21 Σεπτεμβρίου 2009

Αποθέωση για την Εθνική ομάδα που πάτησε Ελλάδα

Με το χάλκινο μετάλλιο επέστρεψε από την Πολωνία το μεσημέρι της Δευτέρας η αποστολή της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, η οποία έτυχε θερμής υποδοχής στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Σε μία ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, οι έλληνες φίλαθλοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τους διεθνείς μας και να τους ευχαριστήσουν με ένα ζεστό χειροκρότημα, για μία ακόμη επιτυχία που έφεραν στην χώρα μας.

Γεμάτοι περηφάνια για το κατόρθωμά τους, ο Γιόνας Καζλάουσκας και οι παίκτες του πάτησαν το πόδι τους στην Ελλάδα. Το χάλκινο μετάλλιο ήταν δικαίωση για αυτούς και γνωρίζουν καλά πως η επιτυχία τους αυτή πλημμύρισε με χαρά εκατομμύρια έλληνες.

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο αεροδρόμιο, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιόνας Καζλάουσκας, μίλησε για την πρώτη του επιτυχία με την Εθνική μας:

«Είμαι πολύ περήφανος για την προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες και οι συνεργάτες μου σε αυτό το Ευρωμπάσκετ. Τους ευχαριστώ όλους, όπως και τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας, που μας στήριξαν. Για ακόμη μία φορά το ελληνικό μπάσκετ έδειξε ότι βρίσκεται ψηλά».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της FIBA Europe, Γιώργος Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε στις πολλές ελληνικές επιτυχίες που ήρθαν αυτό το καλοκαίρι, με αποκορύφωμα το χάλκινο στην Πολωνία:

«Μετά τις επιτυχίες που είχαμε με την Εθνική Γυναικών, Νέων και Εφήβων ήρθε και το μετάλλιο της Εθνικής Ανδρών. Είναι μία επιτυχία, ανάλογη του πρόσφατου παρελθόντος και είναι πολύ σημαντική γιατί επιτεύχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες, που όλοι γνωρίζουμε.

»Είχαμε σημαντικές απουσίες, ενώ είναι σημαντικό ότι για πρώτη φορά νικήσαμε σε μικρό τελικό. Η συμβολή του Γιόνας Καζλάουσκας ήταν πολύ σημαντική. Για μένα πρόκειται για επιτυχία ανάλογη του 2005 και δεν νομίζω ότι υπερβάλω».

Τέλος, ο αρχηγός της Εθνικής, ο Αντώνης Φώτσης σχολίασε:

«Αυτό το καλοκαίρι κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια, ήρθαν νέα παιδιά, τα οποία έδειξαν διάθεση και θέληση για δουλειά. Είμαστε πολύ χαρούμενοι όχι μόνο γιατί πήραμε το χάλκινο, αλλά και γιατί μετά την ήττα από την Ισπανία, συγκεντρωθήκαμε και καταφέραμε να πάρουμε την τρίτη θέση.

»Η αποστολή μας ήταν δύσκολη, αλλά νομίζω πως με συλλογική δουλειά φτάσαμε ψηλά και κάναμε περήφανους τους έλληνες».


Δεν υπάρχουν σχόλια: