μέτοχος στο γήπεδο».

Στα λάθη που έχει κάνει στη διάρκεια της θητείας του:
«Εχουν γίνει λάθη από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα. Ίσως ένα λάθος που έκανα είναι οι δυο εταιρίες ΠΑΟΚ ΕΠΕ και ΠΑΟΚ travel. Αν και είχαμε έσοδα από αυτές τις εταιρίες, κάναμε κάποιους λάθος χειρισμούς που δεν έπρεπε να είχαν συμβεί».

Για τα οικονομικά τοποθετήθηκε ο Ανδρέας Μενδρινός, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:
«Έχουμε κλείσει την δεύτερη συνεχόμενη κερδοφόρα σεζόν με 410.000 ευρώ. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό, καθώς τα τρία προηγούμενά χρόνια ήμασταν στο μείον. Τα έσοδα μας πέρσι από τα εισιτήρια είναι 8.480.000 εκ. ευρώ. 6.340.000 εκ. ευρώ είναι από την τηλεόραση και χορηγίες. 2.750.000 από πωλήσεις παικτών και 2.234.000 ευρώ από αύξηση. Επίσης 1,140.000 εκ. ευρώ βάλαμε στα ταμεία από τα πλέι οφ.

Φέτος τα έσοδα μας από τα εισιτήρια ανέρχονται σε 7.400.000 εκ. ευρώ, που θα φτάσουν στα 10.000.000 εκ. ευρώ μαζί με τα απλά εισιτήρια. 8.900.000 εκ. ευρώ είναι τα έσοδα από τηλεόραση και χορηγίες. Τα έξοδα για φέτος ανέρχονται σε 10.310.000 εκ. ευρώ για αγωνιστικά θέματα και 5.500.000 σε λειτουργικά. Τέλος για οφειλές προς τρίτους δώσαμε 140.000 ευρώ».

Όταν τον λόγο πήρε ξανά ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, η κουβέντα μεταφέρθηκε στα χρέη του συλλόγου: «Παρά το γεγονός ότι η ομάδα είχε χρέη προς το δημόσιο συνέχιζε να λειτουργεί με την ανοχή κάποιων. Με συνέπεια να κουβαλάμε τώρα χρέη τα οποία δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Ποτέ δεν ζητήσαμε χάρη και να σβηστούν τα χρέη μας. Eμείς δεν παρακαλάμε κανέναν. Η ομάδα έχει ακόμα κάποια χρέη και γι' αυτό έχουμε επαφές με την πολιτεία. Τα περισσότερα από αυτά είναι καθαρά προσαυξήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: